Zo stel je een reisverzekering samen die bij jou past 

Als je van plan bent om op reis te gaan, dan is het ook verstandig om even te kijken naar welke reisverzekering je nodig hebt. Een reisverzekering afsluiten is niet verplicht, maar het is wel verstandig omdat een ongeluk in een klein hoekje zit. Ook op vakantie. Kleine ongelukjes kunnen torenhoge kosten met zich meebrengen en wanneer je niet goed verzekerd bent, kan je vakantie een grote financiële tegenslag worden en dat wil je uiteraard voorkomen. Zorg er daarom voor dat je een goede reisverzekering afsluit. Wij laten je graag zien hoe je tot een reisverzekering passend bij jou kunt komen. 

Palmbomen tijdens zonsondergang in Kaapstad
Heel blauw water bij een nationaal park in de buurt van Kaapstad

Hoe vaak ga jij op vakantie? 

Het aantal keer dat je per jaar op vakantie gaat, heeft invloed op reisverzekering die je kunt afsluiten. In het geval dat dit onregelmatig is, kan je een eenmalige reisverzekering afsluiten. Dit kun je doen door naar de website van je verzekeringsmaatschappij te gaan en daar je verzekering af te sluiten.

Of ben je een regelmatige vakantieganger of zijn deze reizen vaak last-minute? Dan is de Univé doorlopende reisverzekering wellicht interessant voor je. Met deze verzekering kun je op elk gewenst moment vertrekken zonder telkens opnieuw een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Je betaalt maandelijks een premie en krijgt daarvoor gedurende het hele jaar uitgebreide dekking.

Let er wel op dat je even controleert of het land waar je naartoe gaat, ook valt onder de dekking van je verzekering. Meestal vallen de Europese landen onder de dekking. Maar als je buiten Europa gaat reizen, moet je je dekking even aanpassen. Ook dit kun je eenvoudig online regelen en is zo geregeld. 

Sluit een reisverzekering af zodat je zorgeloos een ijskoffie in het buitenland kunt drinken
Clifton's Beach in Kaapstad

Wat dekt de REISverzekering precies? 

Een verzekering is bedoeld om te voorkomen dat jij onverwachts grote uitgaven moet doen tijdens je vakantie. Dit kan voorkomen wanneer je tijdens je reis ineens erg ziek wordt en naar het ziekenhuis moet. Je verzekeraar regelt in dat geval dat je opgenomen kunt worden en kan ook het vervoer naar het ziekenhuis regelen. Mocht blijken dat je terug moet naar Nederland voor een behandeling, dan kun je via de reisverzekering een ambulancevliegtuig regelen.

Ben jij op pad met de auto en krijg je pech waardoor je vast komt te zitten? Dan kun je je reisverzekering gebruiken om een overnachting in een hotel te boeken. Of krijg je bericht van het thuisfront dat er iets ergs is gebeurd, bijvoorbeeld een overlijden of een grote brand? Dan is een telefoontje met je verzekeraar genoeg om zo snel mogelijk naar huis terug te kunnen gaan. Je merkt het: in tijden van nood is een reisverzekering onmisbaar. 

Maak je REISverzekering persoonlijk

Het is raadzaam om de aanvullende verzekeringsopties zorgvuldig te overwegen, omdat je hiermee jouw reisverzekering volledig kunt afstemmen op de specifieke behoeften van jouw reis. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Overweeg dan zeker de toevoeging van de wintersportdekking.

Als je nog niet zeker weet of je daadwerkelijk op reis kunt gaan, is het ook belangrijk om de annuleringsverzekering niet over het hoofd te zien. Op deze manier voorkom je onaangename financiële verrassingen en ben je goed voorbereid op verschillende scenario’s van je reis.

De reiskriebels te pakken? Laat je dan ook inspireren door deze artikelen:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie