10 must-have kledingstukken die elke man in zijn garderobe moet hebben

Mannen worden steeds meer modebewust. De tijd waarbij hun vrouw of vriendin de kleding klaarlegde voor naar het werk of een avond uit ligt voor veel mannen ver achter hen. Ze maken hun eigen keuzes en beslissen zelf wat ze dragen. Wil jij als man altijd goed voor de dag komen? Dan zijn dit de 10 must-have kledingstukken voor mannen die zeker in je kledingkast aanwezig moeten zijn.

Dit zijn de must-have kledingstukken voor mannen

1. Een net paar jeans

De nette jeans heeft als voordeel dat je hem bij veel gelegenheden kunt dragen. Als je een baan hebt waarbij je geen pak hoeft te dragen, dan kan die nette jeans ook prima voor naar het werk.

2: Het klassieke poloshirt

Het poloshirt werd uitgevonden door tennisser René Lacoste. Om die reden wordt er op de originele poloshirts van het merk dat zijn naam draagt nog altijd een alligator afgebeeld – dit was zijn handelsmerk. Het poloshirt is netter dan het T-shirt vanwege de knoopjes en de kraag. Daardoor ook geschikt als casual outfit naar het werk.

3: Het nette pak

Al heb je er misschien een hekel aan, een net pak mag niet ontbreken. Als je echt tiptop voor de dag moet komen, bijvoorbeeld als je op chique uit eten gaat of als je wordt uitgenodigd voor een belangrijk evenement, dan kun je daar niet in je jeans verschijnen. De trouwpakken voor mannen van Henk ter Horst zijn niet alleen geschikt voor je huwelijksdag, maar kunnen ook prima dienst doen als je er op je best uit wilt zien.

4: Nette schoenen

Ook al loop je het liefst op sneakers, er zijn gelegenheden waarbij dat echt niet kan. Voor dat soort momenten heeft elke man minstens twee paar nette schoenen in de kast staan. Zorg dat je er altijd goed verzorgd uitziet als je op chique ergens moet verschijnen. Kies daarnaast bewust voor duurzame nette schoenen, zodat je naast een modebewuste outfit ook milieubewust bezig bent.

5: Basic truien

Voormalig RTL-nieuwslezer Jan de Hoop is er beroemd mee geworden. Zo veel truien als hij had, hoef je niet in je kast te hebben. Maar een aantal truien met ronde hals waaronder je een poloshirt kunt dragen, zijn absoluut onmisbaar.

Nog meer must-have kledingstukken voor mannen

6: Het witte overhemd

Of je nu een pak draagt of een nette jeans, het witte overhemd combineert allebei. Is er een situatie waarbij je geen polo of trui kunt dragen maar een pak hoeft nu ook weer niet, dan is het witte overhemd ideaal. Die mag dus niet ontbreken als must-have kledingstuk voor mannen.

7: Nette pantalon

Er zijn situaties dat een jeans niet kan. Dan draag je een nette pantalon of chino. Het voordeel is dat je die met van alles kunt combineren. Een trui met poloshirt, een overhemd en niet te vergeten ene nette colbert. Een overhemd kun je uiteraard ook combineren met een das indien nodig of als je je daarbij prettig voelt.

8: Het colbert

Hij kwam al even aan bod bij de nette pantalon: het colbert. Als je geen ‘pakkenman’ bent, maar je wilt of moet soms toch netjes voor de dag komen, dan draag je het colbert op een nette jeans of pantalon. Ideaal als je op bezoek gaat bij een goede klant van je bedrijf of als er bezoek komt waar je een goede indruk op wilt maken zonder overdressed te zijn.

9: Tijdloos leren jack

Iedere man wil een leren jack in de kast hebben hangen. Voor als je uitgaat of als je er extra stoer uit wilt zien. Je combineert je leren jack met een stoere jeans, overhemd of poloshirt. Zorg ervoor dat je het leer goed onderhoudt met speciale spray. Des te langer blijft je leren jack in goede conditie.

10: Sneakers

Als man heb je misschien niet – of juist wel – zo’n ruim assortiment schoenen als je partner. Maar een aantal paren comfortabele sneakers mag niet ontbreken in je schoenencollectie. Je draagt ze onder een jeans maar afhankelijk van de situatie ook onder een nette chino of pantalon. En door de schoenen altijd goed te onderhouden, heb je zo lang mogelijk plezier van je schoenencollectie.

€ – Dit gastartikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie