Hotspot Antwerpen: all-day foodbar Barchel

Ontbijt, lunch en alles daar tussenin. En dat allemaal met een speciale twist. Want dat is Barchel, een gemoedelijke foodbar om de hoek van het Stadspark. Barchel is zo’n plekje waar je gewoon een keer geweest moet zijn, zeker wanneer je met enige regelmaat in Antwerpen te vinden bent. Hier ga je gegarandeerd met een goedgevulde buik naar buiten.

Koffiebar en foodbar Barchel, net buiten het centrum van Antwerpen

Wie? Foodbar Barchel
Waar? Van Breestraat 6, 2018 Antwerpen (Stadspark)
Jos Smolderenstraat 15, 2000 Antwerpen (Nieuw Zuid)
Wanneer? Van Breestraat:
Dinsdag tot en met vrijdag: 08.00 uur – 16.00 uur / Zaterdag: 09.00 uur 17.00 uur
Jos Smolderenstraat:
Dinsdag tot en met vrijdag: 09.00 uur – 17.00 uur / Zaterdag: 10.00 uur 18.00 uur

Liefde gaat door de maag bij foodbar Barchel

Dat Barchel een geliefde plek onder de locals is, bleek al snel toen er bij onze eerste poging geen één tafel voorlopig vrij zou zijn. Gelukkig was het op een andere zaterdag daarentegen vrij rustig en toen konden we onze knorrende buiken verblijden met een lunch. En hoe, want ik had in lange tijd niet zo’n grote portie geserveerd gekregen. Het ging vooralsnog allemaal opperdepop, want het smaakte goed. Ik bestelde een shakshuka met feta en brood; een perfect lunchgerecht nu het buiten echt winter aan het worden is.

Grote porties gegarandeerd bij foodbar Barchel in Antwerpen

Eten en drinken met net een beetje extra

Zoals ik al eerder benoemde, is Barchel geen doorsnee foodbar. Hier pakken ze het net even anders aan. Perfecte coffeeblends, bijzondere theesmaken en melkschuim waar je U tegen zegt. Niet alleen scoren ze pluspunten voor de witte thee die ze serveren (mijn favo!), ook is er de mogelijkheid om de gerechten op glutenvrij brood te bestellen. En er is altijd een lekker soepje van de dag, ideaal voor de echte koukleumen onder ons. Like me.

Het sfeervolle interieur van foodbar Barchel in Antwerpen

Barchel bij Stadspark: de hotspot waar je wilt wonen

En what about het pand waarin Barchel zich bevindt? De foto’s spreken eigenlijk wel voor zich. Het is een plek met veel ramen en een hoog plafond, waardoor er veel daglicht naar binnen schijnt. Wat verder niet op deze foto’s te zien is, maar absoluut noemenswaardig is, is de wit betegelde bar en de prachtige, hoge deuren aan de achterkant die naar de binnentuin leiden. En kijk ook hoe prachtig die visgraatvloer! Stiekem zou ik deze plek wel willen ombouwen tot mijn droomhuis. Of ik kom er voortaan gewoon mijn dagelijkse portie cafeïne drinken.

Lunch of brunch om de hoek van het Stadspark in Antwerpen. Er is ook een vestiging op Het Zuid.

Ontdek nog meer fijne hotspots in Antwerpen:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Anne

    Heerlijk! Ook de tuin in de zomer is echt een tip.

Geef een reactie