Hotspot Amsterdam: FRNZY [permanent gesloten]

De Vietnamese keuken – met extra koriander alsjeblieft – is samen met de Thaise mijn favoriete keuken. Denk aan rice paper rolls, loempia’s, noedels en roergebakken groenten. Ik hou ervan. Na twee mislukte pogingen tot het vinden van een lunchtent met vrije tafels kwamen Kirsten en ik FRNZY in De Pijp tegen. Om je vingers bij af te likken!

Restaurant FRNZY in De Pijp

Wie? Restaurant FRNZY
Waar? Eerste Jacob van Campenstraat 27-HS, 1072 BC Amsterdam (De Pijp)
Wanneer? Helaas heeft FRNZY intussen permanent haar deuren gesloten.

Sandwiches, noedelsalades, loempia’s en wafels

Om de hoek van de Albert Cuypmarkt en Maria Heinekenplein is de knusse lunchtent FRNZY gevestigd. Bij binnenkomst vallen de Instagram-waardige tegeltjes en grote tekening op de muur meteen op. Op de menukaart staan een heleboel lekkere gerechten, waaronder sandwiches, noedelsalades, loempia’s, maar ook de wafels schijnen hier hemels te zijn. Oh, de thee is van Kusmi Tea – ik neem aan bekend onder de fanatieke theeleuten.

Eten doe je bij FRNZY met stokjes

Als je dan bij een Vietnamees gaat luchen, moet je natuurlijk wel een noedelsalade nemen – vind ik dan. Ik ging voor de salade met rundvlees en Kirsten ging voor tofu. De marinade die ze hiervoor gebruiken is echt om te smullen! Ook het eten met stokjes maakt de lunch vanzelfsprekend een stuk leuker. Zo geniet je ook meer van het eten dan dat je met een lepel na een paar happen al klaar bent.

Restaurant FRNZY in De Pijp Restaurant FRNZY in De Pijp

Restaurant FRNZY in De Pijp

Deze vloer wil je toch in je eigen huis?! FRNZY is zeker weten een aanrader als je van de Aziatische keuken houdt. Ik kom zeker nog een x terug voor een wafel én nog zo’n verrukkelijke noedelsalade. 

Reacties

Dit bericht heeft 5 reacties

Geef een reactie