Hotspot Den Haag: ontbijt- en lunchroom Bartine

Een klein kunstwerkje op je bord. Bij ontbijt- en lunchtent Bartine aan de Herengracht weten ze wel waar ze het over hebben. Hier eet je met je ogen. Ieder ingrediënt wordt met voorbedachte rade opgemaakt, waardoor er een waar wow-momentje ontstaat wanneer het eten wordt geserveerd. Wat een plaatje!

Ontbijten en lunchen bij Bartine in Den Haag

Wie? Ontbijt- en lunchtent Bartine 
Waar? 
Herengracht 11, 2511 EG Den Haag (Centrum)
Wanneer? Maandag: gesloten
Dinsdag tot en donderdag: 09.00 uur – 16.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 uur – 17.00 uur

Ontbijten doe je bij Bartine al vanaf een paar euro

Bij Bartine word je meer dan één keer verrast. Behalve dat er van ieder gerecht een feestje wordt gemaakt, is het servies op zichzelf staand ook jaloersmakend mooi. Dan te bedenken dat je voor een lunchgerecht slechts tussen de 8,5 en 10 euro betaalt. Ontbijten kan al vanaf 2,50 euro. Wat?! Voor dit bedrag krijg je een eitje met toast. Daar wordt onze bankrekening blij van, toch? Van zachtgekookte eitjes houden ze hier enorm, maar geen enkel probleem wanneer je deze hardgekookt wilt of wilt weglaten.

Ontbijten en lunchen bij Bartine in Den Haag

Ontbijten en lunchen bij Bartine in Den Haag

Een overheerlijk broodje hummus en een kop witte thee

Om jullie nog enthousiaster te maken. Op de bovenstaande foto zie je het broodje hummus. Wat, hummus? Ik zei het al, geen saaie bedoelingen hier. De gegrilde of geroosterde groenten (wortel, rode biet, biet en augurk) die hierbij worden geserveerd, zijn intens van smaak en daarom een heerlijke combinatie. Het lunchgerecht op de derde foto is het broodje mushrooms met radijsjes, peterselie en boterboonroom. Heerlijk om op te peuzelen samen met een een kopje thee. Ja ja, ze hebben hier zelfs witte thee.

Het interieur: een zee aan planten

Verder zit Bartine in een adembenemend pand gevestigd. Zo’n een waarvan je droomt er ooit te mogen wonen. Of in ieder geval logeren. Bij binnenkomst word je onmiddellijk verwelkomd door een zee aan planten en daartussen mag je een plekje uitzoeken. Oh en trouwens: je mag – dit begrijp je wanneer je binnenloopt – gewoon over de verhoging lopen als je hierdoor gemakkelijker bij het tafeltje komt. Gewoon doen alsof je thuis bent, of zoiets.

Witte thee bij Bartine in Den Haag

De menukaart

Ontdek nog meer eetgelegenheden en verrassende winkeltjes in Den Haag.

Reacties

Geef een reactie