Deze woontrends in 2021 wil je niet overslaan!

Trends komen en gaan, maar van deze woontrends in 2021 zijn wij nu al groot fan! Van een woonkamer vol tropische planten tot een industriële douchewand. Van welke woontrends krijg jij nu al geen genoeg?

Woontrend 1: inloopdouche met industriële douchewand

De inloopdouche is al jarenlang populair. Het zorgt ervoor dat een badkamer ruimer oogt en heeft een luxe uitstraling. Daarnaast is een inloopdouche ideaal wanneer je geen badderaar bent en een bad daarom overbodig vindt. Of misschien ben je jouw douchecabine zat? Dan is een douchewand kopen al helemaal een goed idee.

De standaard glazen wand krijgt dit jaar echter wel een opknapbeurt, namelijk een industrieel uiterlijk. Dit creëer je eenvoudig door zowel horizontale als verticale zwarte balken te plaatsen. Een ander groot voordeel is dat zwart tijdloos is, waardoor je absoluut geen spijt van jouw inloopdouche zult krijgen.

Woontrends in 21: industriële douchewand van Saniweb
Foto van Saniweb

Woontrend 2: visgraatvloer

Mocht je dit jaar gaan verhuizen of sowieso al het plan hebben om jouw vloer te vervangen; neem een houten vloer in visgraatpatroon zeker in je overweging mee. De visgraatvloer is al in vele woonkamers terug te vinden – en wij snappen wij wel waarom. Het heeft een chique uitstraling, is tijdloos en kan een ruimte perfect breken wanneer je bijvoorbeeld een grote woonkamer hebt. Het patroon oogt namelijk net wat drukker dan een standaard laminaat, waardoor een ruimte op deze manier wat ‘gevulder’ lijkt.

Woontrend 3: natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en riet

Waar we vorig jaar nog veel industriële materialen en meubels in huis zagen, maken dit jaar de natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en riet hun comeback. Van stoelen tot spiegels, en van rieten manden tot allerlei soorten woonaccessoires. Woonwinkels spelen hier al een tijdje massaal op in en dit gaat enkel nog maar meer worden. Ook een bezoekje aan de kringloopwinkel of Marktplaats is geen verkeerd idee, want daar kun je mooie parels voor weinig geld vinden.

Woontrends in 2021 - Visgraatvloer
Woontrends in 2021 - Botanisch interieur

Woontrend 4: tover je huis om tot een botanisch paradijs

Mogelijk oefent het thuiswerken sinds vorig jaar een positieve invloed uit, want in vrijwel ieder huishouden verschijnen steeds meer planten. Een hangplant hier en een groene eyecatcher in de andere hoek van de kamer.

Een botanisch interieur zorgt voor meer levendigheid in een ruimte en het staat gewoon hartstikke gezellig. En waar de een tot voor kort geleden nog geen verstand van planten had, verzorgt nu met volledige aandacht zijn of haar collectie planten. Een trend die voor altijd mag blijven, als je het ons vraagt.

Woontrend 5: vloerkleed met een opvallend design

Behalve een fijne collectie planten in huis maakt een vloerkleed het huiselijke gevoel nog meer compleet. Niet alleen in de woonkamer mag een vloerkleed de show stelen, ook in de slaapkamer of onder de eettafel zorgt dit voor een extra gezellige sfeer. Het vloerkleed mag trouwens gerust opvallen, zodat dit item het pronkstuk van de kamer wordt.

Ga daarom voor een opvallend design en haal overig woonaccessoires in huis die qua kleuren perfect matchen. Maar welke kleuren zijn dit jaar eigenlijk hip? Ontdek in een artikel van Roomed de trendkleuren van 2021.

Dit zijn onze favoriete woontrends in 2021. Welke woontrends zijn in jouw huis al terug te zien?

Bekijk ook deze artikelen over interieur op Fashiable.nl:

Reacties

Geef een reactie