5 x de leukste vakantiehuisjes in Nederland aan het water

Roep je beste vrienden bij elkaar, want het is de hoogste tijd om weer een midweek of weekend weg te boeken. De zomermaanden vol zonnige boottochten, zwoele barbecueavonden en kampvuren met marshmallows wachten op jullie. Een fijne periode om samen weer nieuwe herinneringen te creëren. Om je wat tijd te besparen, heb ik alvast mijn favoriete vakantiehuisjes in Nederland aan het water geselecteerd. Wie is daar nu niet graag in de zomer te vinden?

Het maximale vakantiegevoel in eigen land ervaren

Wanneer ik op zoek ga naar vakantiehuisjes in Nederland, wil ik dat het ultieme vakantiegevoel al van de foto’s afspat. Je wilt het ik-ben-op-vakantie gevoel krijgen en niet een ik-slaap-in-iemand-anders-huis gevoel. Gewoon een midweek, weekend of week weg van huis, even de werkdruk en andere zorgen thuislaten en maximaal genieten met je partner, beste vrienden of familie.

Aan het water verblijven, haalt bij mij altijd het ultieme vakantiegevoel naar boven. Vroeger woonde ik niet bepaald om de hoek van de zee, dus als we dan een dag bij de kust waren, voelde het meteen als een mini-vakantie. Daarom ben ik op zoek gegaan naar allerlei gezellige en originele vakantiehuisjes via NOVASOL die allemaal aan het water liggen en je deze zomer nog kunt boeken. Wie neem jij mee?

1. Slapen in een knusse woonboot in Uitgeest

Een duik in het water nemen? Een ochtend vissen? Met je opblaasbare zwembad op het water dobberen? Geen enkel probleem bij deze knusse woonboot op het Uitgeestermeer – in Uitgeest inderdaad. De woonboot is met 26 vierkante meter niet de grootste, maar met de prachtige omgeving wil je natuurlijk heel de dag buiten doorbrengen. Op de steiger, in het water of op een sloepje. Ik zie het al helemaal voor me.

In deze accommodatie kunnen maximaal 4 personen overnachten. Er is één tweepersoonsbed en een stapelbed. Wie niet over een bootje beschikt, kan een sloep huren bij de jachthaven en hiermee de omgeving van Uitgeest verkennen. Ook kustplaatsen zoals Castricum en Egmond aan Zee zijn in de buurt te vinden.

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Uitgeest.

2. Een combinatie van water en bos in Ermelo

Houden jij en jouw mede-vakantiegangers van het water, maar tegelijkertijd ook van een bosrijke omgeving? Dan is dit vakantiehuis in de buurt zowel de Veluwe als verschillende zandstranden een topper. Zo kan je de ene dag een bootje varen om het Wolderwijd en Veluwemeer en de andere dag door de Veluwe fietsen. Voor wie in nog meer actie zin heeft, is attractiepark Walibi om de hoek te vinden.

Nog even wat meer informatie over dit leuke vakantiehuis voor 6 personen. Door de grote tuin is de zon altijd binnen handbereik en de brede haag zorgt voor extra privacy. Hierdoor heb je van niets en niemand last, alleen je eigen gezelschap. In de buurt bevindt zich een jachthaven waar je je boot kunt aanmeren. Het vakantiehuis is gelegen op vakantiepark De Doppenberg.

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Ermelo.

3. Stap vanuit de achtertuin in jouw sloep in Giethoorn

Deze karakteristieke Schiphuiswoning met moderne inrichting in Giethoorn is er een om te onthouden. Een ruime woning waar je gezellig met z’n allen kunt koken en eten, maar je doet het vooral voor alle ruimte buiten de woning natuurlijk. Het vakantiehuis heeft een grote tuin met terras en ogenschijnlijk uitzicht over het water. Geef mij maar een ligbedje en een goed boek en ik ben voorlopig niet meer weg te krijgen.

Ook heeft het vakantiehuis een speciale overkapping waar je je (gehuurde) boot kunt aanleggen. Zo staat deze altijd droog en kan je meteen in de boot springen en naar het meer varen wanneer er een mooie zonsondergang gaande is. Of misschien hebben jullie wel zin in een lekker ontbijtje op het water. Behalve de aanlegsteiger is er ook een zwemtrapje, dus die frisse ochtendduik is absoluut mogelijk.

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Giethoorn.

4. Picasso woonboten in het Limburgse Ohé en Laak

’s Ochtends wakker worden, de gordijnen van je slaapkamer open doen en begroet worden door de rustgevende omgeving. Ik zie me al zitten hoor, daar op het balkon met uitzicht op het bosrijke gebied en de bootjes die voorbij varen. Genietend van mijn eerst kop koffie in de ochtendzon. Dit alles is mogelijk op de rivier de Maas in Limburg.

De kleurrijke vakantiehuisjes met veel lichtinval zijn officieel geen woonboten, maar ze komen wel aardig in de buurt. Bij hoogwater drijft de woning, bij laagwater staat deze op de grond. Ook extra leuk is de eigen aanlegsteiger voor je eigen sloepje, waardoor je op ieder gewenst moment een boottocht door het ongerepte Maasplassengebied kunt maken.

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Ohé en Laak.

5. Romantisch doen in een Tiny House in Sint-Annaland

Je kunt met familie of vrienden op vakantie in eigen land gaan, maar soms wil je niets liever dan even quality time met je partner. Lekker van elkaar genieten, buiten onder de sterrenhemel en jullie favoriete flesje wijn opentrekken. Eerder dit jaar nam ik mijn vriend als verrassing mee naar een Tiny House op de Veluwe en daar denk ik nog steeds met veel plezier aan terug. Zo knus, avontuurlijk en sprookjesachtig ook wel.

Tussen alle vakantiehuisjes in Nederland op NOVASOL vond ik ook een Tiny House waar ditzelfde knusse gevoel naar boven kwam. Dit vakantiehuisje is in de Zeeuwse plaats Sint-Annaland gelegen, met een afgelegen zandstrand aan de Oosterschelde op loopafstand. De splinternieuwe Tiny House is slechts 36 vierkante meter groot, maar verder van alle gemakken voorzien. Beneden heb je de woonkamer, keuken en het eetgedeelte en via een smalle trap naar boven kom je bij het slaapgedeelte uit.

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Sint-Annaland.

Heb jij het vakantiegevoel al te pakken? Ontdek nog meer gerelateerde vakantiehuisjes in Nederland:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Simone

    Oeh, heel leuk allemaal! Wat ik zo jammer vind is dat zulke dingen zo duur zijn om alleen te doen, terwijl het mij juist heel fijn lijkt om zoiets eens alleen te doen.

Geef een reactie