Zomerdrankje! IJskoffie met havermelk en vleugje vanille

IJskoffie is de perfecte dorstlesser in de zomer wanneer je zin hebt in koffie, maar tegelijkertijd ook in iets kouds. Je raadt het al, ik ben ze nu weer volop aan het drinken. Mijn huidige favoriet is er een met havermelk en een vleugje vanille. Zelf ijskoffie maken is echt easy peasy, dus zometeen geniet jij ook van jouw eigen iced coffee in de tuin.

IJskoffie maken met havermelk en vleugje vanille

IJskoffie: de perfecte dorstlesser op een zomerse dag

Toen ik mijn eerste capsules bij Nespresso haalde, werd mij op die zomerse dag een ijskoffie aangeboden. Een wereld ging voor me open (soort van dan). Ik had er nooit bij stilgestaan dat je in een handomdraai je eigen ijskoffie kunt maken. Sindsdien is iced coffee een van mijn favoriete drankjes en dus dorstlessers met tropische temperaturen.

Nu ik alleen nog maar plantaardige melk drink, maak ik het koude drankje het liefst met havermelk – en anders gezoete sojamelk. En omdat ik van een baksessie laatst nog vanille-extract over heb, voeg ik hiervan graag een scheutje aan mijn koffie toe. Zeg, kom maar door met de warme dagen, want dan heb ik een goede reden om deze iced coffee te maken.

IJskoffie recept met havermelk en vanille

Ingrediënten voor 1 ijskoffie:

  • 1 shot espresso
  • Klein scheutje vanille aroma (of vanillesuiker)
  • Havermelk / of een andere melk die je lekker vindt
  • 6 ijsklonten

Bereiden (minder dan 5 minuten)

  1. Giet in een glas een klein scheutje van het vanille aroma. Niet té veel, anders wordt de ijskoffie te zoet. De ijskoffie is vooral lekker wanneer deze naar een vleugje vanille smaakt en niet de overhand neemt.
  2. Gebruik hetzelfde glas om één espresso te zetten.
  3. Vul het glas met de ijsklonten. Zo’n zes stuks is meer dan voldoende.
  4. Vul de ijskoffie aan met havermelk, of een andere melksoort die jezelf het lekkerst vindt. Genieten maar…

Tip: als je net als ik het liefst heel de dag door koffie of ijskoffie drinkt, maar snel gevoelig bent voor te veel cafeïne: koop cafeïnevrije (decaf) koffie. Zo behoud je dezelfde smaak, maar geniet je nog steeds net zoveel van jouw koffie.

IJskoffie maken met havermelk en vanille recept

Ontdek nog meer heerlijke recepten op Fashiable:

Reacties

Geef een reactie