Hotspot Amsterdam: Sir Hummus

Maak kennis met de eerste hummuszaak van Amsterdam: Sir Hummus. De twee broers Guy en Dori uit de hummusstad Jeruzalem en vriendin Lior hebben midden in de Pijp een hoekpand omgetoverd tot een plek waar alle fans kunnen genieten van vers gemaakte hummus. Het is hier absoluut smullen geblazen! Oké, dat was heel vaak het woord ‘hummus’ in slechts een paar zinnen.

Hummusbar Sir Hummus in De Pijp

Wat? Hummusbar Sir Hummus
Waar? Van der Helstplein 2, 1072 PH Amsterdam (De Pijp)
Wanneer? Woensdag tot en met zondag: 12:00 uur – 21:00 uur

De lekkerste hummus met een stukje pitabrood

Voor een échte hummus-ervaring eet je met je handen en dat is daarom ook de gewoonte bij Sir (pan in het Hebreeuws) Hummus. Je scheurt een stukje pitabrood af en schuift daar vervolgens de hummus op. Een kleine lunch bestaat uit één pita met één of twee extra’s en een grote lunch bestaat uit twee pita’s met twee of drie extra’s. Zelf had ik geen grote honger, dus ik ging veilig voor één pita met tahini – een sesampasta – en pijnboompitten. Ja, dit was echt de hemel. Wist je trouwens dat hummus het Arabische woord is voor kikkererwten? Klinkt eigenlijk geheel logisch, maar ik heb toch weer iets geleerd.

Hummusbar Sir Hummus in De Pijp

Hummusbar Sir Hummus in De Pijp

Hummus eten in De Pijp in Amsterdam

Sir Hummus in Amsterdam

Voor een echte hummus-ervaring moet je bij Sir Hummus zijn!

Ontdek nog meer in De Pijp:

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Dionne

    Ziet er heel goed uit! Ook dat eten, jam! Wel ben ik geen echte hummus-fan. :p

  2. Karlijn

    Oh, lijkt me zo lekker om daar een keer te eten! Er gaat niets boven versgemaakte hummus :)

  3. de aardige

    ongelooflijk lekker, zeker een van mijn favoriete plekken in Amsterdam!!! :D

Geef een reactie