Hotspot Antwerpen: vegan walhalla Plant B

Om de hoek van de welbekende Grote Markt in Antwerpen geniet je zes dagen per week van al het lekkers dat de veganistische keuken te bieden heeft. Plant B verrast al haar gasten met een rijk smakenpalet. En het oog wil ook wat, dus ook alle dranken en gerechten zien er stuk voor stuk overheerlijk uit. Wandel eens binnen bij Plant B!

Vegan taart bij Plant B in Antwerpen

Wie? Vegan koffiebar Plant B
Waar? Oude Koornmarkt 64, 2000 Antwerpen (Centrum)
Wanneer? Dinsdag tot en met zondag: 10.00 uur – 18.00 uur

Plan B met een veganistische twist

Allereerst: wie is Plant B? Het idee achter deze vegan plek is ontstaan tijdens een rondreis door Australië. Gedurende deze reis kreeg de eigenaresse het spontane idee om een eigen zaak te openen, met de focus op plantaardige voeding. De naam Plant B is dan ook gebaseerd op haar tweede carrière (plan B) en was hiermee perfect te combineren met het concept: plant-aardig.

Hoewel haar keuze voor de plantaardige keuken geworteld zit in de bezorgdheid om het kwetsbare milieu vandaag de dag, wil ze vooral haar gasten verrassen met het rijke palet aan smaken. Alle bijzondere smaken waaruit een veganistisch dieet kan bestaan. Bij Plant B gaat er een nieuwe, culinaire wereld open, zeker wanneer je nog relatief nieuw bent in de vegan wereld.

Vegan hotspot Plant B in Antwerpen

Vegan taart van de dag proeven

Wij liepen wat later in de middag Plant B binnen om ons aan de vegan taart van de dag te wagen: perentaart met chocolade. Een combinatie die je misschien niet zo snel verwacht, maar ons in alle opzichten heeft verrast. Hierbij werd nog wat vers fruit geserveerd voor de extra vitaminen. En warme dranken, want die staan er genoeg op de kaart. De verse thee wordt getrokken uit een theelepel in de vorm van een aapje. Ikzelf ging voor een chai latte met havermelk, een perfect drankje zo tijdens een donkere herfstdag.

Grote mok thee bij Plant B in Antwerpen

Vegan menukaart met af en toe vega opties

Op de menukaart is een heleboel lekkers te vinden. Zo is er all-day breakfast, maar ook zijn er maaltijdbroodjes, salades, panini’s met salade, tapas, warme gerechten en een X-aantal desserts. Voor ieder wat wils dus. De meeste gerechten van de kaart zijn geheel veganistisch, maar af en toe zit er een vegetarische variant tussen vanwege de kaas. En loop dus zeker even naar de toog om alle verse taarten te bekijken, want die moet je eigenlijk sowieso geproefd hebben. Al snoep je maar één hapje van de ander mee.

Vegan perentaart met chocolade bij deze hotspots in het centrum van Antwerpen

Ontdek nog meer overheerlijke hotspots in Antwerpen:

Reacties

Geef een reactie