Hotspot Delft: Kek

Geloof het of niet, maar gisteren bracht ik voor het eerst in mijn leven een bezoekje aan Delft. Door de verhalen van anderen leek het me altijd al een gemoedelijk stadje, maar echt: het is gewoon Klein Amsterdam. Ik ben verkocht! Ik liep de hele dag rond om de leukste hotspots voor jullie te fotograferen en ik heb zóveel leuks ontdekt. Vandaag beginnen we met Kek; een gezellige koffiebar waar ik mij waagde aan een Matcha Bowl.

kek-delft

Wie? Koffiebar Kek
Waar? 
Voldersgracht 27, 2611 EV Delft
Wanneer? 
Maandag tot en met zondag: 08.30 uur – 18.00 uur

Als er nog maar één tafeltje vrij is, weet je dat je goed zit. Bij binnenkomst word je meteen overdonderd door het geweldige, tropische (love it!) interieur. Een grote plant hier, een palmboom behangetje daar, maar ook flamingo’s en ananassen vrolijken de ruimte op. Bij Kek kun je heel de dag ontbijten, lunchen, van taartjes snoepen en er staan veel koffie’s, theetjes en sapjes & smoothies op de menukaart. Oneindig veel lekkers om uit te kiezen.

Aaah, maar dan moet je nog kiezen! Ik kies al snel – lekker makkelijk – voor een kopje groene thee, maar met zoveel bijzonders op het menu moest ik natuurlijk wel iets speciaals kiezen: een Matcha Bowl. Wat is dat dan, hoor ik jullie al denken. Matcha is een verfijnde, groene thee uit Japan vermalen tot poeder. Vaak wordt dit met melk gedronken, maar deze variant niet. Macha bevat veel vitaminen, mineralen en voedingsvezels en is daarom een supergezond drankje. Het is een best bitter drankje, dus ik kan begrijpen als je het niet heel lekker vindt. Máár het leukste moet nog komen, want het personeel bereidt de thee bij je aan tafel. Op de traditionele manier met een bamboeklopper (zie laatste foto).

Naast al het lekkere eten & drinken kun je bij Kek ook winkelen voor leuke cadeautjes voor een ander, of gewoon voor jezelf. Dat het veel hebbedingetjes zijn, is in ieder geval zeker. Er zijn oorbelletjes, cactusvazen, ansichtkaarten, gebreide mutsen, enzovoort. Ja, ik kom hier zeker nog een keertje terug. Al is het alleen voor het lieve personeel.

kek-hotspot-delft-x-fashiable

kek-delft-hotspot

kek-delft-hotspot-x-fashiable

kek-hotspot-delft

Kek vind je aan de Voldersgracht, een straat waar ontzettend veel gezellige hotspots gevestigd zijn. De komende tijd ga ik nog meer hotspots in Delft delen, so stay tuned! Wat is jouw favoriete hotspot van Delft?

 

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Oh dat ziet eruit als een fijn plekje <3 Ik ben nog nooit in Delft geweest, maar moet misschien toch maar een bezoekje brengen! Super leuk!

Geef een reactie