Recept: parelcouscous met zoete aardappel, feta en granaatappel

Snel naar recept

Met de lente in het vooruitzicht krijgen we stilletjes aan meer zin in andere gerechten. Denk aan salade-achtige recepten, frisse smaken en licht verteerbare maaltijden. Parelcouscous is een ideaal basisingrediënt vanuit waar je eenvoudig een fris gerecht samenstelt. Dat doen we vandaag door deze parelcouscous met zoete aardappel aan te vullen met granaatappelpitjes en een vleugje limoen.

Parelcouscous recept met granaatappel, feta en zoete aardappel

Parelcouscous, een pareltje op ieder bord

Couscous is al heerlijk, maar parelcouscous maakt ieder gerecht nog iets mooier en heeft een andere bite. De naam verklapt het al deels, maar parelcouscous herken je aan de ronde, dikke vorm. Wanneer deze gekookt is, krijgt de korrel bovendien een glanzend uiterlijk. Net zoals een echte parel! Voor dit recept koken we de parelcouscous in groentebouillon voor meer smaak. De uitgeperste limoen (gouden tip: gebruik een limoenpers) draagt hier tevens aan bij.

Een frisse maaltijd met veel kleuren en smaken

Limoen is en blijft een populair ingrediënt om ieder gerecht een frisse smaak te geven. Het lentegevoel wordt dan meteen aangewakkerd. De felroze granaatappelpitjes versterken bovendien deze zure smaak. Om het gerecht nog een beetje te neutraliseren, voegen we gegrilde zoete aardappel en kikkererwten toe. En als laatste topping nog wat zoutige feta voor een stevige structuur.

Parelcouscous recept met granaatappel, feta en zoete aardappel
Parelcouscous recept met zoete aardappel, feta en granaatappel

Geniet van je kleurrijke parelcouscous met zoete aardappel, feta en zoete aardappel. Kan je nog meer inspiratie nodig voor het avondeten gebruiken? Bekijk dan eens:

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Anouck

  Oeh deze lijkt me erg lekker! Ik zie de zoete aardappel alleen niet tussen de ingrediënten staan, hoeveel gebruik je hier ongeveer voor?

  1. Heh inderdaad, wat stom. Bedankt voor je oplettendheid, ik ga het meteen aanpassen! Een kleine(re) zoete aardappel is perfect voor 2 personen. Eet smakelijk! :-)

   1. Anouck

    Hij was heerlijk!! Afgelopen week ook je tomatenrissotto gemaakt, viel ook erg in de smaak!

Geef een reactie