Overzicht tweedehands shoppen – Dit zijn dé winkels, websites en apps voor jou

De stap om tweedehands te shoppen, wordt steeds laagdrempeliger. Er komen steeds meer offline en online plekken bij waar tweedehands koopjes worden aangeboden. Behalve de traditionele kringloopwinkels en vlooienmarkten zijn er tegenwoordig nog veel meer winkels, maar ook websites en apps waar je terechtkunt. Wat er allemaal te vinden is, ontdek je in dit artikel.

Laatst bewerkt: 17 februari 2021

Kringloopwinkels

Uiteraard op nummer 1: de kringloopwinkel. Het is en blijft een van de fijnste plekken om op jacht te gaan naar tweedehands koopjes. Zoekende door alle afdelingen en je laten verrassen door hetgeen wat je tegenkomt. En natuurlijk is er die stiekeme hoop een parel tegen het lijf te lopen. Dat kan zomaar gebeuren! Geduld is een schone zaak bij de kringloopwinkel, maar als je dan iets moois tegenkomt, kan je dag niet meer stuk. Snuffel rond bij kringloopwinkels bij jou in de buurt, maar pak ook eens de auto naar eentje meer verderop.

De Kringloop App
Kringloop App

Zin om nieuwe kringloopwinkels te ontdekken? Download dan meteen Kringloop App. Dankzij deze handige en overzichtelijke applicatie op je telefoon kan je op ieder gewenst moment informatie inwinnen over alle kringloopwinkels door heel Nederland. Denk aan contactgegevens en openingstijden, maar ook waardevolle reviews van andere gebruikers. Daarnaast kan je je favoriete kringloopwinkels opslaan en door je live locatie aan te zetten, laat de app automatisch zien welke kringloopwinkels bij jou in de buurt te vinden zijn.

Vintage winkels

Aanvullend op de kringloopwinkels zijn de vintage winkels. Deze zijn speciaal ingericht op niet-standaard kleding. Unieke kleding die voorafgaand al met zorg is uitgezocht. Maar hoe ga je naar deze vintage winkels op zoek? In de grotere steden ben je vast al weleens winkels als Episode, Zipper, Jutka & Riska en Marbles Vintage tegengekomen. Daar zou je kunnen kijken, maar Google ook eens per stad naar het aanbod. Bijvoorbeeld: “vintage winkels + Alkmaar”.

Tweedehands shoppen om rommelmarkten
Rommelmarkten

Iets wat ik veel te weinig onderneem, maar o-zo-leuk is, is het bezoeken van rommelmarkten. Het leuke hieraan is dat je van tevoren geen flauw idee hebt wat je zult aantreffen. Veel van de kraamverkopers ruimen een keer goed hun zolder op en deze verzamelde collectie wordt hier vervolgens verkocht. Veel van het aanbod is troep (het woord rommel zit niet zomaar in de naam), maar je vindt er ook zeker unieke spullen. Omdat men graag van hun spullen afwilt, kost het meestal niet zoveel. Toch aan de dure kant? Dan kan je altijd proberen af te dingen.

Voor wie benieuwd zijn naar welke rommelmarkten in zijn of haar omgeving organiseerd worden, kan kijken op de website van Meukisleuk.

Voorbeelden van rommelmarkten die ik graag bezoek:
  • IJ-Hallen in Amsterdam
  • MeiMarkt in Tilburg
  • Rommelmarkten in dorpen waar alleen de omgeving op afkomt
Marktplaats / 2dehands

Marktplaats was een de eerste plekken op het internet voor tweedehands koopjes. Met de dagelijks 2 miljoen gebruikers blijft het nog altijd een geliefd platform om spullen te kopen en verkopen. Je vindt hier dan ook daadwerkelijk alles. Van bankstellen tot auto’s, van rolgordijnen tot complete keukens. Op Marktplaats zitten wel veel kenners die weten wat ze voor trends kunnen vragen. Daarom is het de truc om in het zoekveld zo simpel mogelijk te zijn. Vermijd alle trend-gerelateerde termen. Dus niet “vintage ’70 jaren kast”, maar “bruine kast”.

Voor wie in België woont, is vast wel bekend met 2dehands. Eigenlijk precies hetzelfde concept, alleen dan op een ander land gericht.

Vinted

Vinted is een overzichtelijke online marktplaats en community voor zowel jong als oud. Op de app verkoop, koop en ruil je je zonder al teveel administratie en moeite jouw kleding, schoenen en woonaccessoires. Vinted is een paar jaar geleden gefungeerd met United Wardrobe, waardoor dit momenteel dé app in Nederland en België is om kleding en andere spullen te kopen en verkopen. De app is ook populair in landen als Frankrijk en Spanje, waardoor je een groot publiek bereikt wanneer je spullen gaat verkopen.

Kledingruil organiseren met vriendinnen
Kledingruil organiseren met vriendinnen

Vind je ook dat jouw vriendinnen er altijd zo stylish uitzien? En zou je het liefst de inhoud van hun kledingkast willen stelen? Hoe is leuk is het daarom om een keer met al je besties een ruilmiddag- of avond te organiseren. Iedereen neemt bijvoorbeeld 10 kledingstuks mee die niet meer worden gedragen. Laat alle meegenomen kleden aan elkaar zien, laat de favorieten door iedereen passen en verdeel alles vervolgens onder elkaar. Blijft er kleding over? Stop alles in één tas en breng het naar het goede doel of de kringloop.

Websites voor tweedehands designerkleding

Tweedehands shoppen is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Mocht je nog een goede aanvulling op deze lijst hebben, laat het dan vooral even in een comment achter. Dan vul ik deze aan.

Lees nog meer gerelateerde artikelen over tweedehands shoppen:

Reacties

Geef een reactie