De beste tips om de parels bij de kringloopwinkel te vinden

Kringloopshoppen. Is dit al een bestaand werkwoord? Zo niet, dan wil ik bij deze een nieuw woord voor Van Dale in het leven roepen. Shoppen bij de kringloop wordt vandaag de dag gelukkig steeds meer gewaardeerd. En logisch ook, want je vindt er simpelweg prachtige en unieke items voor weinig geld. Voor wie nog niet zo bekend met tweedehands shoppen is, deel ik in dit artikel mijn persoonlijke tips voor succesvol winkelen bij de kringloopwinkel.

Kringloopshoppen bij De Kringloper in Hilversum
1. Ontdek de kringloopwinkels bij jou in de omgeving

Door de jaren heen heb ik een heleboel kringloopwinkels bezocht en op deze manier een lijstje van persoonlijke favorieten ontwikkeld. Zoek op internet naar kringloopwinkels bij jou in de buurt en ga lekker op ontdekkingstocht. Geen idee waar je moet beginnen? Op de website Allekringloopwinkels – de naam zegt het al – vind je alle kringloopwinkels bij jou om de hoek.

2. Ga met regelmaat naar de kringloopwinkel

Door met enige regelmaat naar de kringloopwinkel te gaan, kom je er snel genoeg achter op welke dag of dagen de winkel het meest wordt aangevuld met nieuwe spullen. Ga dus vooral op deze dagen en het liefst ook meteen in de ochtend, zodat je als een van de eersten door de nieuwste aanwinsten kunt neuzen.

Verder is er van ieder item (meestal) maar één, wat betekent dat je iedere keer maar geluk moet hebben. Je kan daarom niet verwachten dat je bij je eerste bezoek meteen beet hebt, al heb je natuurlijk altijd het woord beginnersgeluk. De ene keer heb ik een flinke winkelmand vol en soms ga ik met lege handen naar huis. Dat is helemaal prima en maakt het kringloopshoppen juist een uitdaging.

Kringloopshoppen bij De Kringloper in Hilversum
3. Neem rustig de tijd om door de winkel te lopen

De mooiste tweedehands vondsten vind je niet als je alleen maar gaat scannen. Zeker wanneer je net binnenkomt, is het allemaal best overweldigend. De echte parels vinden vergt tijd, dus zie je bezoek aan de kringloop daarom als een uitje. Neem rustig de tijd om langs alle schappen te lopen en even stil te staan om alles wat voor je staat uitgestald, goed te bekijken. Vergeet ook niet in eventuele bakken te rommelen, want soms ligt er onderin ineens iets heel moois verstopt.

4. Houd je verwachtingsmanagement laag

Het is misschien simpel gezegd, maar wel de waarheid: hoe minder je van tevoren verwacht, hoe meer je verrast wordt door hetgeen wat je uiteindelijk vindt. En hoe minder groot de teleurstelling wanneer je niks vindt. Je kan natuurlijk op zoek zijn naar bijvoorbeeld een salontafel, maar treed hierbij niet te ver in detail. Laat het bij een salontafel en laat je verrassen door hetgeen wat je tegenkomt. Bedenk ook dat je een meubel altijd nog een leuk kleurtje kunt geven. #creabea

5. Negeer kledingmaten

Zie je iets moois hangen, maar weet je niet zeker of het past? Neem het kledingstuk in ieder geval mee de paskamer in. Maten zeggen namelijk niks en oversized kleding kan je op allerlei toffe manieren combineren. Beoordeel kleding juist door het stofje te voelen en de kleur en/of print te bekijken. Het merklabel checken wil soms ook helpen. En snuffel ook eens op de mannenafdeling rond voor toffe blouses en shirts.. ;)

Kringloopshoppen bij De Kringloper in Hilversum
6. Bij twijfel altijd in je winkelmandje leggen

Twijfel je over iets? Leg het in ieder geval meteen in je winkelmandje. Van alles wat je ziet, is er (meestal) maar één en het kan zomaar al weggekaapt zijn wanneer je er nog even een ‘rondje over na wilt denken’. Je bent namelijk lang niet de enige persoon die op zoek is naar parels.

Wanneer het veilig in je winkelmandje ligt, kan je intussen rustig verder snuffelen en nadenken of je het wilt kopen of niet. Vaak wordt je in eerste instantie overweldigd door enthousiasme, terwijl je je vijftien minuten later beseft het eigenlijk helemaal niet nodig te hebben.

7. Uitgewinkeld? Ga de inhoud van je winkelmandje nog even kritisch na 

Het kan zomaar zijn dat je op het eind een overgestroomde winkelmand vol mooie vondsten hebt. Het is misschien ietwat fanatiek om alles mee te nemen, dus ga na wat je nodig hebt of écht mooi vindt. Is het item de prijs waard? Zitten er geen verstopte gaten of vlekken in de kleding? Wat is het merk? Wanneer je nu nog te veel twijfelt, zou ik het gewoon lekker terugleggen. Je wilt natuurlijk niet shoppen om het shoppen. En wie weet wat je de volgende keer allemaal tegenkomt.

Een aantal van mijn favoriete kringloopvondsten:
 • Een vintage Gucci rugzak op een drukke zaterdagmiddag
 • Nog als nieuw uitziende loafers van Bally
 • Zonder enige twijfel het jasje met Japanse print in dit artikel

Kringloopshoppen ook helemaal jouw ding? Deel in de reacties hieronder jouw beste tweedehands vondst ooit.

Kringloopshoppen voor de beste vondsten

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

 1. evelien

  Ik hou van kringloop shoppen! Ik vind het zo leuk om te doen <3
  Het jasje met Japanse print is echt geweldig!!
  Liefs,
  Evelien

Geef een reactie