Recept: risotto met verse spinazie, gemixte paddenstoelen en tijm

Zelf risotto maken vanavond? Heel goed idee! Trek je kookschort alvast aan en waag je aan deze vegetarische met gemixte paddenstoelen, spinazie en verse tijm. En uiteraard Parmezaanse kaas, om de risotto extra smeuïg te maken. Deze vegetarische risotto met verse spinazie is heel makkelijk om te maken, terwijl je tegelijkertijd een goede indruk bij jouw tafelgasten achterlaat.

Vegetarische risotto met verse spinazie, gemixte paddenstoelen en tijm - Recept

Een overheerlijke risotto met weinig ingrediënten

Een smaakvol en culinair risottogerecht hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijs ik graag door middel van het recept van vandaag. Veel ingrediënten voor deze risotto heb je onbewust al vaak in je keukenkastjes staan, waardoor je slechts een paar ingrediënten bij hoeft te halen.

Vegetarische risotto op een bedje van spinazie

Ik weet niet meer precies hoe ik toentertijd op het idee kwam, maar altijd als ik spinazie voor een risotto gebruik, leg ik deze groente als een bedje op elk bord. Je kunt de spinazie natuurlijk ook door de risotto bakken, maar de knapperigheid van verse spinazie geeft het gerecht nog een extra bite. Ontdek hieronder het recept voor een vegetarische risotto met verse spinazie.

Risottogerecht met spinazie, gemixte paddenstoelen en tijm
Vegetarische risotto met verse spinazie, gemixte paddenstoelen en tijm - Recept

Ingrediënten voor vegetarische risotto met verse spinazie, gemixte paddenstoelen en tijm

Voor 4 personen

 • 400 g risotto
 • 1 witte ui
 • 2 knoflooktenen
 • 250 ml witte wijn (of water)
 • 1 bakje champignons á 250 g
 • 1 bakje oesterzwammen á 150 g
 • Verse spinazie (kleinste zak is voldoende)
 • Handjevol verse tijm (of gedroogde tijm)
 • 80 g Parmezaanse kaas
 • 50 g pijnboompitten, geroosterd
 • 2 blokjes groentebouillon
 • 1,5 liter water

Bereiding

Circa 30 minuten

 1. Snipper de ui en knoflook. Snijd ook alvast de champignons en oesterzwammen in stukjes. Breng een kookpan met circa 1,5 liter water aan de kook, voeg de groentebouillon toe en laat deze volledig oplossen. Zet het vuur vervolgens uit.
 2. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit zo’n 2 minuten. Doe daarna de risottorijst erbij en bak ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de witte wijn toe en blijf roeren totdat deze volledig is verdampt.
 3. Schenk steeds bijtijds een scheut van de bouillon aan de rijst toe. Doe dit net zo lang, totdat de rijst gaar is. Dit duurt circa 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de soort risottorijst die je gebruikt. Roer met regelmaat om het vocht goed te verdelen. Voeg halverwege de gesneden champignons en geritste tijm toe.
 4. Wanneer de risotto staat te pruttelen, rooster in een ander pannetje de pijnboompitten goudbruin.
 5. Risotto gaar? Zet het vuur alvast uit en voeg de Parmezaanse kaas toe. Even roeren, zodat de kaas goed verdeeld wordt. Mogelijk is er nog wat bouillon over, maar dat is niet erg. Beleg de bodem van de borden met de spinazie en serveer daar bovenop de risotto. Garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Eet smakelijk!
Risotto met spinazie, gemixte paddenstoelen en verse tijm - Recept

Bekijk ook de volgende risottogerechten:

Reacties

Geef een reactie