10 leuke koffietenten bij Amsterdam Centraal

Bijkletsen met een kop koffie, wat een heerlijke hobby is het toch! Wanneer de koffiedate is ingepland, volgt altijd de vraag ‘weet jij nog iets leuks waar we koffie kunnen drinken?’. Meestal heb je wel wat plekken achter de hand, maar op loopafstand van Amsterdam Centraal is het soms nog knaplastig bedenken. En daarom speciaal voor jullie! Een lijst koffietenten bij Amsterdam Centraal.

Koffietenten bij Amsterdam Centraal

Koffietenten bij Amsterdam Centraal

1. Café Fonteyn

Deze koffietenten bij Amsterdam Centraal zijn in willekeurige volgorde gezet, maar op nummer één staat stiekem wel Café Fonteyn. Een gemoedelijke plek op de Nieuwmarkt om knus binnen met koud weer of buiten (onder een warmtelamp) een cappuccino met havermelk te drinken. Havermelk serveren ze hier al jarenlang standaard en je krijgt er altijd een heel schattig stukje cake bij. – Nieuwmarkt 13-15

2. Black Gold

Een kopje zwart goud is één straat verderop ook mogelijk bij Black Gold. Een specialty coffee shop waar kwaliteit voorop staat. Dit samen met mensen met elkaar verbinden en hen inspireren door middel van muziek. Naast alle koffiedranken zijn ze namelijk ook een vinyl winkel. – Korte Koningsstraat 13-H

3. Coffee & Such

Loop via de Haarlemmerstraat door naar de Haarlemmerdijk en je komt aan het einde rechts Coffee & Such tegen. Altijd een gezellige spot om je dagelijkse bakkie cafeïne bestellen en urenlang met je vriend of vriendin bij te kletsen. Coffee & Such heeft bovendien een übercute binnentuintje waar je met geluk nog een zonnestraal meepakt. – Haarlemmerdijk 182

4. Il Remezzino

Een Italiaanse koffiebar die op het eerste oog misschien niet opvalt, is Il Remezzino in de altijd levendige Haarlemmerstraat. Voor het interieur moet je het niet doen, maar hé, wie zegt er nu nee tegen een Italiaanse koffie? De sfeer is hier erg ongedwongen, met name door de omwonenden die hier ook graag bijkletsen. – Haarlemmerstraat 79A

5. Toki

Een hippe koffietent in de Jordaan dat al jarenlang een groot succes is, is Toki. Klein maar fijn, en met een beetje proppen is er vast een zitplek te bemachtigen. De latte art is hier altijd on point, de koffielepels wil je het liefst als souvenir meenemen (maar dat doen we natuurlijk niet!) en het interieur is een en al aesthetic. – Binnen Dommersstraat 15

Meer koffiebars op loopafstand van het treinstation

6. Café Thijssen

Steek de Brouwersgracht over, sla linksaf en wandel binnen bij een van de gezelligste stamkroegen in de Jordaan: Café Thijssen. Zo’n heerlijk bruin café waar omwonenden graag de dag starten met hun krantje. Ben je trouwens gek op vintage winkelen? Klets dan bij op de vroege maandagochtend en ga neus daarna samen rond op de Noordermarkt. – Brouwersgracht 107

7. Café Restaurant Nieges

Ook aan de achterkant van Amsterdam Centraal zijn meerdere koffietenten te vinden. Een van die hotspots aan het water is Café Restaurant Nieges, voorheen Meneer Nieges. Een Franse bistro waar je zes dagen per week vanaf het middaguur welkom bent. Voor een koffie, maar ook een lunch of mosselen op zondag. – Westerdoksdijk 40-H

8. Tolhuistuin

Pak het pondje pal naar de overkant en zie daar restaurant Tolhuistuin schitteren. Wanneer de zon schijnt, zit je hier overheerlijk aan een van de kleurrijke picknicktafels. Met een cappuccino, maar een speciaalbier met portie bitterballen kan natuurlijk ook altijd. ’s Avonds kan je hier binnen heerlijk – shared dining – dineren. Tip: hun zelfgemaakte nachos bijven keer op keer fantastisch. Probeer ze vooral! – IJpromenade 2

9. Eye Museum

Eye Museum is natuurijk niet te missen. Of je nu wel of geen bezoekt brengt aan het museum, Eye Museum is een fijne ontmoetingsplek aan ’t IJ om een kop koffie te drinken. Bovendien kan de ligging van het grote buitenterras niet beter, want het grootste gedeelte van de dag heb je hier een volle bak zon te pakken. – IJpromenade 1

10. The Coffee Virus

De laatste uit het rijtje alweer! Achter de A’DAM Toren zit The Coffee Virus verscholen, en is meer dan enkel een doorsnee koffiebar. Ze staan bekend om hun inspirerende ontmoetingsplaats waar creatievelingen samenkomen. Ondernemers gaan hier graag een dag werken, maar je bent ook van harte welkom als je alleen met jouw gezelschap een koffietje met zoete lekkernij wilt bestellen. – Overhoeksplein 2

Dit was de lijst koffietenten op loopafstand van Amsterdam Centraal. Mist er nog een specifieke plek in bovenstaande lijst? Laat het weten in een reactie hieronder en we vullen de lijst aan.

Ontdek ook deze plekken in Amsterdam:

Reacties

Geef een reactie