Hotspot Amsterdam: Bocca

Centrum, hotspot, tips /

De naam ‘Bocca’ komt je wellicht bekend voor en ja, dat kan zeker kloppen. In veel Amsterdamse koffiezaken wordt koffie van Bocca geschonken, maar het is toch veel leuker om in hun eigen zaak een bakkie te doen? Je bent er zo, want het ligt op steenworp afstand van de Leidsestraat.

Bocca Coffee Amsterdam Fashable 3

Wat? Koffiezaak Bocca
Waar? Kerkstraat 96-HS, 1017 GP Amsterdam (Centrum)
Wanneer? Maandag tot en met vrijdag: 08.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.00 uur – 18.00 uur

De sfeer bij Bocca is om van te smullen. Echt top. Het is simpel gezegd een grote ruimte met in het midden de bar. Daaromheen zijn verschillende zithoekjes (zie foto’s) waar je van een kopje koffie kunt genieten. Aan de voorkant is een lange tafel waar je heel relaxt achter je laptop kunt werken. Het personeel is ontzettend gastvrij en een jongeman vertelde uitgebreid over alle soorten filterkoffie, thee en koele drankjes die ze hebben. Verder staat Bocca ook zeker niet stil, want nieuwe smaken zijn eerder gecreëerd dan dat de koffie- en theekaart is bijgewerkt. Gelukkig is hiervoor het gastvrije personeel dat alles piekfijn voor je uitlegt.

Ik genoot zelf van een groene ijsthee met bitter lemon. Die combinatie klinkt misschien wat gek, maar het is een heerlijk verfrissend en dorstlessend drankje. En dat laatste had ik wel nodig met een stressvolle ochtend achter de rug (lees daarvoor deze column). Nog een interssant feitje over Bocca: het is de eerste firma in ons land die het hele proces van selectie, inkoop, verscheping, branden en verpakken van koffie in eigen beheer had.

Bocca Coffee Amsterdam Fashiable 1

Bocca Coffee Amsterdam Fashiable 4

Bocca Coffee Amsterdam Fashiable 6

Bocca Coffee Amsterdam Fashiable 7

Bocca Coffee Amstrdam Fashiable 5

Bocca Coffee Amsterdam Fasiable 2

Geloof mij, het personeel van Bocca Coffee is ontzettend vriendelijk en daarom alleen al een goed excuus om hier iets te drinken. En voor wie een echte koffiefanaat is, moet dit tentje onmiddellijk op zijn of haar to-do list zetten. Kende jij Bocca Coffee al?

Leave a Comment

(4) comments