Foodguide Berlijn: 14 plekken waar je wilt eten & drinken

Berlijn, een stad waar je niet op uitgekeken zult raken. Naast het brede culturele aanbod heeft de stad oneindig veel te bieden op het gebied eten en drinken. Van ontbijtrestaurants tot bruine cafés. Denk aan originele concepten en knusse interieurs waar je moeiteloos urenlang kunt spenderen. Laat je verrassen door deze onmisbare foodguide voor Berlijn.

La Cote restaurant in Berlijn

1. Venue

Koffie, ontbijt, lunch en brunch

Wie liefhebber is van kleine gerechten om te delen, kan zijn hart ophalen bij café en bistro Venue. Waar je aan denkt bij een bistro, zo ziet Venue er precies uit. Sfeervolle tegeltjes op de grond, een vintage interieur met onder meer marmeren en tafels en webbing stoelen. Je stelt hier je eigen brunch samen middels een formulier. Je kan een ontbijt of lunch voor één persoon samenstellen, of als je met z’n tweeën bent, kan je samen nog meer hapjes proberen. Nog leuker dus.

Adres: Weserstraße 172

2. La côtE

Restaurant

Wil je een avond chiquer uiteten en langer tafelen? Dan is een reservering bij het gastronomische restaurant La Côte een absolute must. De keuken haalt zijn inspiratie uit de Franse en Zuid-Europese keukens. Dit resulteert in gerechten als burrata (altijd goed), pittige coquilles en garnalen in een verrassende, frisse sinaasappelsaus. Inderdaad, deze plek is wat minder geschikt voor vegetariërs. Verder smaakt de wijn hier uitmuntend, waardoor elke slok weer een feestje is.

Adres: Kienitzer Straße 95

Brunchrestaurant Venue
Restaurant La Côte

Jouw foodguide voor Berlijn

3. Zimt & Zucker

Koffie, ontbijt en lunch

Start de dag met een ontbijt bij het Duitse restaurant Zimt & Zucker. Zo’n heerlijk kneuterige plek waar je wilt aanschuiven voor een cappuccino en een zoete hap, zoals een croissant of pannenkoekjes. Wij hadden geluk met een tafeltje, maar het is aan te raden om van tevoren een tafel te reserveren, want men komt hier graag. Reserveren kan heel eenvoudig via hun website.

Wil je het ontbijt bij Zimt & Zucker combineren met een culturele activiteit? Bezoek dan hierna – enkel op reservering mogelijk – het moderne kunstmuseum BOROS, gevestigd in een bunker die tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebouwd.

Adres: Schiffbauerdamm 12

4. The Klub Kitchen

Koffie, ontbijt en lunch

Soms snak je naar een gezonde hap. Zeker als je op stedentrip bent, kom je niet altijd toe aan je dagelijkse hoeveelheid vitamines. Gelukkig staat bij The Klub Kitchen een gezonde maaltijd op nummer één. En dan geen standaardsalade met rucola, tomaat en mozzarella, maar echt originele combinaties. Het interieur is modern, misschien ietwat saai, maar tóch heeft het wat en is het gezellig doordat jong en oud hier een (snel) hapje komt eten.

Adres: Almstadtstraße 9-11

Zimt & Zucker in Berlijn
Foodguide Berlijn: The Klub Kitchen

5. Aiko

Restaurant

Alle keukens zijn in Berlijn in overvloed te vinden, wat de keuze soms erg lastig maakt. Bijvoorbeeld, je hebt zin in sushi, waar ga je dan heen? Daarvoor kan je in ieder geval á la carte eten bij restaurant Aiko Ook een goede plek voor Japanse ramen overigens. De sushi is heerlijk vers en wij dronken hier een glaasje bubbels bij. Het restaurant is best ruim, maar reserveren is voor de zekerheid wel aan te raden voor een net wat leukere zitplek.

Adres: Brunnenstraße 193

6. 44 Brekkie

Koffie, ontbijt, lunch en brunch

De naam zegt het al, maar 44 Brekkie – om de hoek van Mauerpark – is een populaire plek om heen te gaan voor een Egg Drop ontbijt. Hun populaire gerecht is het brioche broodje met een beleg naar wens. Zalm en avocado in ons geval. Inderdaad, het zijn dezelfde broodjes als bij bij Chun Café in Amsterdam, maar dan zonder de belachelijk lange rij. De service is hier enorm snel, dus de honger kan snel gestild worden. Reserveren is volgens mij niet mogelijk.

Adres: Rykestraße 44

Sushi eten bij Aiko in Berlijn
44 Brekkie in Berlijn

Jouw foodguide voor Berlijn

7. Il Casolare

Restaurant

Wanneer je op stedentrip bent, is de kans groot dat je een keer pizza gaat eten. Daarom kan in deze Berlijn foodguide het Italiaanse restaurant Il Casolare niet ontbreken. Zo’n heerlijk knus restaurant waar het licht net iets te fel staat, de ramen beslagen zijn, maar de gezellige sfeer allesbehalve ontbreekt. Een perfecte setting dus, als je het ons vraagt.

De pizza is groter dan je bord, maar doordat de bodem flinterdun is, zal je deze ongetwijfeld tot de allerlaatste hap oppeuzelen. Wijn krijg je in een karafje. Wil je hier een pizza eten? Reserveer voor de zekerheid door even te bellen.

Adres: Grimmstraße 30

8. 1990 Vegan Living

Lunch, brunch en restaurant

Een veganistisch restaurant die in je foodguide voor Berlijn thuishoort, is 1990 Vegan Living bij Boxhagener Platz. Hier kan je van een groot gerecht genieten, maar nog leuker is het om meerdere kleine, Aziatische gerechten met elkaar te delen. Elk gerecht is zo lekker, waardoor je nooit de verkeerde keuze zult maken. En anders kom je gewoon nog een keer terug. Mogelijk kan je overdag zonder enig probleem aanschuiven, maar maak voor de avond voor de zekerheid een reservering.

Adres: Rykestrasse 44

Foodguide Berlijn - Il Casolare in Berlijn
Foodguide Berlijn: 1990 Vegan Living

9. The Night Kitchen

Restaurant

Wellicht komt de naam je bekend voor, want de The Night Kitchen heeft ook een restaurant in Amsterdam. Toch is het concept en eten net wat anders – als we het personeel moeten geloven. Je reserveert hier een tafel in het restaurant of aan de bar. Dit tweede is een enorme aanrader. Ontzettend gezellige.

Je bestelt bij The Night Kitchen losse gerechten bestellen. Delen is wederom mogelijk, maar nog leuker is het om je te laten verrassen door het Dinner with Friends menu (deze optie hebben ze niet in Amsterdam), voor één vaste prijs van 68 euro. En jazeker, dat is inclusief onbeperkt bubbels, huiswijn en tapbier.

Adres: Heckmann Höfe, Oranienburger Str. 32

10. Mein Haus am See

Drankjes

Een bar gevuld met banken om op te chillen. Dat is Mein Haus Am See, een paar deuren verderop dan Aiko. Overdag serveren ze hier koffie en gebak, gevolgd door cocktails en dj’s in de avond. De sfeer is te omschrijven als hip, retro en chique in één. Als we Google mogen geloven, is Mein Haus Am See maar liefst 20 uur per dag open. Alleen van 6 tot 10 uur ’s ochtends sluiten ze even hun ogen.. deuren.

Adres: Brunnenstraße 197-198

The Night Kitchen in Berlijn

11. Frollein Langner

Drankjes

Voor een drankje in een ongedwongen bruin café is Frollein Langner de plek waar je moet zijn. Of je nu zin hebt in een biertje, glas wijn of cocktail, geef je bestelling door aan de bar en ze maken deze dolgraag voor je. Neem vooral een spelletje mee en de uren vliegen hier zo voorbij. Een leuk detail is de ouderwetse telefoon met draaischijf waar je daadwerkelijk naartoe kan bellen. Te gek.

Adres: Weisestraße 34

12. Savo Bar Café

Drankjes

Pal aan de overkant van Frollein Langer is een vergelijkbare bar gevestigd, namelijk Savo Bar Café. Hier hebben wij zelf geen drankje gedaan, maar uiteraard wel even naar binnen gekeken. En dit zag er net zo gezellig uit als Frollein Langner. Mocht er in de ene bar dus geen plek zijn, kan je mogelijk wel aan de overkant terecht. Altijd handig aan een stad als Berlijn, waar genoeg horeca in de buurt te vinden is.

Adres: Weisestraße 35

Borrelen bij Frollein Langner
Borrelen bij Frollein Langner

13. CALM COFFEE

– Koffie en zoete lekkernijen

Aan koffietenten in Berlijn geen gebrek. Mocht je bij Boxhagener Platz in de wijk Friedrichshain ronddwalen en zin hebben in een dosis cafeïne, is Calm Coffee een aanrader om even bij te komen. Een gezellige, kleine koffiebar waar de Berlijners ook graag komen. Toch nog meer aanraders voor koffietenten in Berlijn nodig? Zoek dan ook eens deze op: Cee Cee Cafe, Bonanza Coffee Heros en Shakespeare & Sons.

Adres: Wühlischstraße 38

14. Mustafa’s Gemüse Kebap

– Afhaalhap

Toevalligerwijze liepen wij langs een plek waar op een willekeurig van de moment een lange rij stond. Dat scheen bij Mustafa’s Gemüse Kebap te zijn. Een foodtruck waar men graag komt voor de populaire kipspiesjes met gegrilde groenten. De populariteit was makkelijk aan Google af te lezen, want deze kleine kiosk heeft meer dan 17.000 reviews. Dat moet wel iets zeggen dus. Ik eet zelf geen vlees – en promoot dit verder niet op Fashiable, maar mogelijk maak ik jou of je reisgezelschap er wel blij mee.

Adres: Mehringdamm 32

Koffie bij Calm Coffee
Foodguide Berlijn: Calm Coffee

Heb je naast de bovenstaande lijst nog meer aanraders voor eetplekken in Berlijn? Laat deze gerust achter in de reacties. Lees ook eens deze gerelateerde reisartikelen:

Reacties

Geef een reactie