Onze roadtrip door Kreta

Op een hete bestemming zoals Kreta ga je niet zo snel een hele dag op pad. Kreta is een vakantieland waar je vooral heengaat om te relaxen, maar een auto huren en door de bergen crossen staat bovenaan onze lijst. Een dag lang hebben we het zuidelijke deel van het eiland ontdekt en vele avonturen meegemaakt. Kijk verder voor foto’s van onze eendaagse roadtrip door Kreta. 

De kosten van een huurauto op Kreta

Dit was onze auto voor één dag, een erg stoere bak zoals je al kunt zien. De ramen wagenwijd open, met de wind door onze haren. Het huren van deze auto kostte 60 euro, exclusief benzinekosten. De auto was opgehaald, dus onze roadtrip door Kreta kon beginnen.

Roadtrip door Kreta: Jazz in de huurauto

Jazz heeft heel de dag gereden, ik ben trots op hem! Nou vind ik het sowieso best wel eng om in het buitenland te rijden, maar vooral boven in de bergen moet je mij niet achter het stuur zetten. Ik kreeg vaak genoeg de kriebels in mijn buik van alle steile bochten.

IMG_9406

Betaalbaar zonnen op het strand van Stalída

Hier heb je een mooi uitzicht op Stalída. Dit ligt naast Chersonissos en hier heb je een heel fijn strand. We zijn hier één dag heengegaan op aanraden van de eigenaresse van ons hotel. Voor 5 euro had je de hele dag twee strandstoelen, een parasol en wc tot je beschikking. Ideaal!

IMG_9370

Fotocamera mee om het prachtige landschap van Kreta vast te leggen

We begonnen onze tocht door de bergen, aangezien je hier ’s avonds absoluut niet wilt rijden. En het is ook hartstikke gevaarlijk. We reden door het Lassithi plateau, al vraag ik me af of we het überhaupt wel hebben gevonden. We vonden het vooral belangrijk dat we op redelijk veilige wegen reden.

Een verkeerde afslag zorgt gegarandeerd voor avonturen

Op een bepaald punt hadden we een verkeerde afslag genomen en we kwamen vervolgens voor zo’n zanderige heuvel uit. Eentje die je altijd op televisie ziet. Nee, dat gingen we niet eens proberen. Zul je net zien dat wij vast komen te zitten. We zijn daarom omgedraaid, maar daardoor kwamen we wel twee keer langs een heleboel nieuwsgierige geiten.

IMG_9529-001

“Scherpe bocht naar rechts. En herhaal dit vervolgens nog 100 keer.”

IMG_9535

Tropische stranden en warm zeewater in het zuiden

We hadden een mooie badplaats in gedachten om onze eerste stop te maken, maar deze bleek wat zuidelijker te liggen dan gedacht en dan waren we nog langer onderweg. We besloten daarom naar een willekeurige kust te rijden en daarom kwamen we op een tropisch strand terecht. Het was zo’n verschil met bijvoorbeeld Stalída. Hier waren amper mensen en bovenal geen toeristen. Jazz had zijn zwembroek aan en nam gelijk een duik in de zee die heel wat graden warmer was dan in het noorden van het eiland.

Eindbestemming van onze eendaagse roadtrip: Rhetymnon 

Onderweg naar Rhetymnon! Dit was echt een prachtig gedeelte met een groot waterreservoir tussen de bergen. Uiteindelijk zijn we langs de kust van Rhetymnon gereden en onderweg naar huis hebben we nog wel een stop van twee uur in Heraklion gemaakt. De terugweg ging gelukkig een stuk sneller, aangezien boven in Kreta een soort snelweg loopt, zonder rare of scherpe bochten.

Dit waren de foto’s van onze eendaagse roadtrip door Kreta! Hebben jullie ook een keer een auto op Kreta gehuurd?

Ontdek nog meer gerelateerde reisartikelen:

Reacties

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Valerie

  Ah, wat leuk dat je dat hebt gedaan! Hele mooie omgeving!

 2. Dionne

  Wauw! De foto’s zien er heel mooi uit! Prachtig dat uitzicht en het strand!

 3. Nadine

  Ja een roadtripje kan nooit kwaad! Ik vind de auto die jullie gehuurd hebben (dat volkswagenbusje natuurlijk ;) ) echt een stoere bak!

 4. Mariska

  Wat heerlijk. En die foto’s. Om weg bij te dromen. Die mooie blauwe lucht. :)

 5. oma van hout

  Hallo, Nanne, heb net genoten van je mooie reis naar Kreta. Wat zijn de. Jongelui vantegebewoording toch bevoorrecht omdat allemaaldiitt mee te mogen maken. Ik bent te vroeg geboren. Lieve groetjes oma van hout

Geef een reactie