How to! Hoe draag je oversized kleding stijlvol?

Kleding koop je het liefst in je eigen maat, want je wilt dat alles mooi aansluit en lekker zit. In de kringloopwinkel of op een vlooienmarkt is het echter geluk hebben of hetgeen wat je tegenkomt precies in jouw maat is. Maar dat is helemaal niet erg! In dit artikel geef ik een voorbeeld hoe je met oversized kleding – in dit geval een oversized shirt en een te grote rok – een leuke outfit creëert.

Oversized t-shirt: in een rok stoppen en de mouwen omslaan

Het roze shirt van United Colors of Benetton kocht ik onlangs voor een prikkie bij mijn favoriete kringloopwinkel. Het shirt is weliswaar een paar maten te groot, maar zo draag ik ze wel het liefst. Je kunt ze heel leuk in een broek of rok stoppen en ze vervolgens een beetje laten ploffen. Zo geef je meteen een twist aan je outfit, terwijl je broek of rok intussen voor een mooie taille zorgt. Bij een groter t-shirt is het ook altijd een leuk detail om de mouwtjes even om te slaan, omdat de mouwen dan vaak langer zijn.

Een tailleriem voor een te grote rok

Meestal stop ik mijn shirts en truien in een broek, maar met de zomerse dagen in het vooruitzicht, draag ik ook graag rokken. De geprinte rok in deze outfit kocht ik afgelopen weekend op de IJ-Hallen voor slechts 3 euro. Weliswaar twee maten te groot, máár gelukkig hebben we hiervoor onze redder in nood: een (taille)riem. Door een riem wat strakker om je middel te dragen, houdt de rok alles perfect bij elkaar. Zo zie je eigenlijk geeneens meer dat je een te grote rok aan hebt. De riem die ik draag is van River Island en bestelde ik via ASOS.

Oversized look opleuken met accessoires

Als finishing touch kun je je outfit nog opleuken met wat accessoires. Zelf ben ik voor een combinatie van stoer en vrouwelijk gegaan. Het tasje van Love Moschino is na een aantal jaar nog steeds een van mijn favorieten, omdat er bijzonder veel in past. Wel zijn de zomersandalen met platform van Sacha een nieuwe aanwinst. Jaren geleden had ik soortgelijke die ik kapot had gelopen en nu heb ik eindelijk een nieuw paar dat ik ongetwijfeld het meerendeel van de zomer zal dragen.

[shopsuite_snippet id=316b]

Weet jij nog andere slimme trucs hoe je oversized kleding kunt dragen? Deel ze hieronder!

Lees nog meer gerelateerde artikelen over slow fashion:

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie