Sandalen met plateauzool van Dr. Martens – is het wat?

April doet wat ‘ie wil, en dit jaar trakteert deze maand ons op warme temperaturen met veel zon. De dagen zijn zo zomers dat we zelfs onze zomerse schoenen onder het stof vandaan kunnen halen. Voor mij een geschikt moment om een stevig paar sandalen aan te schaffen. Het resultaat? Deze sandalen van Dr. Martens met plateauzool. Maar, is het wat?

De zoektocht naar de perfecte zomerschoenen..

Nieuwe schoenen hebben is één groot feest, maar het zoekproces vooraf is niet altijd even leuk. De een heeft te smalle voeten, de ander heeft een te hoge wreef. En dan wil je het liefst ook een paar in een specifieke kleur en gouden of zilveren gespen. Tsja, dat maakt de zoektocht naar onze perfecte schoen niet eenvoudig. Hoe vind ik dan mijn perfecte schoen, vraag je jezelf af.

Een belangrijk punt is om het prijskaartje los te laten. Natuurlijk hoef je niet honderden euro’s aan uit te geven, maar een paar sandalen of slippers van twintig euro is voor niemands voeten goed. Deze moet je vaak al na één zomer weer weggooien, omdat ze kapot gaan of verslijten. Zonde van het geld, en niet duurzaam. Onlangs kwam ik deze schoenen van Dr. Martens op de webshop van Sacha tegen en deze trokken mijn aandacht door de grove plateauzool.

Stevige sandalen van Dr. Martens met plateauzool

Zomerschoenen van Dr. Martens – ook vegan!

Wat? Vegan!? Misschien was je nog niet van op de hoogte, maar Dr. Martens heeft tegenwoordig ook redelijk wat schoenen in haar collectie waar geen leer aan de pas komt. Dat maakt het merk Dr. Martens overigens niet meteen duurzamer op dat vlak. Wel is het een mooi alternatief als je Dr. Martens schoenen op het oog had, maar uit principe geen leren schoenen aanschaft.

De foto’s in dit artikel tonen de leren variant, maar Dr. Martens heeft dus genoeg keuze voor vegan schoenen, zowel qua boots als sandalen. En ook het model op deze foto’s: Blaire Brando. Verder is Dr. Martens heel transparant in hun leveringsketen en ze delen alles over hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, mocht je meer over het bedrijf willen weten.

Sandalen van Dr. Martens

Dr. Martens bij schoenenwinkel Sacha

We kennen allemaal de bekende boots van Dr. Martens. Ze zijn tijdloos en van goede kwaliteit, waardoor je oneindig lang van deze schoenen plezier hebt. Ik vind ze ook tof, maar ik sla dit keer over, omdat het label origineel minder van toepassing is. Máár toen werd ik ineens op de webshop van Sacha verrast door de sandalen van Dr. Martens. Die schoenen wil ik, dacht ik meteen. Hop, in het winkelmandje.

Sandalen van Dr. Martens met grove plateauzool

Hoe vallen de sandalen van Dr. Martens?

Ikzelf schommel tussen een schoenmaat 37 en 38. Dit wil zeggen dat ik voor sandalen en slippers een maat 37 nodig heb, en voor laarzen een maat 38. Ook bij de sandalen van Dr. Martens klopt dit precies. Ze vallen precies goed. Dit specifieke model, Blaire Brando, heeft een verstelbare enkelband met 5 gaatjes, waardoor deze strak om de enkel sluit. In combinatie met de dikke stevige plateauzool loopt dit heel comfortabel.

Sandalen met dikke plateauzool via de webshop van Sacha

Minder geschikt voor smalle voeten

Wel is er een aspect dat belangrijk is om te benoemen. Smalle voeten en zomersandalen gaan vaak niet samen, en dat is bij dit specifieke model ook het geval. Bij de enkel zit de sandaal top, maar de andere drie bandjes om de voet zitten te los, waardoor de schoen niet strak genoeg om de voet zit. De een kan daar prima mee leven, maar mocht je zwakke(re) enkels hebben, is het wellicht niet verstandig. Wel zou je een ander model kunnen overwegen, Gryphon, want deze heeft een extra verstelbare band.

Sandalen met plateauzool via de webshop van Sacha

De sandalen van Dr. Martens zijn: goedgekeurd! Ze geven niet alleen iedere outfit een stoere en opvallende touch, ook mag de stevige kwaliteit niet onbenoemd blijven. Mocht je echter smalle voeten hebben, is het misschien wel handig om verder te zoeken.

Ontdek meer artikelen op Fashiable:

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Edith-Sofia

    Wauw, deze zijn zo gaaf! Echt super stoer, deze staan nog op mijn wishlist<3

  2. Sanne

    Hoe hoog zijn ze? Qua hak. Kan nergens vinden..

  3. Miranda

    Er staat in het artikel is niet geschikt voor smalle voeten… voor brede voeten met hoge wreef ook niet. Heel jammer. Ben super fan van dr. Martens maar dit gaat niet lukken

Geef een reactie