Eenvoudig je interieur persoonlijk maken – zo doe je dat!

Je bent onlangs verhuisd en hebt alle meubels die er een bewoonbare plek van maken. Vervolgens heb je nog het stukje aankleding. Dat kan best een aardige klus zijn. Aan de ene kant is er het verlangen naar harmonie in huis, maar het is ook gezellig als de inrichting jouw handtekening heeft. Maar je interieur persoonlijk maken, hoe doe je dat? In dit artikel lees je vijf creatieve manieren om elke huisinrichting in een handomdraai te personaliseren.

Kies voor meubels met een verhaal

Voeg meer karakter aan je huisinrichting toe door voor meubels met een verhaal te kiezen. Denk aan een vintage dressoir van de lokale kringloopwinkel, een fauteuil die je van het grofvuil hebt gered of dat ene kunstwerk van je overgrootvader.

Kijk dus naar vintage stukken, erfstukken die al een aantal generaties meegaan of unieke vondsten die je op rommelmarkten en in antiekwinkels of kringloopwinkels tegenkomt. Zulke meubelstukken en opvallende woonaccessoires geven je interieur een persoonlijke twist met een emotionele waarde. En dat is vaak veel meer waard dan die ene hippe bank waar half Nederland al op zit.

Je interieur persoonlijk maken doe je zo

Gordijnen: functioneel én stijlvol

Ook gordijnen spelen een belangrijke rol in het personaliseren van het interieur. Want zeg nu zelf: gordijnen zorgen voor beduidend meer sfeer dan rolgordijnen. Beide dienen als functionele raambekleding, maar inbetween gordijnen zorgen bijvoorbeeld veel eerder voor een stijlvol accent.

Kies gordijnen met een stof, kleur en patroon die passen bij jouw smaak en de algehele stijl van de kamer. Gordijnen kunnen de sfeer van een ruimte versterken, bijvoorbeeld door het toevoegen van warmte of textuur.

Voeg je lievelingskleur aan het interieur toe

Je interieur persoonlijk maken bereik je eenvoudig door leven in huis te brengen. Laat je favoriete kleur(en) terugkomen in het interieur om een persoonlijke sfeer te creëren. Kies een kleurenpalet dat volledig aansluit bij je persoonlijke smaak en integreer deze kleuren subtiel in je decor.

Dit kan door middel van kussens, een vloerkleed, vazen en bloempotten, koffiekopjes, lampen en andere kleine(re) accessoires. En wie weet vind je het ook leuk om te experimenteren met nieuwe kleuren? Ook het verven van een muurtje of een meubelstuk in een andere (opvallende) kleur kan al invloed hebben op de algehele uitstraling.

Interieur persoonlijk maken - Accentkleur toevoegen
Interieur persoonlijk maken - Planten toevoegen

Planten en bloemen voor een frisse tint

Hoe je het ook wendt of keert, planten en een bos bloemen zijn altijd de beste oplossing om elke ruimte in huis van een extra dosis gezelligheid te voorzien. Of je nu gaat voor een hangplant of een plant die een hele hoek van de kamer in beslag neemt; planten zorgen beslist voor meer levendigheid.

Kies planten en kleurrijke bloemen die passen bij jouw persoonlijke smaak – en verzorging skills😉 – en geef ze een podium. Op vensterbanken, bijzettafels of hangend aan het plafond. Planten voegen niet alleen een vleugje groen toe, ook zorgen ze voor een frisse uitstraling en zuiveren ze de lucht.

Foto’s en kunstwerken: jouw verhaal aan de muur

Een laatste, maar goede manier om je huis een persoonlijk tintje te geven, is door (eigen) foto’s en unieke kunstwerken op te hangen. Kies foto’s van memorabele momenten, familieportretten of plekken waar je op vakantie bent geweest. Creëer een galerijwand met verschillende lijsten en afmetingen voor een artistiek effect. Je kunt ook je eigen schilderij of ander kunstwerk maken of je creatieve familieleden en vrienden inschakelen.

Bekijk ook eens deze artikelen over je interieur persoonlijk maken:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie