Recept: vegan quiche met spinazie, champignons en spekjes

Bij een quiche of hartige taart denken we meteen aan de vele eieren die hiervoor nodig zijn. Voor dit recept zijn deze echter niet aan de orde, want deze quiche is namelijk geheel veganistisch. Echt waar! De eieren worden door tofu vervangen, en ook voor de spekjes en kaas gebruiken we een vegan alternatief. Al benieuwd geworden? Kijk dan verder voor het recept van deze vegan quiche.

Vegan quiche met spekjes, kaas en spinazie

Een smaakvolle vegan quiche zonder enige moeite

Voor een quiche hoefde je eerder nooit bij veganisten aan te kloppen vanwege de eieren en de room die erin verwerkt zitten. Gelukkig biedt tofu op vele vlakken uitkomst. Je kunt er bijvoorbeeld scrambled eggs met kurkuma van maken, maar zo ook deze geheel veganistische quiche. Deze is door de grote hoeveelheid tofu behoorlijk machtig, waardoor je dit hoofdgerecht met gemak onder vier personen kunt verdelen.

Vegan quiche met spekjes, champignons en spinazie

Ingrediënten voor de vegan quiche

Voor 4 personen

 • 1 witte ui
 • 4 tenen knoflook
 • 400 g verse spinazie
 • 250 g champignons
 • 800 g tofu
 • 100 g vegan spekjes
 • 150 g vegan kaas
 • 8 plakken bladerdeeg
 • 6 el edelgistvlokken
 • Scheut plantaardige melk
 • Margarine
 • Peper en zout
 • Nootmuskaat
 • Keukenmachine & springvorm

Bereiding

Totaal: 1 uur en 15 minuten (30-45 minuten voorbereiden / 30 minuten oventijd)

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat 8 plakken ontdooien. Smeer de springvorm in met margarine. Bekleed de bakvorm met het ontdooide bladerdeeg en vergeet hierbij niet de randen mee te nemen.
 2. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de vegan spekjes knapperig. Zet het vuur vervolgens uit.
 3. Snipper intussen de ui en knoflook en snijd de champignons in kleine stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan, bij voorkeur een wokpan, en laat hierin de ui en het knoflook een paar minuten fruiten. Voeg hieraan vervolgens de gesneden champignons toe, gevolgd door de spinazie. Laat de spinazie volledig slinken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Zet het vuur vervolgens uit.
 4. Laat de tofu uitlekken en verkruimel deze voordat je alles in de keukenmachine stopt. Vermaal de tofu en voeg hieraan gelijkmatig de edelgistvlokken, 2 tot 3 eetlepels gesmolten margarine en plantaardige melk toe. De substantie is perfect wanneer er een dik, romig mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
 5. Voeg het tofumengsel aan de wokpan toe en meng deze met de gebakken spekjes en vegan kaas. Giet het mengsel in de taartvorm.
 6. Doe de vegan quiche voor circa 30 minuten in de oven. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen, voordat je de quiche aansnijdt. Eet smakelijk!
Vegan quiche met spekjes, spinazie en tofu

Meer inspiratie nodig? Bekijk ook eens de volgende recepten:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie