Hotspot Leiden: pop-up restaurant Paco Ciao

Alle Leidenaren en dagjesmensen kunnen opgelucht ademhalen, want pop-up restaurant Paco Ciao is sinds 1 september weer back in the running. En hoe! In een historisch pand dat een en al romantiek uitstraalt mogen we de komende maanden opnieuw genieten van de vele smaakvolle gerechten en dranken. En dit zeven volle dagen per week.

Paco Ciao pop-up restaurant

Wie? Pop-up restaurant Paco Ciao
Waar? Stationsweg 25, 2312 AS Leiden
Wanneer? Dagelijks van 09.00 tot 00.00 uur (reserveren aan te raden)

Ervaar het strandgevoel in het centrum van Leiden

De echte strandgangers in Zuid-Holland zijn ongetwijfeld tenminste één keer gestrand bij Hippie Fish in Zandvoort of Tulum of Noordwijk. Deze hippe strandtenten zijn kanjers in hun gasten het ultieme zomergevoel laten ervaren. Nu we de donkere dagen langzaam tegemoet gaan, hebben de eigenaren opnieuw hun ideeën samengebundeld tot een pop-up restaurant in een werkelijk adembenemend monumentaal pand.

Niet op het strand, maar in het bruisende centrum van Leiden. De tafels zijn gedekt met rotan placemats, de planten raken nog net niet het metershoge plafond en de parasols staan uitgeklapt voor wie de winterzon toch de fel is. Alleen het zand tussen onze de tenen en het geluid van de zee moeten we zelf even inbeelden. Moet lukken, toch? Psst, zoek een zitplekje in de serre voor veel fijn daglicht – en hopelijk ook een dosis vitamine D.

Lucnchen en dineren bij Paco Ciao

Top interieur, top dranken en top gerechten

Niet alleen het bohemian/vintage interieur met zomer vibes scoort alle maximale punten daar waar mogelijk is. Ook al eten en drinken dat op de menukaart staat beschreven, mag er ook wezen. Als groot kaasliefhebber was de burrata met edamame bonen uiteraard voor mij weggelegd. You can never go wrong with burrata. Hierbij dronk ik een paarse smoothie van blauwe bessen, banaan en kokos. Een vitamineboost in groot glas.

Wijzelf ploften dus neer voor een lunch op de maandagmiddag, maar toen was het al bommievol. Bij deze dus de tip om van tevoren een tafel te reserveren om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Dat zou jammer zijn.

Interieur van hotspot Paco Ciao in Leiden
Ervaar het ultieme strandgevoel bij dit pop-up restaurant Leiden

Via een kledingkast restaurant Paco Ciao binnentreden

De straatnaam – Stationsweg – waar restaurant Paco Ciao te vinden is, verklapt al hoe easy peasy deze plek te vinden is. Juist, je loopt het treinstation uit richting het centrum en dan ligt het restaurant na drie minuten lopen aan je linkerhand. Echter kan de ingang vinden wel knap lastig zijn zonder instructies – in ons geval dan. Dit is namelijk geen normale deur, maar de deur van een kledingkast. Wij liepen dan ook eerst twee keer doelloos in en uit. Zal wel weer aan ons liggen. ;)

Burrata lunchen in het centrum van Leiden

Ontdek nog meer smaakvolle hotspots in de provincie Zuid-Holland:

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. evelien

  Wat ziet het er tof uit!
  Ik kom regelmatig in Leiden, dus ik ga deze hotspot zeker onthouden. :-)
  Liefs,
  Evelien

 2. Dio

  Wauw! Wat ziet het er onwijs tof en mooi uit. Je foto’s zijn ook erg mooi!

Geef een reactie