Hotel tip! Een nachtje logeren bij blooming in Bergen

Even weg van alle verplichtingen en de stadsdrukte ontvluchten. Twee dagen zonder zorgen en aan helemaal niets te hoeven denken. Afgelopen week mocht ik een nachtje logeren bij hotel blooming (met kleine letter -b) in Bergen, in de rustgevende duinen en de groene natuur. Met een stoere fiets naar zee, ’s avonds een lekker hapje en drankje op het strand en een frisse ochtendduik in het zwembad. Een toptijd gegarandeerd! Mag ik weer terug?

Hotel Blooming in Bergen

Wie?
Hotel blooming 
Waar? Duinweg 5, 1861 GL Bergen (Noord-Holland)
Niet met de auto? Pak vanaf het treinstation Alkmaar bus 6 richting Bergen (halte Plein) en vervolgens buurtbus 410 richting Camperduin (halte Blooming). Geen zin in gedoe? Dan pak je gewoon een taxi vanaf Alkmaar of Bergen. Vanaf Bergen is het 20 minuten lopen naar het hotel.

Je merkt aan alle gasten dat ze hier zijn om de rust op te zoeken en die sfeer is daarom top. Waar je in een gemiddeld hotel al om half negen ’s ochtends in de file staat voor je ontbijt, slapen de meesten hier wat langer uit. Dat was deze keer in ieder geval. Als ik aan het ontbijt terugdenk, krijg ik gelijk weer honger. Brood mag je zelf afsnijden, er is chocoladepasta van het Vlaamsch Broodhuys, kwark met alle benodigdheden die je je maar kunt bedenken, hardgekookte eitjes, wafels, verse muntthee. Moet ik nog even doorgaan?

Restaurant bij Hotel Blooming in Bergen

De hotelkamer mag ik natuurlijk ook niet vergeten. Het bed? Slaapt heerlijk. Ik heb aan één stuk doorgeslapen, hoorde nauwelijks herrie vanuit de gang en je hebt verschillende hoofdkussens om uit te kiezen. De badkamer? Klein maar fijn, maar veel ruimte heb je natuurlijk niet nodig. Wij hadden een kleine douchecabine met twee (!) douchekoppen. Luxe! Ons uitzicht? Een schattig, klein balkonnetje met zicht op een buitenterras en een watertje met waterlelies. Het internet? Gratis, geen gezeur met code’s of inloggen én supersnel. Heel erg handig in verband met de vele Instagram-waardige plekken.

Oh, en heel goed van je als je altijd de trap neemt, maar kies alsjeblieft een keer voor de lift, want: lachspiegel! Fantastisch. Wij hebben echt in een deuk gelegen. Vergeet ook niet je zwemkleding mee te nemen, want er is een zwembad, jacuzzi én sauna; deze wil je niet missen! Tussendoor kun je buiten op een bedje van de zon genieten. Ah, en dan even in slaap vallen mag ook wel, toch? Verder is er ook een ‘room with a view’ (een klein torentje) waar je uitzicht hebt over de omgeving. Oké, je ziet eigenlijk voornamelijk bomen, maar toch leuk om even te zien.

fashiable x blooming hotel bergen

Hotelkamer in Bergen

Hotel Blooming Bergen

Uit eten bij Bergen aan Zee

Strandpaviljoen Blooming Beach
Waar? Parkweg 37, 1865 AH Bergen aan Zee
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 10.00 uur – 00.00 uur
Niet met de auto? Pak een fiets vanaf het hotel! Voor een dag betaal je 11,50 euro en voor een dagdeel 6,50 euro. Binnen een half uur sta je op het strand.

Na ons te hebben opgefrist op de hotelkamer, pakten we de fiets richting Bergen aan Zee. Bij het hotel staan tientallen fietsen gestald en deze huur je eenvoudig bij de receptie. De fietstocht duurt een klein half uur, zo’n 6,5 kilometer. Dankzij de handige routetips van de receptioniste (bij de oprit naar rechts, rechts, richting Duinvermaak en de bordjes ‘Bergen aan Zee’ volgen) waren we in één keer richting de zee gefietst. Trots op ons! Eenmaal onze fietsen geparkeerd, maakten we een wandeling over het strand en liepen we langzaam richting het strandpaviljoen van blooming: Blooming Beach.

Strandpaviljoen Blooming Beach

Met een flesje witte wijn en een broodplankje was het goed vertoeven op het strandterras. Met de zonnebril op, een ijskoud glas water en goed gezelschap (Yara!) kon mijn dag niet meer stuk. Rond een uur of zeven verplaatsten we ons naar het restaurantgedeelte. Echt, jullie weten dat ik van eten houd, maar wat heb ik hier fantastisch gegeten. Als voorgerecht (zie onderstaande foto’s) had ik spicy tonijn en mijn hoofdgerecht bestond uit eend met aardappeltjes, groente en een truffelsaus. Om je vingers bij af te likken. Daarna moesten we snel weer naar huis (a.k.a. hotel) om voor het donker binnen te zijn. Inclusief goed gevulde buiken.

Strandpaviljoen Blooming Beach diner

Uit eten bij Bergen aan Zee

Als je binnenkort echt aan rust toe bent, iemand wilt verrassen met een hotelovernachting of om welke reden dan ook: blooming is het antwoord.


Lees ook:
Overnachten in een tiny house midden in de natuur (De Veluwe)

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Dionne

    Wauw! Wat een super mooi hotel! Dat interieur! <3 Super gaaf. En lekker aan het strand! Heerlijk!

  2. Demi

    Ik kwam vroeger best geregeld in Bergen, maar dit komt me helemaal niet bekend voor. Wat een onwijs toffe plek, ik ga ‘m zeker onthouden :)

  3. Sarah

    Wauw. Ziet er erg mooi uit daar. Er eventjes tussenuit kan zo’n deugd doen. Fijn dat je genoten hebt!

Geef een reactie