Israëlisch eten bij restaurant BARDAK in Amsterdam

Ooit de Israëlische keuken geproefd? Zo niet, plan dan zo snel mogelijk een volgende eetdate in en ga naar restaurant BARDAK, gevestigd tegenover Marie Heinekenplein in De Pijp. Waag je hier aan een diversiteit aan streetfoodgerechten uit Tel Aviv, waaronder een pita met shoarma champignons, zoete aardappelfriet en de meest fantastische chocolade brownie ooit.

Wie? Restaurant BARDAK
Waar? Ferdinand Bolstraat 12, 1072 LJ Amsterdam (De Pijp)
Wanneer? Maandag tot en met donderdag: 12:00 uur – 01:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12:00 uur – 03:00 uur
Zondag: 12:00 uur – 01:00 uur

Vanaf het middaguur tot na middernacht kan je hier voor zowel hapjes als alcoholische versnaperingen uit het Midden-Oosten terecht. Het grootste deel bestaat uit vleesgerechten, maar gelukkig zijn er ook zeker wat vegetarische en veganistische hapjes verkrijgbaar. Wij gingen voor de pita met shoarma van champignons/ oesterzwammen (7,5 euro) en deze smaakte echt fantastisch. Ik had er wel drie kunnen eten. Daarbij hadden wij de crispy torn potatoes (3,5 euro) uit de oven. Bestel die in ieder geval! Ook al waren wij hier voor een lunch, een lekker toetje niet ontbreken: een chocolade brownie (5 euro).

Verder is de look and feel op de rauwe kant van Tel Aviv gebaseerd. Denk aan de graffiti op de muren, de golfplaten die onderdeel van de bar uitmaken en het warme kleurenpalet van het interieur. Nu kan ik dit niet bevestigen, want ik ben zelf nog nooit in Tel Aviv geweest, maar ik kan je in ieder geval wel verzekeren dat het eten en drinken hier ontzettend lekker is. En dat is absoluut reden genoeg om deze hotspot eens te bezoeken.

 

Heb jij al eens bij BARDAK gegeten? Ontdek nog meer hotspots in De Pijp. Bijvoorbeeld:
– Veganistisch eten bij restaurant The Meets
– Poké bowls, sushi wraps en handrolls bij (afhaal)restaurant Temakery
– De Vietnamese keuken bij restaurant FRNZY

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. José

    Oeh dat eten ziet er goed uit! De Israëlische keuken heb ik nog nooit geproefd, maar ik ben erg benieuwd! Lijkt me een leuke hotspot. :)

  2. laura

    Oeh, Israelisch, lijkt me ook heel leuk om eens te proberen!

Geef een reactie