Rondreis door Zuid-Korea: dit is de perfecte reisroute van 2 weken

Zuid-Korea, gelegen op het Koreaanse schiereiland in Oost-Azië, biedt een rijke mix van moderne innovatie en eeuwenoude tradities en historie. Van de grote stad Seoul tot de historische tempels en groene landschappen; Zuid-Korea heeft het allemaal en wij zijn er verliefd op geworden. Benieuwd naar hoe onze rondreis door Zuid-Korea van 2 weken eruitzag? Lees dan verder om de reisroute van Kirsten te ontdekken.

DIT IS De perfecte reisroute Door Zuid-Korea

Dag 1 t/m 4 – Seoul

De hoofdstad Seoul mag uiteraard niet ontbreken wanneer je naar Zuid-Korea gaat. Hoogstwaarschijnlijk begint je rondreis door Zuid-Korea ook in deze stad. Bezoek hier de oude paleizen, de hippe wijken met leuke winkels en geniet van het lekkere eten. Het openbaar vervoer is goed geregeld in Seoul, waardoor je gemakkelijk de stad kan verkennen.

Wil je weten wat je allemaal kan doen in Seoul? Check dan in ieder geval dit artikel op Fashiable, inclusief handige tips voor onder meer accommodaties en het openbaar vervoer.

Dag 5 & 6 – Seoraksan National Park

Na een aantal dagen Seoul is het heerlijk om de stad te ontvluchten en af te reizen naar Seoraksan National Park. Pak vanaf Seoul Express Bus Terminal de bus naar Sokcho. Deze doet er 2.5 uur over en kost 15 euro per persoon (oktober ‘23).

Het park staat bekend om spectaculaire berglandschappen, beboste valleien en kristalheldere beken. Het park herbergt de hoogste piek van de Taebaekbergketen, genaamd Daecheongbong. Boek een hotel in Sokcho en reis met de lokale bus naar de ingang van het park.

Podcast tip! Wil je voordat je een rondreis door Zuid-Korea gaat maken meer over het land en de cultuur leren? Luister dan zeker naar de aflevering over Zuid-Korea van de De Grote Podcastlas.

Dag 7 t/m 10 – Busan

Vertrek in de ochtend op tijd naar je volgende bestemming: Busan. Dit is een lange rit van 7 uur, maar de bestemming is het absoluut waard. Busan is een havenstad en de één na grootste stad van Zuid-Korea. Hier vind je onder meer mooie stranden en de grootste vismarkt van Zuid-Korea. Ook kun je hier mooie wandeltochten maken omdat de stad wordt omringd door bergen. Binnenkort volgt een uitgebreid artikel met alle tips voor Busan!

Dag 11 – Gyeongju

Je kunt ervoor kiezen om een nacht te verblijven in Gyeongju, maar wij kozen ervoor deze stad vanuit Busan als dagtrip te bezoeken. Gyeongju wordt ook wel een museum zonder muren genoemd. Dit vanwege de diverse mooie archeologische vondsten die je hier aantreft. Ten tijde van het Silla-koninkrijk, dat tussen de 7e en 9e eeuw in Korea heerste, fungeerde Gyeongju als hoofdstad.

Bezoek onder andere het Daereungwon Tombe Complex, Cheomseongdae Observatory en de hippe Hwangnidan Street. In deze straat vind je verschillende leuke cafés en winkels. Ben je er tijdens het herfstseizoen? Dan is er kans dat rondom de Cheomseongdae Observatory het roze muhly gras in bloei staat (zie onderstaande foto).

Vanuit Busan vertrekken er regelmatig veel bussen naar deze stad, die er 1 uur over doen vanaf Busan Central Bus Terminal Station. Mocht je tijd hebben: deze stad is ook een bekende plek om een tempelverblijf te ervaren.

Tip voor eten en drinken: een van mijn favoriete vegan maaltijden at ik hier bij Cafe Nerd, een absolute aanrader!

Dag 12 t/m 14 – Jeju

Tijd voor de laatste bestemming in Zuid-Korea. Vlieg in een klein uurtje vanaf Busan naar het prachtige vulkanische eiland Jeju, dat bekend staat om zijn mooie natuur, witte stranden en mandarijnen. Huur een auto, want zonder wordt het een uitdaging, en verken het eiland.

Je kunt het beste een hotel in Seogwipo boeken, zodat je vanuit hier gemakkelijk alle bezienswaardigheden kunt bezoeken. Wij verbleven in Hotel Kenny en kan deze zeker aanbevelen. Dit hotel heeft ook een garagelift – dit was voor ons een hele ervaring. Binnenkort volgt een blog met alle tips voor het eiland!

Terug naar Nederland: vlieg vanaf Jeju terug naar Seoul voor je vlucht terug naar Nederland.

Hopelijk biedt dit artikel voldoende inspiratie voor een rondreis door Zuid-Korea van 2 weken. Wat wij persoonlijk het leukste vonden aan Zuid-Korea zijn niet zozeer de bezienswaardigheden, maar de unieke cultuur en de mensen. Een rondreis door Zuid-Korea is vooral een hele gave ervaring!

ONTDEK OOK DE VOLGENDE AZIATISCHE BESTEMMINGEN:

Reacties

Geef een reactie