Hotspot Amsterdam: poké bowls bij Temakery

Ongegeneerd snacken – Wie houdt hier nu niet van? Dit is nog leuker wanneer dit ook nog eens gezond kan en je ’s avonds zonder schuldgevoel op de bank uitbuikt. Bij Temakery in De Pijp wordt deze droom werkelijkheid. Hier kan je je eigen poké bowl, sushi wrap of handroll samenstellen en Aziatisch streetfood proeven.

Poké bowls bij Temakery in De Pijp

Wat? Fast casual food restaurant Temakery
Waar? Ferdinand Bolstraat 128, 1072 LR Amsterdam (De Pijp)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 11:30 uur – 21:00 uur

Temakery ligt om de hoek van Albert Cuypmarkt en Coffee & Coconuts (hallo koffieleuters onder ons!) en is een fast and casual restaurant. Dit betekent dat je binnen een paar minuten je gezonde maaltijd to go kunt halen. Of gewoon via een bezorgservice kunt bestellen wanneer je van een luie dag geniet. Voor de mensen die wel zin en tijd hebben om even neer te strijken, zijn er zithoeken aanwezig.

Poké bowls bij Temakery in De Pijp

Poké bowls, sushi wraps en handrolls

De Hawaiiaanse poké bowl kennen we al langer dan vandaag en is een van de grootste foodtrends van het moment. Bij Temakery kan je je eigen bowl samenstellen voor één vast bedrag van 11 euro. Dit betekent dat je niet bijbetaalt wanneer je én zeewier én avocado wilt. Eigenaar Omer vindt het namelijk zonde dat veel mensen een minder lekker gerecht gaan samenstellen, omdat ze geen extra geld willen neerleggen. Wat ook leuk is, is dat je behalve rijst of sla ook quinoa of nachos als basis kan kiezen.

Temakery gaat nog verder dan alleen de poké bowls, want er zijn ook sushi wraps (oftewel een giga sushirol wáááh) en wanneer je geen grote honger hebt, kun je je aan een handroll als snack wagen. De Mexicaanse variant kan ik je zeker aanraden (zie bovenstaande foto). Er staan een aantal keuzes op het menu, maar je bent ook van harte welkom om je eigen creatie te maken.

Poké bowls bij Temakery in De Pijp

Poké bowls bij Temakery in De Pijp

Asian streetfood

Naast de koude gerechten is er ook een warme keuken met fantastische streetfood uit Azië. Zo waagde ik mij aan de octopus balletjes, dubbele bao en gezonde kapsalon met zoete aardappel en kimchi, een huidige trend uit Korea die twee partners van Temakery onlangs in Korea tegenkwamen. Wat zou ik graag willen dat ik dit thuis net zo lekker kon bereiden..

Poké bowls bij Temakery in De Pijp

Kende jij Temakery al? Ontdek nog meer plekken in De Pijp.

Asian streetfood bij Temakery in De Pijp

Reacties

Geef een reactie