Kerst in Antwerpen: dit is er te zien en doen

Het is alsof je met je ogen knippert en Antwerpen is ineens in een magische kerststad veranderd. Overal hangen sfeervolle verlichtingen, de kerstmuziek warmt je goed op voor de feestdagen en op meerdere plekken in de stad is er een knusse kerstmarkt te vinden. Ontdek de leukste dingen om te zien en doen tijdens de periode rondom kerst in Antwerpen van zaterdag 7 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020.

Kerst in Antwerpen: dit is er te zien en doen

Schaatsen op de Groenplaats

Een kerstmarkt is niet compleet zonder… een schaatsbaan natuurlijk! Wanneer je bij de Meir alsmaar rechtdoor loopt, kom je vanzelf bij de Groenplaats uit waar de sfeervolle schaatsbaan voor jong en oud op je staat te wachten. De kosten voor de toegang en schaatshuur zijn 8 euro vanaf 13 jaar. Handschoenen zijn trouwens verplicht, dus vergeet deze niet mee te nemen. Na het schaatsavontuur kunnen jullie bij de aanliggende winterbar met een winters drankje opwarmen.

Het magische winterbos op de Handschoenmarkt

De Handschoenmarkt is een middeleeuws plein in het historisch centrum waar je momenteel door een magisch, verlicht winterbos wandelt. Voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staan allerlei verlichte boomsculpturen waar mysterieuze rook en geluiden vandaan komen. De Efteling-feelings zijn gegarandeerd aanwezig! Worden leggen eigenlijk niet goed genoeg uit hoe magisch het hier is, dus dit bos moet je zeker met eigen ogen zien als je met kerst in Antwerpen bent.

Churros eten en shoppen op de kerstmarkt

Naast alle verlichtingen is de kerstmarkt hetgeen wat kerst in Antwerpen zo gezellig maakt. Loop vanaf de schaatsbaan en het magische winterbos door naar de Grote Markt, Suikerrui en het Steenplein waar de tientallen houten kraampjes met eten & drinken, winterse accessoires en kerstcadeaus staan. Op de Grote Markt is er bovendien een grote, hangende wintertuin gemaakt van maretakken waaronder je je geliefde natuurlijk even moet kussen. Warm hier op met glühwein of warme chocolademelk met toef slagroom en waag je aan het grootste formaat churros met Nutella. Dit laatste is een aanrader!

Kerstmarkt in Antwerpen - Magische Winterbos

Dansen bij Bar Den aan de Schelde

Verblijf je wat langer in Antwerpen? Dan moet je absoluut met z’n allen iets gaan drinken en dansen bij Bar Den op Steenplein aan de Schelde. Deze bar is soort grote schuur waar je de après ski-sfeer goed te pakken krijgt. In deze pop-up bar verzorgen deejays de muziek en het personeel aan de bar schenkt graag een lekker speciaalbier, wijntje of winterse cocktail voor je in. En zoals ik al zei, kunnen de voetjes dus van de vloer. Bar Den is namelijk iedere dag open van 12 uur ’s middags tot middernacht en op vrijdag en zaterdag gaan ze tot 2 uur ’s nachts door.

Uitzicht over verlicht Antwerpen in het reuzenrad

Voor wie graag de hoogte opzoekt, kan links van Bar Den het 50 meter hoge reuzenrad instappen. Zwaai naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en geniet van verlicht Antwerpen alsof je naar al jouw favoriete kerstfilms kijkt. En vergeet je vooral niet extra warm aan te kleden, want het zal vast behoorlijk koud zijn zo hoog in de lucht. De kosten voor een ritje zijn 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen.

Kerstmarkt in Antwerpen

Iedere zondag van de maand winkelen

In Nederland weten we niet anders, maar in België zijn de winkels alleen de eerste zondag van de maand geopend. Maar er is goed nieuws, want in december zijn alle winkels zeven dagen per week geopend. Dus mocht je je kerstcadeaus of outfits het liefst in Antwerpen willen inslaan, is dat deze maand ook gewoon op een zondag mogelijk. Ga bijvoorbeeld winkelen op de Meir, bij winkelzone De Wilde Zee of in de Kloosterstraat – mijn favoriete straat met conceptstores, boetiekjes, boekenwinkels en platenzaken.

Jungle Book Light Festival

Nog meer magische lichtfestijnen, maar dan in de Antwerpse dierentuin pal naast het treinstation. Wandel tijdens het Jungle Book Light Festival door het avontuur van Mowgli, Bagheera, Baloe en al hun dierenvrienden. Alle verhalen over vriendschap, moed en avontuur worden verteld aan de hand van prachtige lichtkunstwerken. Deze vijfde editie van het lichtfestival kun je nog bezoeken tot en met zondag 12 januari 2012.

Dit zijn naar mijn mening de leukste kerstactiviteiten in Antwerpen! De lijst is uiteraard nog niet compleet, dus mocht je willen weten wat er nog meer te doen is, kijk dan even op de website van Visit Antwerpen.

Op zoek naar nog meer leukste hotspots in Antwerpen?

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie