8 x hotspots in Williamsburg, Brooklyn

Williamsburg, je hebt mijn hart veroverd! Of je nou meer van eten, fotografie of winkelen houdt: deze buurt heeft het allemaal. Ga jij binnenkort naar New York op vakantie? Sla dan meteen deze Williamsburg guide op, want ik heb acht toffe plekken voor je op een rijtje gezet. Regenboog bagels, vintage kleding en Instagram-waardige plekken: deze hotspots mag je niet missen! Kijk snel verder.

➜ The Bagel Store

Wie kent hem niet? De beroemde rainbow bagel van New York. Wanneer je in Williamsburg bent, moet je deze hoe dan ook proeven. Verwacht geen bijzonder interieur – helemaal niet zelfs – maar het gaat natuurlijk ook om het regenboog voedsel. Tip: neem geen Nutella topping net als ons, want deze vult méga. Zo erg, dat je er nog weleens misselijk van kan worden. Of geef even duidelijk aan dat je maar een klein beetje hoeft.

Adres: 754 Metropolitan Ave, Brooklyn, NY 11211

➜ Awoke Vintage

De allerleukste winkel van Williamsburg, vind ik dan. Veel Levi’s spijkerbroeken, kleurrijke blouses, leren tasjes, zomerjassen, zonnebrillen, noem het maar op. Wij werden meteen verliefd op alle sieraden die ze hier verkopen. Voor dertig dollar kan je drie mooie ringetjes uitkiezen en van deze optie heb ik dan ook zeker gebruik gemaakt. Als je de uitgang aan de achterkant neemt, kom je in een soort mini-passage terecht met nog meer winkeltjes.

Adres: 132 North 5th St, Brooklyn, NY 11211

➜ DUMBO

Hier moet je geweest zijn wanneer je in New York bent. Een bezoekje aan DUMBO, perfect te combineren met een ochtend- of middagwandeling over de Brooklyn Bridge. Wat er zo bijzonder is aan deze buurt? Ik denk dat deze foto’s wel genoeg zeggen. Er zijn prachtige, industriële straten en je hebt een geweldig uitzicht over de Brooklyn Bridge met daarachter de skyline. Instagram-waardige foto’s gegarandeerd. Verder is het een heerlijke plek om naartoe te gaan met lekker weer. Althans, dat denk ik, want ik moest het doen met een dik wolkendek.

Adres: aan de East River

➜ Red Pearl

Heel veel hebbedingen op een aantal vierkante meter. Van ansichtkaarten tot neonlampen en van notitieboekjes tot allerlei kleding. Zo’n winkel waar je hoe dan ook voor een leuk cadeau (of in dit geval: een souvenir) kunt slagen. Bedford Ave werd ons aangeraden door een New Yorker uit Williamsburg, dus struin vooral door deze straat en dan kom je gegarandeerd heel veel leuks tegen.

Adres: 202 Bedford Ave, Brooklyn, NY 11249

➜ Muurschilderingen

Op iedere hoek van Bedford Ave wordt je verrast met de meest toffe muurschilderingen. Ze worden regelmatig vernieuwd, dus deze bovenstaande kunstwerkjes zal je waarschijnlijk niet eens meer zien wanneer je er bent. De muurschilderingen zijn allemaal super vrolijk, kleurrijk en geven de buurt echt een soort Urban sfeer. Het voelde ook een beetje alsof ik door Oost-Berlijn aan het wandelen was.

Adres: Bedford Ave

➜ Soapchérie

Alle Lush liefhebbers onder ons gaan heel gelukkig worden Soapchérie. Zo zijn er The Bakery zeepjes in de vorm van cupcakes en taartpunten in onder andere de ‘smaken’ chocolade, blauwe bessen en aardbei. Hoe geweldig is dat?! Ook is er badschuim, body scrub, lippenbalsem, massage olie, bodylotion. Ja, wat niet eigenlijk. Alleen al de geur van de winkel brengt je in de verleiding om van alles mee naar huis te nemen.

Adres: 218 Bedford Ave, Brooklyn, NY 11249

➜ Vintage store

Shame on me, want ik ben de naam van de winkel helemaal vergeten, maar hopelijk weten jullie het te vinden door middel van mijn ‘wegaanwijzing’. Deze vintage winkel is waarschijnlijk wel flink boven je budget (lees: een paar tweedehands laarzen kost 250 dollar), maar het is vooralsnog leuk om hier even rond te neuzen. Heel veel mooie kleding, schoenen en andere accessoires van veelal designermerken.

Adres: ‘kruising’ Bedford Ave en 6th St

➜ Grass Roots Juicery

Om de hoek van de magische bagels vind je conceptstore Grass Roots Juicery. De naam zegt het al, want voor een lekker sapje of ander healthy drankje ben je hier aan het juiste adres. Deze kun je hier opdrinken met een geweldig watermeloen behang op de achtergrond. Picture time! Het winkeltje dat hierbij hoort is ook onwijs leuk en het liefst wil je alles afrekenen, dus ik hoop dat je met een gevulde portemonnee de winkel binnenloopt.

Adres: 337a Graham Ave, Brooklyn, NY 11211

Dit zijn mijn favoriete hotspots van Williamsburg! Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe plekken in de buurt te vinden, maar daarvoor kom ik graag nog een keer terug. Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben!

De tofste hotspots in Williamsburg, Brooklyn

Benieuwd naar meer over New York? Wat dacht je van:

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Al deze hotspots zijn zo tof! Ik heb nog geen tripje naar New York gepland, maar ik kan niet wachten tot ik er ooit heen ga. En wat een toffe wijk is dit! Vooral dat zeepwinkeltje en de eerste vintage store lijken me top. O, en de rainbow bagel! Malou x

  2. Mandy

    Hoi Nanne,

    Ik ga er morgen heen, dus bedankt voor de tips! Zal er zeker gebruik van maken :).

    Groetjes,
    Mandy

Geef een reactie