Recept: vegetarische pasta met ricotta, spinazie en tomaat

hoofdgerecht, recept /

Soms heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken – en dat snappen wij maar al te goed. Pasta is gelukkig zo’n gerecht dat binnen een handomdraai op tafel staat. Plus het is nog om te smullen ook. Deze vegetarische pasta met ricotta, spinazie en cherrytomaatjes maak je al binnen 15 minuten.

Vegetarische pasta met ricotta, spinazie en cherrytomaatjes

Ingrediënten voor vegetarische pasta met ricotta, spinazie en cherrytomaatjes

Voor 2 personen

  • 75 á 100 gram pasta per persoon
  • 2 knoflooktenen
  • 200 g verse spinazie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 25 g pijnboompitten, geroosterd
  • 125 g ricotta
  • Peper en zout

Bereiden

Circa 15 minuten

  1. Bereid de pasta volgens de verpakking. Snipper de knoflook en halveer alvast de cherrytomaten.
  2. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze volledig slinken. Breng de spinazie op smaak met een snuf peper en zout.
  3. Rooster ondertussen in een ander pannetje de pijnboompitten goudbruin. Voeg deze vervolgens samen met de cherrytomaatjes aan de spinazie toe.
  4. Giet de pasta af en roer deze door spinazie. Zet het vuur van de koekenpan uit en voeg als laatste nog de ricotta toe. Even goed roeren en klaar is je simpele maar toch heel lekkere vegetarische pasta met goede portie groenten. Eet smakelijk!

Ontdek nog meer overheerlijke hoofdgerechten op Fashiable:

Leave a Comment

(7) comments

  1. Mmm, zo lekker! Ik heb gister nog pasta met ricotta gegeten, maar dan met rucola, tomaat, kip en rode pesto (door de ricotta heen en deze saus koud geserveerd). Ook ontzettend lekker!