Roadtrip door Kreta

photography, reizen /

Op een hete bestemming zoals Kreta ga je niet zo snel een volle dag op pad. Wij hadden het daarom lekker rustig aan gedaan, maar een auto huren en door de bergen crossen was wel iets wat bovenaan ons lijstje stond. De een-na-laatste dag hebben we een deel van het eiland ontdekt en een heleboel avonturen meegemaakt. Steile bochten, zanderige wegen, geiten midden op de weg en een prachtig strandje met een helderblauwe zee. Kijk snel verder voor alle foto’s.

IMG_9432

Dit was onze auto voor één dag, een erg stoere bak zoals je al kunt zien. De ramen wagenwijd open, met de wind door onze haren. Het huren van deze auto kostte 60 euro, exclusief benzinekosten.

IMG_9392-001

Jazz heeft heel de dag gereden, ik ben trots op hem! Nou vind ik het sowieso best wel eng om in het buitenland te rijden, maar vooral boven in de bergen moet je mij niet achter het stuur zetten. Ik kreeg vaak genoeg de kriebels in mijn buik van alle steile bochten.

IMG_9406

Hier heb je een mooi uitzicht op Stalída. Dit ligt naast Chersonissos en hier heb je een heel fijn strand. We zijn hier één dag heengegaan op aanraden van de eigenaresse van ons hotel. Voor 5 euro had je de hele dag twee strandstoelen, een parasol en wc tot je beschikking. Ideaal!

IMG_9370

IMG_9457-001

We begonnen onze tocht door de bergen, aangezien je hier ’s avonds absoluut niet wilt rijden. En het is ook hartstikke gevaarlijk. We reden door het Lassithi plateau, al vraag ik me af of we het überhaupt wel hebben gevonden. We vonden het vooral belangrijk dat we op redelijk veilige wegen reden.

IMG_9486-001

Op een bepaald punt hadden we een verkeerde afslag genomen en we kwamen vervolgens voor zo’n zanderige heuvel uit. Eentje die je altijd op televisie ziet. Nee, dat gingen we niet eens proberen. Zul je net zien dat wij vast komen te zitten. We zijn daarom omgedraaid, maar daardoor kwamen we wel twee keer langs een heleboel nieuwsgierige geiten.

IMG_9503

Zie ze allemaal kijken hoor, haha!

IMG_9513-001

Heel hoog in de bergen, met een waanzinnig uitzicht. Ik heb mijn leven in het spel gegooid door met mijn camera buiten het raam te hangen.

IMG_9526

IMG_9529-001

“Scherpe bocht naar rechts. En herhaal dit vervolgens nog 100 keer.”

IMG_9532-001

Uiteraard moest er even gestopt worden om een foto van deze Volkswagen bus te maken.

IMG_9534

IMG_9535

We hadden een mooie badplaats in gedachte om onze eerste stop te maken, maar deze bleek wat zuidelijker te liggen dan gedacht en dan waren we nog een stuk langer onderweg. We besloten daarom naar een willekeurige kust te rijden en wauw, we kwamen echt op een tropisch strandje terecht. Het was zo’n verschil met bijvoorbeeld Stalída, want hier waren amper mensen en bovenal: toeristen. Jazz had zijn zwembroek aan en nam gelijk een duik in de zee die heel wat graden warmer was dan in het noorden van het eiland.

IMG_9541

Onderweg naar Rhetymnon! Dit was echt een prachtig gedeelte met een groot waterreservoir tussen de bergen.

IMG_9570

Uiteindelijk zijn we langs de kust van Rhetymnon gereden en onderweg naar huis hebben we nog wel een stop van twee uur in Heraklion gemaakt. De terugweg ging gelukkig een stuk sneller, aangezien boven in Kreta een soort snelweg loopt, zonder rare of scherpe bochten.

Dit waren de foto’s van onze roadtrip! Hebben jullie ook een keer een auto op Kreta gehuurd?

Leave a Comment

(8) comments

  1. Hallo, Nanne, heb net genoten van je mooie reis naar Kreta. Wat zijn de. Jongelui vantegebewoording toch bevoorrecht omdat allemaaldiitt mee te mogen maken. Ik bent te vroeg geboren. Lieve groetjes oma van hout