Ja, dit is waarom je vaker voor refurbished producten wilt kiezen!

In de wereld van elektronica en gadgets is er een sterk groeiende trend die steeds meer terechte aandacht trekt: refurbished producten. Een duurzame optie die veel voordelen met zich meebrengt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor onze planeet, waarvan er maar één is. Maar wat houdt refurbished precies in? En is het echt net zo goed als een nieuw product?

Stel je voor: je telefoonabonnement loopt bijna af of je wasmachine valt niet meer te repareren. In automatisme gaan we (online) naar een telefoon- of elektronicawinkel om een gloednieuw exemplaar aan te schaffen. Maar waarom eigenlijk? Een nieuw product is meteen een grote hap uit je portemonnee, terwijl er een betaalbaar alternatief is in de vorm van refurbished producten.

De voordelen van refurbished producten

Wat zijn refurbished producten precies?

Refurbished producten zijn tweedehands apparaten, maar ze zijn degelijk anders dan wanneer je ze bij de lokale kringloopwinkel koopt. Waar een product in de kringloopwinkel vaak wel wordt getest door middel van de stekker en goed wordt schoongemaakt, gaat een refurbished product door de hele draaimolen.

Elk refurbished product wordt uitvoerig gecontroleerd, gerepareerd, gereinigd en getest. En indien nodig worden er kapotte of versleten onderdelen vervangen. Op deze manier heb je alle voordelen van een nieuw en hoogwaardig apparaat, waaronder productgarantie en gecertificeerde testen, maar tegen een lagere prijs dan een gloednieuw exemplaar.

Van keukenapparatuur tot een fiets: het er is allemaal refurbished

Bij refurbished apparaten denk je mogelijk eerst aan alles wat enkel met behulp van een stekker werkt: zoals vaatwassers inbouw, keukenapparatuur, telefoons, muziekspeakers, stofzuigers, tweedehands wasmachines en televisies. Maar naast deze elektrische apparatuur zijn er nog meer producten die uiterst geschikt zijn om tweedehands aan te schaffen – en dat geldt eigenlijk voor bijna alles. Denk bijvoorbeeld aan een fiets, kinderwagen of koffer voor je eerstvolgende vakantie.

De voordelen van refurbished producten

De voordelen van refurbished producten

Eerder in dit artikel kwamen al een aantal voordelen van refurbished producten ter sprake. Voor het gemak zullen we ze allemaal voor je opsommen, zodat je daarna helemaal overtuigd bent en ook waar mogelijk van tweedehands apparatuur eerste keuze wilt maken.

1. Dezelfde kwaliteit voor minder geld

Een van de grootste voordelen van refurbished producten is dat ze aanzienlijk goedkoper zijn dan hun nieuwe tegenhangers. Door te kiezen voor een refurbished apparaat kun je vaak dezelfde functionaliteit en prestaties krijgen, maar tegen een veel lagere prijs. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen met een beperkt budget of die op zoek zijn naar waar voor hun geld.

2. Kwaliteit en garantie staan voorop

Hoewel refurbished producten eerder gebruikt zijn, worden ze grondig getest en gerepareerd voordat ze opnieuw worden verkocht. Dit betekent dat je kunt rekenen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product. Bovendien worden de meeste refurbished producten geleverd met een garantie, waardoor je extra gemoedsrust hebt en eventuele zorgen over mogelijke defecten worden weggenomen.

3. Met refurbished producten maak je de planeet blij

Door te kiezen voor refurbished producten draag je bij aan de essentiële circulaire economie. Zo verleng je onder andere de levensduur van al bestaand apparatuur. Een product dat anders zonder nadenken bij de milieustraat eindigt. Als we vaker met z’n allen voor een tweedehands optie gaan, verminderen we samen de gigantische afvalberg. We redden hierdoor niet alleen producten, ook verminderen we samen de vraag naar de productie ervan.

4. Altijd een breed en uniek assortiment

Refurbished producten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en merken, waardoor je altijd een ruime keuze hebt. Ook kan je tussen producten zoeken die mogelijk niet meer nieuw verkrijgbaar zijn. Zo vind je zomaar precies hetzelfde exemplaar dat onlangs kapot is gegaan en niet meer te repareren valt. Wel is het natuurlijk zo dat er vaak maar één exemplaar van het precieze model verkrijgbaar is. Gelukkig zijn er altijd genoeg alternatieven, mocht er iemand anders je nét voor zijn.

5. Elk product wordt uitgebreid getest

Elk product wordt uitgebreid gecontroleerd, gerepareerd, gereinigd en getest. Is er een onderdeel kapot of versleten? Dan wordt deze vervangen. Door de uitvoerige tests mag je erop vertrouwen dat ze probleemloos functioneren en dezelfde prestaties leveren als eerstehands producten. Mocht het apparaat onverwachts toch niet naar behoren werken, is er altijd nog de (fabrieks)garantie.

Refurbished producten bieden een aantrekkelijk alternatief voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare elektronica zonder concessies te doen aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Dus… de volgende keer dat je op zoek bent naar een elektronisch apparaat, fiets of nieuwe iPhone, overweeg dan om een refurbished optie te kiezen en profiteer van de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Interesse in nog meer artikelen over duurzaamheid? Lees dan ook:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie