Overnachten in een Tiny House midden in de natuur (Veluwe)

Hoe heerlijk het ook is om in de stad te wonen, de natuur is met vlagen een groot gemis. De geur van de bossen, het geritsel van bladeren en simpelweg even de drukte van thuis vergeten. Het fijne aan Nederland is dat je zo naar een ander deel van het land rijdt. Voor de verjaardag van mijn vriend gaf ik een weekendje midden in de natuur cadeau. Met als doel: helemaal niks. Gewoon lekker genieten van elkaar, midden op de Veluwe. In een Tiny House van Droompark de Zanding. Aanrader!

Tiny House bij Droompark de Zanding

Logischerwijze dat je bij een vakantiepark meteen aan iets massaals denkt. Dat is Droompark de Zanding misschien ook wel, maar toch voelt het helemaal niet zo wanneer je bij het huisje arriveert. Het is namelijk aan de rand van het park gelegen, waardoor je op de Veluwse bossen uitkijkt. Ik was meteen een gelukkig mens toen we vanaf de auto naar het huisje liepen, want de geur van de natuur had ik enorm gemist.

In totaal zijn er zo’n twintig Tiny House huisjes. Deze zijn ingedeeld in cirkels per zes huisjes. In het midden is er een grote, gezamenlijke zitplaats met de mogelijkheid om een kampvuur te maken. Zo gezellig om hier de warme(re) zomeravonden door te brengen. Daarnaast deel je per zes huisjes een hottub, maar daar vertel ik zometeen meer over.

Inrichting van de Tiny House accommodatie

Iedere Tiny House heeft zijn eigen, unieke less is more inrichting. Het is dus een verrassing hoe jouw houten huisje er precies uitziet. Tijdens het boeken is het mogelijk een huisje naar wens aan te vinken, maar zo bij een eerste bezoek aan Droompark de Zanding heb je natuurlijk geen idee hoe en wat. Maar voor wie door mijn foto’s verliefd op dit huisje is geworden: dit is Tiny House nummer 11.

Bij binnenkomst werden we dan ook enorm verrast. Het rook heerlijk naar sauna (of klinkt dat raar?), een toffe hangstoel en we liepen meteen naar boven om het slaapgedeelte te bekijken. Wat natuurlijk het allerleukste is, is het elektrische kacheltje met écht vuur dat je met een paar seconden op de knop aanzet. Romantischer kan het haast niet. Midden in het bos, kacheltje aan en een fles wijn erbij.

Verder is ieder huisje van alle gemakken voorzien. Je boekt de accommodatie inclusief hotelservices, dus in de badkamer staan een shampoo, conditioner en douchegel. De bedden zijn keurig opgemaakt en ook in de keuken is alles aanwezig. Natuurlijk moet je niet vergeten dat het een vakantiehuisje blijft en jijzelf nog steeds het een en ander moet meenemen. Denk aan peper en zout, olie om mee te bakken, maar ook waxinelichtjes om het ’s avonds extra gezellig te maken.

Kruipend naar bed in je Tiny House

Door middel van een smalle trap naar boven kom je bij het slaapgedeelte uit. Om daadwerkelijk in bed te kruipen, is een lichte maar leuke uitdaging vanwege het lage plafond. Ik waarschuw alvast: je zal minstens één keer je hoofd stoten. Verder zijn de matrassen dik goedgekeurd, want we sliepen aan één stuk door en werden vanzelf wakker door het daglicht of de regen die op het dakraam viel.

Het dakraam zit precies boven het bed, waardoor je ’s avonds heel romantisch naar de hemel staart. En wanneer het een heldere nacht is, kan je samen naar de (vallende) sterren staren. Het raam heeft bovendien gewoon een verduisterd venster, dus geen zorgen wanneer je enkel in het pikkedonker kan slapen. In ons huisje hing er ook nog een mini-spiegel, dus we konden meteen zien hoe onze slapende hoofden eruitzien.

Badderen in een hottub midden op de Veluwe

Ik zeg niet waar we heengaan, maar vergeet niet je zwemspullen mee te nemen.  Er is niet alleen een zwembad met wellnessgdeelte op het park te vinden, ook staat er een verleidelijke hottub voor jouw deur te schitteren. Een van de hoogpunten, al zeg ik het zelf. Deze deel je met een aantal andere huisjes, dus er is sowieso een moment dat jij met jouw vriend of vriendin hier ontspannen in kan badderen.

Ik moet stiekem toegeven dat de hottub een van de redenen was waarom ik hier wilde verblijven, maar vanwege de vele regenbuien hebben we er precies geen één keer gebruik van kunnen maken. Een domper, maar des te meer redenen om een vervolgbezoek te plannen.

Wat zou ik nu toch graag de tijd willen terugspoelen. Opnieuw samen romantisch genieten, zittend voor het knisperende haardje. Waren jullie al bekend met de Tiny Houses op de Veluwe?

➜ Liever in een accommodatie dichtbij het strand verblijven? Dan is hotel blooming in Bergen echt iets voor jou!

Overnachten in Nederland midden in de natuur

Reacties

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Fleur Sophia

  Aahh Nannie, dit ziet er zo fantastisch mooi, gezellig en knus uit. Super leuk ook dat jullie dat saampjes naar toe zijn geweest!

 2. Marjoleine

  Aah dat ziet er echt heel fijn uit, zo midden in de natuur! Kan me voorstellen dat je graag nog even terug zou willen spoelen :-) X

 3. Nicole Orriëns

  Wauw, dat ziet er echt prachtig uit. Ik kende deze tiny houses op de Veluwe nog niet maar het ziet er heel pittoresk uit allemaal.

 4. Alexandra

  Oh my, wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Vind het ook echt iets voor samen met mijn vriend, leuK! :)
  xx

 5. Nele

  Hoi Hanne! Had TINY HOUSE n° 11 de badkamer al helemaal achteraan/achterin i.p.v. opzij? Ik zie op de FACEBOOK pagina van TINY HOUSES de nieuwste prachtig ingerichte huisjes verschijnen, maar vrees dat dit de nummers 20 zijn. En mét hond kunnen wij enkel nummer 12 en 1 (dit was ooit waarschijnlijk de allereerste) boeken. Alvast bedankt voor de info!

Geef een reactie