Wildkamperen in België: overnachten in een moestuin vlakbij Gent

Wildkamperen In België, in iemands achtertuin. Een avontuur om nooit te vergeten. In de buurt van de Belgische stad Gent sliepen wij tussen prachtige moestuinen. We hadden een groot stuk land voor onszelf en werden door de eigenaren enorm in de watten gelegd. Lees verder om meer over deze bijzondere campspace in Wortegem-Petegem te weten te komen.

Wildkamperen in een moestuin in België

Bijzonder overnachten in de natuur volop in groei

Op een half uur rijden van Gent is de groene campspace van https://fashiable.nl/wp-content/uploads/2023/08/Zo-kun-je-je-sneakers-verzorgen-1600×900-1.jpglies te vinden. Wanneer je voor het huis staat, vraag je jezelf voor een moment af of je wel het juiste adres in Google Maps hebt ingevuld. Geen zorgen, het klopt gewoon. Zodra je de oprit oprijdt, zie je pas wat voor een gigantisch land erachter schuilt. Namelijk ongeveer 1 hectare met een boomgaard, verse groenten, kippen, varkens, zonnebloemen en een pluktuin.

We werden met open armen door het gezin ontvangen en kregen meteen een rondleiding. We liepen naar onze slaapplek, kregen de gigantische moestuin te zien en ontvingen een sleutel waarmee we op ieder gewenst moment van de badkamer en het toilet gebruik konden maken. Onder begeleiding reden we vervolgens stapvoets naar het stuk land waar we een plekje mochten uitkiezen.

Wildkamperen in een moestuin in België

Een warme douche, verse pizza en kampvuur

Wij voelden ons nogal bezweet aan het eind van de dag, dus na onze camper geparkeerd te hebben, besloten we eerst een frisse douche te nemen. Terwijl Sophie van haar douche genoot, ontdekte ik het stukje natuur waar we gingen overnachten. Even later kwam Sophie niet alleen teruggelopen, maar brachten de zoons twee campingstoeltjes en een vers gemaakte pizza uit hun eigen steenoven. Wij arriveerden toevallig op het juiste moment, maar het is zeker mogelijk om jouw eigen pizza te maken.

’s Avonds kwamen de eigenaren nog even kijken of alles goed ging en we nog iets nodig hadden. Vervolgens gingen we als echte wildkampeerders ons allereerste kampvuur ooit maken. Er is namelijk een grote vuurschaal en een overdekte houtstapel waarmee je aan de slag kan. Zo zaten we ’s avonds laat nog met een lekker biertje van ons kampvuur te genieten. Nou, dat was echt even het maximale vakantiegevoel. En dat zó dichtbij huis.

Wildkamperen in België

Wakker worden met verse koffie na een rustgevende nacht

In alle rust werden we wakker in de ons rode racemonster. Oké, de wekker van Sophie ging al om half 8 af, want ze ging met haar vriend bellen die op dat moment in Amerika zat. Ik werd toen ook langzaam wakker, maar ging al snel uit bed, want met de opgaande zon zou dat mooie plaatjes opleveren. Toen ik de schuifdeur van de camper opende, zag ik in de verte iets wat op een thermoskan en twee kopjes leek. https://fashiable.nl/wp-content/uploads/2023/08/Zo-kun-je-je-sneakers-verzorgen-1600×900-1.jpglies had heel lief voor ons verse koffie gezet. Mijn hart smolt op dat moment.

Wildkamperen in België: overnacht in een moestuin vlakbij Gent

Zo boek je deze kampeerspot in Wortegem-Petegem

De overnachting boekten we via Campspace. Dit is een jonge start-up die kamperen weer hip wil maken en de mogelijkheid wil geven dat kamperen óveral mogelijk is. Waaronder wildkamperen in België. Op de website vink je je favoriete campingstijl aan en vanuit deze persoonlijke voorkeur krijg je alle opties te zien. De prijzen variëren, maar bij deze campspace in Wortegem-Petegem waren wij nog geen 10 euro in totaal kwijt. Kamperen hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Daarnaast ontdek je prachtige gebieden en ontmoet je de liefste mensen.

https://fashiable.nl/wp-content/uploads/2023/08/Zo-kun-je-je-sneakers-verzorgen-1600×900-1.jpglies en haar man hebben hun campspace puur voor de leuk erbij. Dit betekent dat ze absoluut geen gevoel van een camping willen uitstralen. Om deze reden is er maar één ‘stel of groep vrienden’ per nacht welkom. Dit maakt het wildkamperen hier extra bijzonder, ook omdat het contact zo persoonlijk is. En je hebt een heel stuk land voor jezelf, hoe geweldig is dat?

Ga jij weleens wildkamperen in België? Zo ja, waar ergens?

Wildkampern op een groot stuk land vlakbij Gent

Meer leesvoer nodig? Ontdek nog meer gerelateerde artikelen:

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. evelien

    Wat een geweldige ervaring! Het lijkt mij heerlijk om zo in de natuur te kunnen overnachten. Heerlijk. <3
    Liefs,
    Evelien

Geef een reactie