Hotspot Antwerpen: Sum Sum the place to be voor dim sum

Dim sum, dumplings en bao bao: daarvan loopt het water je toch meteen in de mond? Sum Sum is een allesbehalve standaard Aziatisch restaurant in Antwerpen dat bewijst hoe lekker hun huisgemaakte dim sum is. Het restaurant staat dan ook niet zomaar in de top vijf van favoriete restaurants van vele Antwerpenaren. Chopsticks klaar? Aanvallen maar!

Asian streetfood bij Sum Sum in Antwerpen

Wie? Restaurant Sum Sum
Waar? Leopold de Waelstraat 3, 2000 (Het Zuid)
Wanneer? Zondag tot en met donderdag: 18.00 uur – 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 18.00 uur – 22.30 uur
Bekijk op kaart

Stoommandjes met dim sim op tafel, maar ook aan de muur

In het zuidelijke deel van Antwerpen is restaurant Sum Sum via twee straten te bereiken. Twee panden zijn namelijk aan elkaar verbonden door de keuken in het midden. Verder zijn de bakstenen muren gedecoreerd met stoommandjes, er hangt een tiental rotan lampen aan het plafond en de zwaaiende gelukskatten zijn niet te missen. Het pand geeft het idee alsof er voorheen een Italiaans restaurant heeft gezeten, maar dat matcht eigenlijk wel heel leuk met het Aziatische concept. Ja, wat betreft de sfeer is deze hippe eetplek in ieder geval een aanrader.

Het interieur van Aziatisch restaurant Sum Sum in Antwerpen

Hoofdgerecht? Dat kan! Enkel voorgerechten? Nog leuker!

Interieur is deels hetgeen waarop we tegenwoordig een restaurant uitkiezen, maar uiteindelijk is de kwaliteit van het eten de hoofdfactor. In dit geval in combinatie met het concept, want hoe vaak krijg je nou de kans om buiten de deur zoveel mogelijk dim sum te eten als je maar wilt? De menukaart van Sum Sum staat immers vol met streetfood geïnspireerd op de Koreaanse, Chinese en Japanse keukens. Deze kun je als voorgerecht bestellen, maar je kan natuurlijk ook het hoofdgerecht overslaan en enkel alle kleine gerechten verorberen. En dat is geen vreemde keuze, want wij waren lang niet de enige tafel die dit een goed idee vonden.

Aziatisch restaurant Sum Sum op Het Zuid in Antwerpen
De menukaart van Asian restaurant Sum Sum in Antwerpen

Van dumplings tot zoete aardappelfriet met sriracha mayo

De vraag “Wat was jouw favoriete gerecht?” is eigenlijk een onmogelijke om te stellen. Dat is een soort dilemma op dinsdag: steamed dim sum of een bao bao? Ahh, ik wil niet kiezen. Dat is simpelweg de reden waarom wij enkel voor de voorgerechten gingen, zodat wij zoveel mogelijk van het aanbod konden genieten. Goed om te weten is dat er van elke categorie altijd een vegetarische of vegan optie is, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om alles te proeven.

Een dim sum mix is perfect als je een kleine proeverij wilt houden, maar ook een bao bao (een gestoomd broodje) is het proberen waard. Wat misschien niet per se Aziatisch is, maar verrassend goed smaakte, was de zoete aardappelfriet vanwege de combinatie met de saus: sriracha mayo. En voor de rest? Drink er een Aziatisch biertje of cocktail bij en voor wie na alle gefrituurde en gestoomde hapjes in iets zoets zin heeft, is er een drietal desserts.

Drink een bijpassend biertje bij al jouw favoriete Asian streetfood
Geniet van gefrituurde en gestoomde dim sum bij dit Aziatische restaurant in Antwerpen

Nog meer restaurants in Antwerpen ontdekken? Wat dacht je van:

Reacties

Geef een reactie