Alles wat je moet weten voor een bezoek aan Jeju, Zuid-Korea

Jeju is het grootste eiland van Korea en ligt ten zuidwesten van het vasteland. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen, vulkanen, watervallen, witte stranden en lavagrotten. Jeju heeft ook een unieke cultuur en erfgoed, waarover hieronder meer te lezen is. Het eiland trekt veel (lokale) toeristen vanwege zijn schoonheid en diverse activiteiten, maar ook vanwege de bijzondere en hippe cafés en restaurants. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor het perfecte bezoek aan Jeju.

De beste en gemakkelijkste manier om het eiland Jeju te bereiken, is per vliegtuig. Er vertrekken dagelijks meerdere vluchten vanuit verschillende steden in Zuid-Korea. Ben je al een reis aan het plannen naar Zuid-Korea? Lees dan dit artikel over onze reisroute van twee weken door Zuid-Korea.

Bezoek aan het eiland Jeju in Zuid-Korea

Huur een auto bij aankomst

Jeju is behoorlijk groot en de bezienswaardigheden liggen ver uit elkaar. Er rijden bussen op het eiland, maar helaas zijn deze verbindingen niet snel en bereiken ze ook niet alle plekken. Jeju zonder auto verkennen lijkt daarom echt een behoorlijke uitdaging. We raden een huurauto sterk aan, die je bij aankomst op het vliegveld kunt ophalen. Autorijden is veilig en rustig op Jeju, zeker wanneer je buiten de stad bent.

De wegen zijn uitstekend, verkeersborden zijn ook in het Latijns schrift aangegeven, en de maximale snelheid op de ‘snelwegen’ is 80 km per uur en 60 km per uur op landwegen. Mede door de maximumsnelheid kan het soms wat langer duren om van de ene naar de andere plek te komen. Houd je hier ook aan, want er staan veel flitspalen en trajectcontroles.

Wij hebben een auto gehuurd bij Tamra en kunnen deze maatschappij van harte aanbevelen. Tamra biedt een airport pick-up & drop-off service, de auto was gloednieuw en de prijs was ook goedkoop in vergelijking met andere aanbieders. Zo betaalden wij 43 euro per dag, inclusief all-risk verzekering.

dit wil je doen tijdens een bezoek aan jeju

1. Seongsan Ilchubong

Seongsan Ilchubong, ook bekend als Sunrise Peak, is een iconische kegelvormige vulkaan op het eiland. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een populaire bestemming vanwege het adembenemende uitzicht vanaf de top. De klim naar de top is kort en redelijk steil, maar biedt een prachtig uitzicht over de zee en het stadje. Je kunt Seongsan Ilchubong het beste bezoeken bij zonsopgang of zonsondergang. Wij gingen midden op de dag en dat was helaas minder spectaculair.

2. bewonder de Haenyo duikers bij umutgae kust

Naast de Seongsan Ilchubong ligt de Umutgae kust, een prachtige rotsachtige kustlijn die vooral bekend staat om de Haenyo duikers. De Haenyo zijn vrouwelijke duiksters die al eeuwenlang traditioneel freediven om vis en zeevruchten te verzamelen. “Haenyo” betekent letterlijk “zeevrouw” in het Koreaans. Deze duiksters staan bekend om hun kracht, uithoudingsvermogen en vaardigheid in het navigeren door de onderwaterwereld zonder gebruik te maken van moderne duikuitrusting. De Haenyo staan zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Traditioneel begonnen Haenyo-duiksters al op jonge leeftijd te duiken en zetten ze deze levensstijl voort gedurende hun hele leven. Het was een essentieel onderdeel van de economie van Jeju en een uniek aspect van de lokale cultuur. Hoewel het aantal Haenyo de afgelopen decennia is afgenomen vanwege veranderingen in de levensstijl en de economie, blijven ze een symbool van veerkracht en traditie voor de gemeenschap van Jeju en trekken ze ook veel belangstelling van toeristen die geïnteresseerd zijn in hun fascinerende geschiedenis en levensstijl.

Elke dag geven de Haenyo een voorstelling van hun duiktechniek op het strand van Umutgae. De tijden waarop ze dat doen lijken een beetje te wisselen, dus het zal ook een kwestie van geluk zijn. Toen wij er waren (oktober 23’), waren de tijden 13:30 en 15:00 uur.

Umutgae kust op Jeju, Zuid-Korea

3. Bezoek de Seonim brug en Watervallen

Op het eiland vind je aardig wat watervallen. Bij ons sloeg, na het zien van aardig wat watervallen, de verzadiging redelijk snel toe. De mooiste watervallen vonden wij overigens bij de Seonim brug. Voor een kleine vergoeding heb je toegang tot het park en kun je een wandeling maken langs een hele hoge, fotogenieke brug en drie watervallen.

Een aantal van de mooist watervallen om te bezoeken op Jeju:

 • Jeongbang Falls: deze waterval is uniek omdat het water rechtstreeks in de zee valt, waardoor het een adembenemend uitzicht biedt.
 • Cheonjiyeon Falls: deze waterval wordt omringd door weelderig groen en heeft een sprookjesachtige uitstraling, vooral ’s nachts wanneer het verlicht is.
 • Cheonjeyeon Falls: deze waterval bestaat uit drie niveaus en wordt omgeven door prachtige flora en fauna, waardoor het een populaire bestemming is voor natuurliefhebbers.
 • Jeonbang Falls: dit is een van de hoogste watervallen op Jeju en biedt een indrukwekkend schouwspel van stromend water dat van grote hoogte naar beneden valt.

4. Yakcheonsa tempel

Een van de must-sees op het eiland is de beroemde Yakcheonsa-tempel. Deze tempel, gebouwd in 1981, behoort tot de grootste tempels in Zuid-Korea. Yakcheonsa staat bekend om zijn enorme gouden standbeeld van Boeddha, dat met een hoogte van 14,6 meter een van de hoogste staande Boeddhabeelden in Azië is. Het tempelcomplex omvat ook verschillende zalen, pagodes en meditatiegebieden. Hoewel de tempel gratis te bezoeken is, kun je een donatie achterlaten. Bovendien biedt de tempel de mogelijkheid tot een temple stay.

nog meer wat je wilt weten over een bezoek aan Jeju

5. Bewandel een stuk van de olle trail

De Olle Trail is een beroemde wandelroute op het eiland langs de kustlijn. Het biedt prachtige uitzichten op de oceaan en de natuur van het eiland. Met een lengte van maar liefst 437 kilometer is de route verdeeld in verschillende secties, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte, waardoor het geschikt is voor wandelaars van alle niveaus. Tenzij je veel tijd en zin hebt om de hele wandeling te doen, kiezen de meeste mensen ervoor om slechts een deel ervan te bewandelen.

Wij kozen ervoor om een stukje langs de kust in Wollyeong-ri te lopen. Dit is een bijzondere plek, omdat hier de enige cactussen op het eiland te vinden zijn, groeiend op de rotsen aan de kust. Over hoe deze cactussen hier terecht zijn gekomen, zijn de meningen verdeeld, maar een theorie is dat de zaadjes van de cactussen helemaal vanuit Mexico met de zee hier terecht zijn gekomen. We parkeerden de auto bij Burger Drive en liepen vanaf daar richting de kust.

6. Ga naar Hallasan National Park

Hallasan National Park was voor ons het letterlijke hoogtepunt van Jeju. Met 1950 meter is Hallasan namelijk het hoogste punt van het eiland. We hebben in het nationale park de Yeongsil Trail gelopen. Dit is een mooie, niet al te zware en lange wandeling langs de Hallasan berg, met een totale lengte van 7,4 kilometer.

De wandeling begint vanaf de Yeongsil rustplaats en duurt in totaal zo’n 3,5 uur. Voor deze wandeling hoef je niet van tevoren te reserveren. In het nationale park zijn vijf verschillende wandelroutes, waaronder twee die je naar de krater van Hallasan brengen, namelijk de Seongpanak en Gwaneumsa routes. Voor deze twee routes moet je wel van tevoren reserveren, wat je kunt doen op de officiële website.

Zorg ervoor dat je bijtijds (rond 8:00 uur is prima) bij het park bent. Wij wilden eigenlijk een dag eerder naar het park gaan, maar om 09:30 uur was de parkeerplaats al helemaal vol en moesten we na 1,5 uur omkeren omdat er geen beweging mogelijk was.

6. Breng een bezoek aan het innisfree Jeju house

Als je, net als ik, een liefhebber bent van Korean Beauty, gaat er bij de naam Innisfree wellicht al een belletje rinkelen. Zo niet: Innisfree is een zeer bekend Koreaans skincare merk. Hoewel het misschien niet voor iedereen even interessant is, raad ik toch iedereen aan om een bezoek te brengen aan het Innisfree Jeju House.

Hier vind je namelijk niet alleen hun flagshipstore, waar je verschillende unieke en alleen daar verkrijgbare beautyproducten kunt vinden, maar ook een prachtig café én een theeplantage. Probeer hier eens mandarijnthee of het ijs van de bekende Jeju Hallabong mandarijn.

Naast het Innisfree Jeju House vind je ook het Jeju Osulloc Tea Museum, dat je gratis kunt bezoeken. Mocht je nog op zoek zijn naar een goed souvenir, koop dan hier de Osulloc-thee met mandarijnsmaak. Het is een van de lekkerste theeën die er zijn.

ETEN EN DRINKEN IN Jeju

Verspreid over het eiland vind je verschillende leuke cafés en restaurants. Zoals voor veel delen van Zuid-Korea geldt, is ook op Jeju vegetarisch en veganistisch eten een uitdaging. Logischerwijs vind je op het eiland veel vis en zeevruchten. Daarnaast is een specialiteit van het eiland ‘Black Pork’. Een veganistische specialiteit die ik wél kan aanbevelen, is de Hallabong mandarijn. Dit is een citrussoort die alleen gekweekt wordt op Jeju. Wanneer je het eiland rondtoert, zul je veel mandarijnplantages zien.

Leuke cafés en restaurants die we aanraden:

 • Badabara – bakkerij met prachtig uitzicht
 • Loving Hut – vegan restaurant met heerlijk eten en lieve eigenaresse
 • Unieke Grimm Fores Starbucks – uniek gebouw en heeft soorten drankjes die enkel op Jeju te verkrijgen zijn
 • Seogwipo Olle Market – streetfood
 • Haehwatang – als je houdt van bijzondere en hippe Koreaanse cafés
 • Bomnal Cafe

accomodaties in jeju

Wij hebben ervoor gekozen om 3 nachten in Seogwipo te verblijven en van daaruit rond te toeren. Het voordeel hiervan was ook dat we op loopafstand van verschillende supermarkten, cafés en de Seogwipo Olle Market verbleven. Hier zijn enkele fijne accommodaties voor tijdens je bezoek aan Jeju:

 • Kenny Stay: goed geprijsd, had een fijne kamer en biedt tevens gratis parkeren aan.
 • Golden Daisy: een goede optie wanneer je op het budget moet letten.
 • JEJU Doldam B&B: aanrader als je meer te besteden hebt. Een extra pluspunt: je wordt iedere dag wakker met uitzicht op zee.

Jeju is een mooie, geliefde bestemming in Zuid-Korea, die een fijne afwisseling biedt aan de grote steden in het land. Zelf vonden wij het een prettige, rustige afsluiter van onze tijd in Zuid-Korea. Wil je al het bovenstaande zien en doen? Trek dan drie dagen uit voor je bezoek aan Jeju.

Lees ook deze gerelateerde artikelen over zuid-KOrea:

Reacties

Geef een reactie