Hotspot Antwerpen: Japanse ramen bij Takumi Ramen

Ramen is een populair gerecht uit de Japanse keuken. Nee, geen ramen die je huis compleet maken, maar het is een soort soep. Ramen bestaat uit noodles, vlees, vis of vega en groenten, geserveerd in een bouillon die al deze ingrediënten tot één overheerlijk gerecht maken. Onlangs dineerde ik bij Takumi Ramen in Antwerpen en toen werd ik er weer aan herinnert hoe ongelofelijk lekker dit is.

Japanse ramensoep bij Takumi Ramen in Antwerpen

Wie? Restaurant Takumi Ramen
Waar? Marnixplaats 10 (Het Zuid)
https://fashiable.nl/wp-content/uploads/2023/08/Zo-kun-je-je-sneakers-verzorgen-1600×900-1.jpgessensstraat 37 (Antwerpen Centraal)
Grote Markt 48 (Historisch centrum)
Wanneer? 12.00 uur tot 21.30 of 22.00 uur
Tussen 15.00 uur tot 17.00 of 17.30 uur gesloten
Ga naar hun website voor de precieze openingstijden van ieder restaurant

Japanse ramen met vlees , garnalen of veel groenten

Of Takumi nog een speciale betekenis heeft, weet ik niet, maar ik weet wel dat je deze plek op je where-to-eatin-Antwerp lijst moet zetten. Ramen zijn rijk aan smaak en Takumi Kitchen bewijst dit maar al te goed. Het restaurant heeft drie filialen, waarvan er twee zich grotendeels op kip focussen en het derde op varken. Huh, maar wat deed jij daar dan als vegetariër? Nou, ze hebben namelijk ook een drietal vegetarische/veganistische ramen om uit te kezen. Deze worden op basis van miso of sojasaus gemaakt in plaats van een vleesbouillon. Hierbij krijg je een selectie groenten waarvan ik nooit had gedacht dat het zo lekker in bouillon zou smaken, zoals aubergine en zoete aardappel.

Japanse ramen bij Takumi Ramen in Antwerpen

Behalve ramensoep ook veel voorgerechten bij Takumi Ramen

Zowel vleesesters als vegetariërs kunnen hier dus zo’n gigantische kom ramensoep bestellen. Wij bestelden vooraf geen voorgerechten en dat was precies genoeg. Al was een voorgerecht niet verkeerd geweest, want er staan een aantal heerlijke opties op de menukaart. Denk aan gyoza, gefrituurde pompoen kroket, edamame bonen, zeewiersalade, kimchi… Moet ik nog even doorgaan? Of je gaat er zelf snel een keer heen om alles te proeven. Reserveren kan trouwens pas vanaf 6 personen, dus weet dat het op een vrijdag- of zaterdagavond nog wel eens sneller vol kan zitten. Het filiaal op de Grote Markt is gelukkig wel een stuk groter, dus daar is de kans op een vrije tafel groter.

Japanse ramen bij Takumi Ramen in Antwerpen

Op zoek naar nog meer eetplekken in Antwerpen? Wat dacht je van:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie