6 x lunchen in het centrum van Amsterdam

Voordat ik in Amsterdam woonde en ik onze hoofdstad nog niet zo goed kende, had ik geen flauw benul waar ik moest lunchen tijdens een dag shoppen. Wanneer je honger hebt, wil je zo snel mogelijk ergens neerploffen in plaats van nog een tram te moeten pakken. Inmiddels ken ik de stad op mijn duimpje – of ja, gewoon best goed – en heb ik een heleboel leuke plekken ontdekt om te lunchen of die een kopje koffie en taartje waard zijn.

➜ Bocca Coffee (Kerkstraat 96)

Voor een bakkie koffie zit je bij Bocca Coffee goed. Een fijn tentje om in de ochtend om je dosis cafeïne te nuttigen, zodat je vervolgens vol goede moed aan je shoppingsessie kunt beginnen. Er zijn verschillende hoekjes waar je kunt zitten, maar ook staat er een grote werktafel waar je met je laptop aan de slag kan.

➜ Cocotte (Spuistraat 217)

Op drie keer struikelen van de Kalverstraat vind je Cocotte. Ik heb deze knusse crêperie onlangs pas ontdekt, maar dit tentje is zeker voor herhaling vatbaar. Cocotte is een aanrader wanneer je gek bent op crêpes en DIY chocolademelk (zie foto) die je als een soort katje moet opdrinken.

➜ Lavinia Good Food (Kerkstraat 176)

In dezelfde straat als Bocca is Lavinia Good Food gevestigd. De cactussen, bakstenen muur en boeken creëren een huiselijke sfeer en is daarom een gezellige plek om in de middag te lunchen. De spelt pizzetta met truffel, rucola en zeezout is een grote favoriet van mij.

➜ De Drie Graefjes (Rokin 130 & Eggertstraat 1)

Zoals ze zelf al zeggen: De Drie Graefjes is niet meer uit het Amsterdamse straatbeeldweg te denken. Deze tent is al jarenlang een fenomeen en geliefd onder zowel Amsterdammers als niet-Amsterdammers. Wat misschien niet iedereen weet, is dat De Drie Graefjes twee locaties heeft. Hot item: red velvet cake. Ook de broodjes zijn om van de smullen.

➜ Ivy & Bros (Oudezijds Voorburgwal 96HS)

Je gelooft het misschien niet zo snel, maar De Wallen heeft absoluut een aantal verborgen parels. Een daarvan is Ivy & Bros. Een kleine (dus kom een beetje op tijd), maar fijne lunchtent waar je mega lekker kunt lunchen. Ik weet niet of de menukaart inmiddels een keer is vernieuwd, maar mijn sandwich met gerookte kip was echt een topper.

➜ Betty Blue (Snoekjessteeg 1-3)

Oké, niet helemaal centrum-centrum, maar wel om de hoek van. Om de hoek van de metrohalte Nieuwmarkt om precies te zijn. Betty Blue is een patisserie waar je de lekkerste taartjes kunt eten, maar ook zijn er bao buns, burgers, broodjes en tosti’s. Het is lekker groot, dus ik kan me haast niet voorstellen dat er geen plek is.

Dit waren mijn zes tips voor als je nog op zoek was naar een gezellige lunch- of koffietent in het centrum van Amsterdam! Deel vooral je andere tips met de rest in een reactie hieronder. :) 

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Wat een leuke tips! Bij De Drie Graefjes ben ik ook al eens geweest, maar de andere vijf plekjes kende ik nog niet. Liefs, Nicole

  2. Luna

    Leuk! Ik ben bij al deze hotspots nog niet geweest, maar dat kan ook komen doordat ik niet al te vaak in Amsterdam kom. Heb deze post in elk geval even opgeslagen :) x

Geef een reactie