Hotspot Amsterdam: Ninour

De Pijp, hotspot, tips /

Zalmroze muren en turquoise tafeltjes; er is geen vrolijkere plek om van een gezonde lunch te genieten dan hier bij Ninour. Ik kwam deze parel per toeval op Instagram tegen en ik wilde er hoe dan ook een keer gaan eten. Zo gezegd, zo gedaan. Culinaire liefhebbers moeten deze plek als de wiedeweerga aan hun to-do list toevoegen!

Fashiable-001

Wat? Conceptstore Ninour
Waar? Eerste Jan Steenstraat 109, 1072 NH Amsterdam (De Pijp) 
Wanneer? Maandag en dinsdag: gesloten
Woensdag tot en met zaterdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zondag: 12.00 tot 17.00 uur

Op de menukaart van Ninour vind je vegetarische gerechten afkomstig van producers zo lokaal mogelijk. Bovendien is alles super gezond en wordt er van ieder gerecht een feestje gemaakt. Maar echt, het eten ziet er zo net kleurrijk uit als het interieur. Je kunt kiezen uit een achttal lunchgerechten, maar geloof me, dat maakt dat keuze écht niet makkelijker. Daarom gingen Yara en ik onze lunch delen. En ja, ik moet zeker nog een keer terug om al het andere te proeven. Achter ons werd de couscoussalade genuttigd en die zag er ook goed uit.

Nu hoor ik jullie al denken: wat hebben jullie voor lekkers gegeten?
Green Tahini – Een spinaziesalade met sojabonen, kikkererwten, gegrilde courgette en aubergine, Turkse feta, en een frisse tahin-sojasaus.
Picture me rollin’ – Libanees brood in de vorm van een wrap met zelfgemaakte (peterselie)hummus, gegrilde groenten, truffelolie en geitenkaas.

Behalve lekker eten kun je hier ook shoppen. Er zijn minimalistische sieraden van diverse merken, truien met een watermeloen, geurkaarsen, vrolijke fotolijsten en ontzettend lieve kinderschoentjes. Blijf je toch iets langer hangen voor een (zakelijke) lunch? Geen probleem, er zijn veel zalmroze stopcontacten aanwezig en de Wi-Fi is snel én gratis. Win-winsituatie!

IMG_3897

IMG_3885

IMG_3883   IMG_3901

Ben je binnenkort in de Amsterdamse Pijp te vinden? Dan moet je zeker even gaan lunchen bij Ninour. Heb jij al trek gekregen?

Leave a Comment

(4) comments