10 dingen die ik in New York wil doen

*Doet een dansje van geluk* Het is officieel: de vliegtickets naar New York zijn geboekt! In april ga ik samen met twee vriendinnen onze vriendin en huisgenoot Mariëlle opzoeken. Precies vier jaar geleden was ik voor de eerste keer in New York en ik kan niet wachten om de stad te (her)ontdekken. Het maken van een to-do list is bij deze begonnen.

De bekende gele taxi's in New York City

1. Coney Island

Een attractiepark óp het strand en intens grote hotdogs eten en milkshakes drinken in het zonnetje. Altijd al heb ik dat ultieme Rocket Power gevoel willen ervaren en ik denk dat ik mij als een kind zo blij ga voelen wanneer ik hier ben. Eigenlijk mis ik dan alleen nog een paar skeelers of een skateboard. Coney Island staat beslist op nummer één van dingen die ik wil zien of doen.

2. Central Park met mooi weer

De vorige keer was ik hartje winter in New York. Dat was heel knus met alle kerstversieringen, wolkenkrabbers die in de mist verdwenen en schaatsende locals in Central Park, maar het lijkt me geweldig om het park in het voorjaar te zien wanneer alles groen is. Een wandeling maken en tussendoor van een picknick genieten. In films ziet Central Park er altijd ge-wel-dig uit en ik heb zo’n zin om me even als een local te voelen. Al blijf ik een herkenbare toerist met mijn fotocamera’s.

3. Hotspots fotograferen (en sowieso veel fotograferen)

Tsja, ik ben eenmaal een blogger. Op Instagram kom ik wekelijks de meest fantastische eettentjes tegen en deze sla ik dan meteen op. Verder is New York natuurlijk dé stad – oké, heel veel landen zijn gewoon geweldig om los te gaan met je camera – om te fotograferen. De wolkenkrabbers, gele taxi’s, industriële gebouwen; letterlijk ieder detail van New York is een foto waard. Ik ben enorm benieuwd hoeveel foto’s ik dit keer ga schieten. Ik denk dat ik nog wel een geheugenkaartje of twee extra moet inslaan.

4. Een avond stappen – óp het dakterras

Nu ben ik 22 jaar en mag ik legaal van een alcoholische versnapering in Amerika genieten. Wij willen ook zeker een avond gaan stappen en gelukkig hebben wij dan onze guide Mariëlle die alle toffe plekken kent. Genietend van een goed glas wijn op het dakterras in New York. Dat klinkt toch perfect? Kom maar door hoor.

5. Vrijheidsbeeld van dichtbij bewonderen

In de winter heb je veel kans op mist en ik had helaas ook dikke pech. We stonden op het punt de veerpont naar Statue of Liberty te pakken, maar het werd ons door het personeel afgeraden. Volgens mij was het niet eens mogelijk, omdat het zo mistig was. Ik moet en zal het Vrijheidsbeeld dit keer van dichtbij zien en niet alleen vanuit het vliegtuig of Top of the Rock.

Top of the Rock in New York City

6. Wandeling over High Line

High Line is een voormalige spoorlijn van anderhalve kilometer lang boven de grond in Chelsea en deze is omgebouwd tot een langgerekt, groen park. Ik denk dat er echt geen originelere manier is om door New York te wandelen en volgens mij heb je dan ook eindeloos veel toffe plekken om te fotograferen.

7. West Village bezoeken

If I was a millionaire, ja dan wist ik het wel. Dan zou ik een mooi herenhuis in West Village aanschaffen met een mooie trap die naar je voordeur leidt. En ook hier – goh – zijn eindeloos veel mooie straten om te fotograferen en zeker in het voorjaar schijnt het extra mooi te zijn.

8. Bij Shack Shack eten

Tot een paar maanden geleden kende ik Shack Shack nog niet, maar het blijkt hot te zijn in Amerika. Voor een vette hap ga je niet naar McDonald’s of Burger King, maar naar de befaamde Shack Shack. Ik geef eerlijk toe, de Crinkle Cut Fries zien er dan ook goddelijk uit. Máár ik ga hier alleen eten als ik er geen lange rij staat, anders loop ik liever door naar de concurrent.

 9. Naar een wedstrijd van New York Knicks – als ik een rijk meisje ben

Ook al ben ik geen sportfanaat (lees: ik hardloop één keer per twee maanden) en zit ik liever met een serietje op de bank; het lijkt me zo tof om naar een basketbalwedstrijd van New York Knicks te gaan. Alleen de sfeer die daar tijdens een wedstrijd hangt, is alleen al de moeite waard. Ik ging vroeger wel eens naar een basketbalwedstrijd in Den Bosch en dat was al zo’n gave ervaring, laat staan in New York!

10. Wandeling over Brooklyn Bridge

Last but not least: een ochtendwandeling over Brooklyn Bridge. De vorige keer heb ik deze brug in de avond mogen bewonderen en dat was echt prachtig met de skyline op de achtergrond, maar ik wil hem ook zo graag met daglicht aanschouwen en overheen lopen. Heerlijk met een Starbucks in mijn hand.

Ontdek meer New York gerelateerde artikelen:

Reacties

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Dionne

  Zoo leuk dat je naar NY gaat. Ik was daar vorig jaar voor het eerst, wat een toffe stad. De high line is heel gaaf, maar Brooklyn ook (bepaalde gedeeltes) :)

 2. Janne

  Ah je plannen klinken geweldig! Op mijn site wherewilliwandernext.com heb ik ook wat dingen gepost over NYC, bijvoorbeeld 10 plekken waar je echt moet eten. Misschien heb je daar nog iets aan :)

 3. Jamie

  Wat gaaaf zeg, helemaal niet jaloers hoor haha. En super leuke dingen heb je op je lijstje staan. Ik snap dat je niet kan wachten tot het april is en al dagen aan het rond stuiteren bent. En ben ook mega benieuwd naar de hotspots die je daar gaat fotograferen!

  Liefs,
  Jamie

 4. Laura

  Oeh wat vet! Hele leuke plannen zie ik al. Ik heb nu echt zin in zo’n echte Amerikaanse burger met friet en een milkshake <3

 5. Nancy

  Voor mij is het ook al lang geleden dat ik in New York was, en ik was er in maart. Het was nog superkoud maar jeetje wat heb ik toen toch genoten! Ik zou dolgraag weer terug gaan. Wie weet… volgend jaar misschien! Ik kan in ieder geval zeggen dat het wandelen over de Brooklyn Bridge bij goed weer prachtig is. Veel plezier alvast!

  1. Fashiable

   Ik hoop ook enorm dat het eind april al heerlijk lenteweer is, maar dat weet je jammer genoeg nooit in New York. Voelt voor mij ook nog steeds onwerkelijk dat ik voor een tweede keer naar New York ga, ik kan echt niet wachten! Dankjewel :)

 6. Silkeblogs

  Zo spannend! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik ben heel benieuwd hoe je het gaat hebben! =D

Geef een reactie