Recept: parelcouscous met zoete aardappel, feta en granaatappel

diner, recept /

Met de lente in het vooruitzicht krijgen we stilletjesaan meer zin in andere gerechten. Denk aan salade-achtige recepten, frisse smaken en licht verteerbare maaltijden. Parelcouscous is een ideaal basisingrediënt vanuit waar je eenvoudig een fris gerecht samenstelt. Dat doen we vandaag door deze parelcouscous met zoete aardappel aan te vullen met granaatappelpitjes en een vleugje limoen.

Recept parelcouscous granaatappel, feta en zoete aardappel

Parelcouscous, een pareltje op ieder bord

Couscous is al heerlijk, maar parelcouscous maakt ieder gerecht nog iets mooier en heeft een andere bite. De naam verklapt het al deels, maar parelcouscous herken je aan de ronde, dikke vorm. Wanneer deze gekookt is, krijgt de korrel bovendien een glanzend uiterlijk. Net zoals een echte parel! Voor dit recept koken we de parelcouscous in groentebouillon voor meer smaak. De uitgeperste limoen draagt hier tevens aan bij.

Een frisse maaltijd met veel kleuren en smaken

Limoen is en blijft een populair ingrediënt om ieder gerecht een frisse smaak te geven. Het lentegevoel wordt dan meteen aangewakkerd. De felroze granaatappelpitjes versterken bovendien deze zure smaak. Om het gerecht nog een beetje te neutraliseren, voegen we gegrilde zoete aardappel en kikkererwten toe. En als laatste topping nog wat zoutige feta voor een stevige structuur.

Parelcouscous granaatappel feta en zoete aardappel
Parelcouscous met zoete aardappel, feta en granaatappel

Bereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 35 minuten

Categorie: diner, recept

Hoeveelheid: 2 personen

Recept parelcouscous met granaatappel, feta en zoete aardappel

Ingrediënten

 • 75 gram parelcouscous per persoon
 • 1 blokje groentebouillon
 • Handjevol granaatappelpitjes
 • Verse peterselie
 • 100 gram feta
 • 1/2 blik kikkererwten á 400 gram
 • 1 limoen
 • Peper
 • Zout
 • Olijfolie

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Gril de zoete aardappel voor circa 20 minuten in de oven.
 2. Breng een pan met genoeg water en de groentebouillon aan de kook en voeg vervolgens de parelcouscous toe. Volg de verpakking voor de precieze kooktijd. Dit zal ongeveer 9 á 10 minuten zijn.
 3. Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes, lek het bik kikkererwten uit en snijd de verse peterselie alvast fijn.
 4. Giet de parelcouscous af. Pers een halve limoen boven de couscous uit en meng deze met de gesneden peterselie en kikkererwten. Verdeel de parelcouscous over de borden en maak af met de zoete aardappel, granaatappelpitjes en feta. Pers eventueel nog de andere helft van de limoen uit als de smaak nog sterker mag. Eet smakelijk!
6.4.0
Parelcouscous granaatappel feta zoete aardappel

Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Wat dacht je van:

Leave a Comment