Deze vintage meubels staan goed in elk interieur

Je overweegt misschien je interieur een opfrisbeurt te geven. Een frisse wind door je huis te laten, waarbij je eigen handtekening duidelijk te zien is. Wanneer je nieuwe meubels wilt aanschaffen, kijk je onder andere naar de kleur, vorm en het materiaal. En ga je alleen voor functionaliteit of mag esthetiek ook een rol spelen? Vintage meubels zijn een goed voorbeeld van ware kameleons, waarmee je met slechts enkele aanpassingen een geheel nieuwe sfeer in een interieur kunt oproepen.

De zoektocht naar dat perfecte vintage meubelstuk kan als opgave voelen, zeker als je iets specifieks voor ogen hebt. Als je graag online rondstruint op inspiratie om te doen, is Whoppah een ideale marktplaats en schatkamer voor tweedehands vintage meubels, maar ook kunst, servies en woonaccessoires. Maar wat voor soort vintage meubels passen echt in elk interieur? We geven je hieronder graag een aantal voorbeelden.

Vintage lampen

Licht is een essentieel element dat de sfeer in huis kan maken of breken. Een glas wijn drinken onder fel tl-licht is immers een hele andere ervaring dan bij het warme schijnsel van kaarslicht. Kies daarom zorgvuldig de kleur en felheid van het licht en combineer dit met één of meerdere vintage lampen die bij jouw stijl aansluiten.

Vintage lampen zijn er in alle soorten, maten en kleuren, die hiermee de stijl van het interieur beïnvloeden. Zo zijn er industriële lampen voor een stoerdere sfeer, rotan lampen voor het knusse gevoel of een elegante kroonluchter als je eerder voor een sierlijk interieur wilt gaan. Vintage verlichting is er dus voor iedere interieurstijl, waardoor je ongetwijfeld de gewenste lamp zult vinden.

Vintage fauteuils

Iedereen heeft wel die ene stoel in huis die vrijwel alleen wordt gebruikt als er visite is. Of waar misschien je af en toe plaatsneemt om een boek te lezen. Als je dan zo’n stoel in de woonkamer hebt staan, kies dan voor een vintage fauteuil dat ook voor het oog mooi is om naar te kijken. Zo heb je als het ware een kunstwerk in de hoek van de kamer staan wanneer deze niet in gebruik is.

Omdat een fauteuil een groot meubelstuk is, is deze zithoek vrij sfeerbepalend. De keuze voor de gewenste stoel kan je baseren op bijvoorbeeld materiaal en/of de kleur. Om een paar voorbeelden te noemen: een postmoderne Varier Ekstrem (misschien niet heel comfortabel, maar de looks winnen) of een chroom fauteuil waarvan de Wassily Chair van Marcel Breuer het mooiste – en duurste – voorbeeld is.

Vintage dressoirs en ladekasten

Om nog meer karakter aan een ruimte toe te voegen, is een vintage dressoir of ladekast altijd een goede keuze. Dit meubelstuk is niet alleen functioneel, maar ook een perfecte manier om een grotere ruimte in huis op te vullen. Bovendien biedt het voldoende opbergruimte om onnodige rommel te verbergen, waardoor je leefomgeving georganiseerd en stijlvol blijft. En daar houden we van!

En voor wat een vintage dressoir of ladekast kan je dan gaan? Bij zo’n meubelstuk is het – naar onze mening – vooral aan te raden om je te laten verrassen door het aanbod. Elk meubelstuk is namelijk uniek en je zult daarom niet snel een exacte kopie vinden. Wel kan je voor jezelf bedenken of je liever een laag dressoir wilt of een wat smallere, hogere versie.

Vintage WOONACCESSOIRES als eyecatchers

Naast vintage meubels zijn er talloze karaktervolle woonaccessoires die een plek verdienen in je interieur. Denk aan opvallende vazen, opvallende drinkglazen voor in je open servieskast en een indrukwekkend keramieken beeld. Deze unieke items voegen nog meer persoonlijkheid toe aan je interieur en maken het plaatje compleet.

Of je nu op zoek bent naar een specifiek meubelstuk of gewoon inspiratie wilt opdoen, vintage is een tijdloze keuze die je huis transformeert in een unieke en sfeervolle leefomgeving. Neem de tijd om je eigen stijl te ontdekken en laat vintage meubels de verhalen vertellen in je huis.

Ontdek naast de leukste vintage meubels ook deze gerelateerde artikelen:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie