Dit zijn dé kringloopwinkels van Antwerpen

Als groot kringloopfanaat was dit artikel slechts een kwestie van tijd. Want waar kun je zoal leuk kringloopshoppen in Antwerpen? Inmiddels ben ik diverse kringloopwinkels van De Kringwinkel afgegaan en deze heb ik in dit artikel gebundeld. Ik vertel je wat mijn favorieten zijn en waarom ze de moeite zijn om een keer heen te gaan.

Laatste update: 7 januari 2022

De Kringwinkel in Antwerpen: hier wil je heen

Kringloopshoppen doe je bij De Kringwinkel

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Antwerpen stroomt niet over van de kringloopwinkels. Een goedmakertje: de kringloopwinkels die er zijn, maken het gelukkig allemaal goed. Shoppen doe je hier namelijk bij De Kringwinkel, een groot tweedehands warenhuis met tientallen filialen door heel België. Afgelopen zomer heb ik er ook een aantal in andere steden bezocht en dat waren stuk voor stuk parels; een leuke tip tussendoor voor als je een keer wilt kringloopshoppen in België. Verder focus ik me in dit artikel dus op kringloopshoppen; over de vintage winkels ga ik een andere keer uitgebreid verslag doen.

Sociale werkgelegenheid en een beter milieu

De Kringwinkel is geen doorsnee kringloopwinkel. Regelmatig organiseren ze evenementen rondom een thema of actualiteit. Op deze dagen is er bijvoorbeeld extra voorraad, staat er taart klaar voor de bezoekers of is er een leuke korting. Daarnaast creëert De Kringwinkel met de inkomsten werkgelegenheid voor mensen die helaas weinig of geen kansen op de arbeidsmarkt hebben. Hier doen ze werkervaring op en is er hoop op een betere toekomst. En uiteraard draag je bij aan een beter milieu, dus alleen maar win-win door hier te shoppen.

Kringwinkel De Meir in Antwerpen

Kringwinkel Meir

In een zijstraat aan het begin van de bekende winkelstraat zit Kringwinkel Meir verstopt. Hier ben je aan het juiste adres als je vooral kleding wilt shoppen. Dat kan ook niet anders, want ze zijn hier ook enkel op kleding, schoenen, tassen en overige accessoires gefocust. Rekken vol prachtige en met zorg geselecteerde kleding staan voor je klaar om doorheen te neuzen. Bereid je maar alvast voor dat er veel gepast gaat worden – meer dan je kan dragen.

Bij De Kringwinkel wordt er een onderscheid gemaakt tussen merken en niet-merken. Voor een heel doorsnee merk zullen ze niet meteen extra vragen, maar voor luxere merken vragen ze wel een meerprijs. En geheel logisch ook, want het is dan ook goede kwaliteit kleding. Hiervoor geldt een vast bedrag per categorie. En als je soms ziet wat voor merken het zijn, vallen deze prijzen ook wel mee eigenlijk.

Adres? Otto Veniusstraat 11

Kringloopwinkel in het centrum van Antwerpen

De Kringwinkel Antwerpen-Centrum [GESLOTEN]

Na De Meir kan je perfect doorlopen naar Sint-Jorispoort, ten zuiden van Het Theaterplein. Een grote kringloopwinkel waar je van alles en nog wat kunt scoren. Alleen geen meubels, want daar is simpelweg niet de ruimte voor. Hier kan je vooral je slag slaan wat betreft kleding, speelgoed, boeken en keukenaccessoires. En met name dat laatste, want er is altijd ontelbaar veel servies, pannen, keukengerei, glaswerk, noem het maar op. Vergeet ook niet bij de lp’s te kijken, mocht je die toevallig sparen. Zo vond ik voor slechts een paar euro platen van The Rolling Stones en The Beatles.

Adres? Sint-Jorispoort 29

De Kringwinkel Abdijstraat in Antwerpen

De Kringwinkel Abdijstraat

Van alle filialen in Antwerpen is De Kringwinkel in de Abdijstraat mijn grote favoriet. Mocht je op zoek zijn naar meubels, zal je hier goed slagen. Ik heb namelijk nog nooit zoveel mooie tweedehands meubels bij elkaar gezien. Jammer genoeg had ik niks nodig, want anders wist ik het wel. Ook van de prijzen word je blij. Zo zag ik leren eetkamerstoelen (12,50 euro per stuk), een vintage barkast (25 euro) en prachtige kledingkasten voor slechts een paar tientjes.

Behalve interieur kan je hier ook bijzonder servies vinden (zie bovenstaande foto). De kledingafdeling is ook redelijk groot, dus daar kan je ook zeker wat moois vinden. De Abdijstraat ligt helaas niet in centrum van de stad, dus hiervoor moet je de tram (lijn 4 of 10) pakken. Gelukkig vertrekt deze regelmatig vanuit het centrum, dus dat maakt de rit een stuk laagdrempeliger.

Adres? Abdijstraat 1040

Planten kopen bij deze kringloopwinkel in Antwerpen

De Kringwinkel Borcherhout

Wie op Google Maps naar kringloopwinkels zoekt, zal ook De Kringwinkel in Borcherhout tegenkomen. Het was wel mijn minst favoriete kringloopwinkel, maar omdat deze op slechts 1 kilometer afstand van Antwerpen Centraal ligt, wilde ik deze toch benoemen. EN omdat ze hier dus PLANTEN verkopen. Hoe leuk is dat! Je kan hier je verwaarloosde planten brengen welke vervolgens door chronisch psychiatrische patiënten verzorgd worden. Zij maken hierdoor een stapje weer om in de samenleving te integreren. Zodra de plant is opgeknapt, wordt deze in de winkel verkocht. Een heel erg mooi en belangrijk initiatief dus!

Adres? Kroonstraat 166

Kringloopshoppen bij De Kringwinkel in Antwerpen

Er zijn nog drie andere kringloopwinkels in en rondom Antwerpen, maar die liggen allemaal buiten het centrum. Openbaar vervoer is mogelijk, maar mocht je met de auto naar Antwerpen gaan, kan het de moeite waard zijn:

Nog meer lezen over kringloopshoppen? Wat dacht je van:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Dio

    Iedere keer als ik je Insta Stories zie in kringloopwinkels, denk ik SHIT ik moet ook weer eens gaan. Vooral voor kleding. Doe ik bijna nooit, terwijl je zoveel leuks kunt shoppen..

Geef een reactie