Hotspot Amsterdam: Sir Hummus

De Pijp, hotspot, tips /

Maak kennis met de eerste hummuszaak van Amsterdam: Sir Hummus. De twee broers Guy en Dori uit de hummusstad Jeruzalem en vriendin Lior hebben midden in de Pijp een hoekpand omgetoverd tot een plek waar alle fans kunnen genieten van vers gemaakte hummus. Het is hier absoluut smullen geblazen! Oké, dat was heel vaak het woord ‘hummus’ in slechts een paar zinnen.

Sir Hummus hotspot Amsterdam

Wat? Sir Hummus
Waar? Van der Helstplein 2, 1072 PH Amsterdam (De Pijp)
Wanneer? Dinsdag tot en met vrijdag: 12:00 uur – 20:00 uur
Zaterdag en zondag: 12:00 uur – 17:00 uur

Voor een échte hummus-ervaring eet je met je handen en dat is daarom ook de gewoonte bij Sir (pan in het Hebreeuws) Hummus. Je scheurt een stukje pitabrood af en schuift daar vervolgens de hummus op. Een kleine lunch bestaat uit één pita met één of twee extra’s en een grote lunch bestaat uit twee pita’s met twee of drie extra’s. Zelf had ik geen grote honger, dus ik ging veilig voor één pita met tahini – een sesampasta – en pijnboompitten. Ja, dit was echt de hemel. Wist je trouwens dat hummus het Arabische woord is voor kikkererwten? Klinkt eigenlijk geheel logisch, maar ik heb toch weer iets geleerd.

Sir Hummus Amsterdam hotspot

Sir Hummus Fashiable hotspot

Sir Hummus hotspot Fashiable

Sir Hummus Amsterdam

Voor een echte hummus-ervaring moet je daarom bij Sir Hummus zijn! Kende jij dit eettentje al? Als je nog andere onmisbare hotspots in de Pijp weet, laat ze vooral even achter in een reactie. 

Leave a Comment

(3) comments