Mijn eerste maanden in Antwerpen! Hoe bevalt het?

Eerst leken de weken voorafgaand aan mijn verhuizing niet snel genoeg te gaan, nu wonen we alweer ruim twee maanden in Antwerpen. Say what! Steeds meer en meer kom ik in een ritme en het gevoel dat ik hier slechts voor langere tijd logeer, is inmiddels verdwenen. Hoe deze eerste maanden mij in België zijn bevallen, vertel ik je in het artikel van vandaag.

Verhuizen naar Antwerpen: zo waren de eerste maanden

Voor het eerst samenwonen in een ander land

Jeetje, waar zal ik beginnen met vertellen!? In één klap begon ik aan een compleet nieuw hoofdstuk. Na vijf jaar besloten mijn vriend en ik om samen te gaan wonen. Alleen niet in het vertrouwde Amsterdam of Den Haag waar we veel tijd spenderen, maar in Antwerpen, een stad die we allebei niet eens goed kenden. We hadden er toevallig wel ons tweejarig jubileum en één keer oud & nieuw met vrienden gevierd, maar dat was het dan ook wel weer. Maar waarom dan wonen in Antwerpen? Jazz heeft sinds de zomer een baan in België, dus dat was simpelweg de reden waarom we hier zijn gaan wonen.

Dat we ooit eens naar het buitenland zouden vertrekken, was voor ons geen verrassing. Die dag zou hoe dan ook een keer komen. Maar dat deze woonplaats op autoafstand van Nederland zou liggen, hadden we dan weer niet verwacht, maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg. Het is namelijk een mooi begin van een wellicht groter avontuur dat in de toekomst op ons te wachten staat. Ik ben best wel iemand die het liefst in haar comfortzone blijft, dus wonen in Antwerpen is voor mij een verstandige, eerste stap. Rustig aan het onbekende wennen – met Nederland binnen handbereik.

Elfde Gebod in Antwerpen

Sociale contacten leggen en freelancen

Het samenwonen gaat top. Dat voelt niet ineens nieuw of extreem anders. Het voelt juist vertrouwd en het is beregezellig om elkaar dagelijks te zien, lekker bij te kletsen na werk en op de bank te hangen. Wel was het de eerste weken even wennen dat ik mijn huisgenoten niet meer om me heen had. Wanneer ik een avond ging niksen, was er altijd wel een huisgenootje met wie ik samen kon niksen. Ik ben best wel een einzelganger, maar nu besef ik me wel hoeveel waarde ik aan sociaal contact leg. In het begin was dat dus even pittig, want je hebt niet meer je vriendinnen om je heen. Inmiddels heb ik al leuke contacten opgebouwd met meiden die hier ook wonen.

Als freelancer kan ik mijn werk gemakkelijk meenemen. Ik kan werken waar ik maar wil. Ik heb thuis inmiddels een heerlijke werkplek gecreëerd, maar ik wil dit jaar ook wat vaker in koffietenten gaan werken om meer onder de mensen te zijn. Freelancer zijn is soms namelijk ook best eenzaam. Verder had ik het enigszins al verwacht, maar nieuwe opdrachten binnenhalen is toch lastiger dan verwacht. Het liefst ga ik meteen volle bak aan de slag, maar ik moet mezelf eraan blijven herinneren dat ook dit tijd vergt. In dat opzicht zijn we pas net gaan wonen in Antwerpen, dus ik kan ook niet verwachten dat alles meteen van een leien dakje gaat.

Historisch centrum in 't Stad

Oneindig veel toffe plekken in Antwerpen

Nu ik echt in Antwerpen woon, besef ik me pas hoe mooi de stad is. Ik wist het eerder al wel, maar als dagjesmens beleefde ik de stad eerder op een andere manier. Je kunt er inderdaad goed winkelen, musea bezoeken en wafels eten, maar er is zoveel meer dan dat. Onontdekte buurten, lokale koffietentjes, sfeervolle pleinen vol restaurants, onontdekte parels, noem het maar op. Inmiddels is mijn lijst van (eet)plekken die ik wil bezoeken ongekend – en een beetje beschamend – lang. Ik heb het allemaal netjes in Google Maps opgeslagen, dus voorlopig ben ik zoet. Jullie kunnen de komende tijd nog véééél meer hotspots en overige tips verwachten.

Verhuizen van Amsterdam naar Antwerpen: hoe bevalt het tot nu toe?

Antwerpen ligt misschien maar net over de grens, het blijft een ander land en is daarom op vele fronten net even anders. Wonen, werk, sociale contacten en al je andere dagelijkse bezigheden. Je vertrouwde basis gaat even volledig op de schop. Daarom ben ik heel trots dat ik in 2019 eens uit mijn comfortzone ben gestapt. Let’s rock 2020 vol nieuwe uitdagingen!

Zin gekregen in een weekendje Antwerpen? Ontdek deze artikelen:

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Saskia

    Leuk om te lezen! Antwerpen is een toffe stad. Veel woonplezier!

    1. Nanne van Hout

      Dankjewel, Saskia. In de winter is Antwerpen al zo mooi, dus ik ben ook zo benieuwd wat de stad in de zomermaanden allemaal te bieden heeft. X

Geef een reactie