Hotspot Antwerpen: vega en vegan lunchen bij Camion

Het lijkt wel of iedere lunch in Antwerpen weer wordt overtroffen. Oprecht, ik heb nog nooit eerder zo royaal geluncht. Niet alleen het brood was net zo groot als het bord, ook de lunchgerechten zelf waren magnifique. Waar dit alles te beleven is? Bij Camion, een hotspot rechts van de ‘leien’, maar waar je zo te voet bent vanuit het centrum.

Veganistische lunch bij Camion

Wat? Koffiebar en lunchtent Camion
Waar? Paleisstraat 7, 2018 Antwerpen
Wanneer? Woensdag tot en met zaterdag: 11.30 uur – 20.00 uur
Zondag: 11.30 uur 16.00 uur

Vegan food in een modern jasje

Camion is opgericht door Camille en Boqion, twee besties die een grote liefde voor eten & drinken delen. Dat uit zich bij foodbar Camion in koffie, natuurwijnen, cocktails en shared food. Alle seizoensgebonden en fairtrade gerechten – bestaande uit lokale ingrediënten – zijn gebaseerd op de plantaardige keuken. Soms veggie als je er wat biokaas als topping bij kiest. Dit alles in een modern jasje gegoten, want de echte vleesliefhebbers zullen er niet eens iets van merken. Zij zullen juist versteld staan van al het lekkers dat de vega(n) keuken te bieden heeft. Dus neem hen vooral een keer als verrassing mee!

Lunchtent Camion in Antwerpen
Hier drink je havercappuccino drinken in Antwerpen

Alsof er een engeltje op over je tong piest bij Camion

Zoals ik al zei, zijn de gerechten op de kaart seizoensgebonden. Er wordt maandelijks een geheel nieuwe kaart op hun social media geïntroduceerd, waardoor je altijd een gegrond excuus hebt om terug te komen. Wij genoten zelf van twee overheerlijke, herfstachtige lunches. Een was getoast brood met onder meer pesto, gekarameliseerde walnoten en geroosterde pompoen. De ander was getoast brood met filet americain, maar dan gemaakt van tomaat. Jammie, deze waren allebei verrassend lekker.

Interieur van koffietent en foodbar Camion achter de 'leien' in Antwerpen
Veganistische filet americain bij deze lunchtent in Antwerpen

Ontdek nog meer leuke plekken in Antwerpen:

Reacties

Geef een reactie