13 hotspots op de Overtoom in Amsterdam om te eten en drinken

Een lange avond borrelen met snacks, een pizza of toch liever kaasfonduen? Komt dat even goed uit, want dit is allemaal mogelijk op de Overtoom in Amsterdam-West. Deze lange straat paralel aan het Vondelpark heeft genoeg opties wanneer we het hebben over eten en drinken. Bij welke hotspots op de Overtoom je precies moet wezen, hebben wij voor het gemak voor je in dit artikel opgesomd.

Al onze favoriete hotspots op de Overtoom hebben we zodanig opgesomd dat het huisnummer steeds verder oploopt. We wandelen dus vanuit het Leidseplein de gemoedelijke Overtoom in met als eerste hotspot De Ebeling aan je rechterhand. Kom je vanuit Station Lelylaan, Amstelveenseweg of Surinameplein? Dan begin je onderaan deze lijst. Geen fiets tot je beschikking of liever lui dan moe? Dan staan trams 1, 3 en 17 voor je klaar.

Café Parck Ping Pong Bar en Kebabi op de Overtoom

De Ebeling

Bij De Ebeling ben je de hele dag door welkom, van een koffie in de vroege ochtend tot jouw favoriete speciaalbiertjes na middernacht. Dit laatste is waar De Ebeling in het bijzonder bekend om staat, de altijd succesvolle borrelavonden tot in de late uren. Het is hier altijd een gezellige boel als je hier voorbij fietst of loopt, maar nóg gezelliger is het om zelf met vrienden aan te sluiten.

Adres: Overtoom 52

Miuz Gelato Artigianale

Stracciatella ijs kennen we allemaal, maar heb je ooit een bol burrata op een hoorntje gehad? Grote kans van niet. De Italiaanse ijssalon Miuz Gelato Artigianale is afgelopen voorjaar pas geopend, maar men staat nu al met alle liefde even in de rij voor een romige gelato. Ze gebruiken enkel de beste ingrediënten voor de klassieke smaken, maar ook opmerkelijke smaken zoals tiramisu en burratan. Wat een aanvulling voor de Overtoom, ook voor de veganisten! “Een culinaire gat in de Amsterdamse markt”, zoals eigenaar Carlo zelf terecht zegt.

Adres: Overtoom 117

Olivity

Jij zegt olive oil, wij zeggen Olivity! Wanneer je het Griekse zonnetje maar vooral het Griekse eten mist, ben je bij deze hotspot op de Overtoom aan het juiste adres. Hier geniet je van vele Griekse delicatessen en andere producten, zodat je het eten en drinken niet nog langer hoeft te missen. Wandel dus zeker eens binnen bij Olivity en neem je favoriete gerechten en producten mee naar huis voor jouw eigen Griekse avond.

Adres: Overtoom 239

Truffle Boutique

Steek je hand op als je gek bent op werkelijk alles met truffel! Bij lunchplek en borreltoko Truffle Boutique hoef je je niet te schamen voor je liefde voor deze zwarte diamant. Deze liefde wordt hier hartstochtelijk gedeeld. Broodjes, tosti’s en salades, ieder gerecht is pas compleet met bijvoorbeeld een truffel aïoli, verse truffel of een witte truffelolie.

Adres: Overtoom 255H

Fondue & Fondue

We don’t say cheese, but we eat cheese! Kaas eten we het hele jaar door, maar er is toch één specifiek gerecht waar we vooral gedurende de wintermaanden extra veel naar snakken: kaasfondue. En dan is restaurant Fondue & Fondue alles wat je hartje begeert. Van een traditionele kaasfondue tot aan een met truffelkaas. Uiteraard is er ook nog een chocoladefondue als dessert mocht je nog niet volzitten na de kilo’s kaas.

Adres: Overtoom 415

Café PARCK – Ping Pong Bar / Kebabi

Daag je beste vriend, vriendin of date uit voor een avond pingpongen en reserveer een tafel bij Café PARCK. Om even alle verwarringen uit de wereld te helpen: het klopt inderdaad dat deze plek hiervoor Kekabi – met de vegan kapsalon en broodje döner – heette, maar daarvoor óók weer Café Parck. Nu is het een combinatie van deze twee: je kan pingpongen – en uiteraard drankjes drinken – bij Café PARCK en tegelijkertijd blijven genieten van het veganistische fastfood van Kebabi.

Adres? Overtoom 428

Hotspots op de Overtoom: schuurmanoomkensgrassotti

Vegan Junk Food Bar

Officieel mag Vegan Junk Food Bar niet meetellen, want deze vegan snackbar is nét niet op de Overtoom te vinden. Toch benoemen we deze plek gewoon, omdat VJFD nagenoeg buren zijn. En hallo, wie houdt er nu niet van ongegeneerd vegan snacken? Plus de gerechten van Vegan Junk Food Bar mogen gerust op een voetstuk geplaatst worden. Het is altijd een goed idee om hier te eten, ook als je op de zondag een enorme kater te pakken hebt – we spreken uit ervaring.

Adres: Staringplein 22 (zijstraat Café Parck)

Otto Valante

Een paar deuren verderop zit een restaurant waar je gerechten eet waar je U tegen zegt: Otto Valante. Voor 46 of 53 euro geniet je een avond lang van een vier- of vijfgangenmenu dat maandelijks wisselt. Dit menu bestaat veelal uit lokale groenten. Vis of vlees is ook mogelijk, maar wij moedigen maar al te graag aan om voor een geheel vegetarisch of vegan menu te gaan. Oh, en er is een wijnkelder aanwezig, oftewel een grote verzameling (natuur)wijnen om te ontdekken.

Adres: Overtoom 534H

Parallel

Waan je voor een avond in jouw favoriete plaats in Spanje bij de Spaanse tapasbar Parallel. Tostada, croquetas, gambas, paella, pulpo (octopas), ze hebben hier alles wat je hartje begeert. Dan hebben we het niet alleen over de kleine en grote tapasgerechten, ook de wijnkaart is zeer uitgebreid en staat volledig in het teken van Spanje als wijnland. Per regio staan alle wijnen opgesomd, met veelal rode en witte soorten, maar hier en daar ook een rosé en oranje wijn.

Adres: Overtoom 495-497

Rayleigh & Ramsey

Wijnen, wijnen, wijnen! Het geliefde wijncafé Rayleigh & Ramsey met drie locaties in Amsterdam is the place to be wanneer je, inderdaad, een avond wijn wilt drinken. Rood, wit of liever rosé? Rayleigh & Ramsey kijkt nergens vreemd van op. Met de ruim 100 soorten wijnen zal je vele avonden nodig hebben om ze allemaal te proeven. Deze zijn beschikbaar per slok (25 ml), half glas 75 (ml) en heel glas (150 ml). Alle wijnen tap je zelf met behulp van een wijnpas die je met een bedrag naar keuze opwaardeert.

Adres: Zocherstraat 2

De Pizzabakkers

Zo’n lange straat is uiteraard niet compleet zonder een goede pizzeria. En dan is De Pizzabakkers de plek waar je moet zijn. Een pizza Caprese, Spinaci, Campagnola of een klassieke Margherita die niet zomaar de grote favoriet onder de meeste Italianen blijft? Wij krijgen in ieder geval spontaan honger als we de menukaart De Pizzabakker bekijken. En nog een laatste tip: er is ook limoncello aanwezig, mocht je zin hebben in een lekker aperitiefje. Wij proosten er graag op!

Adres: Overtoom 501

Schuurmanoomkensgrassotti

Laat deze lange naam je alsjeblieft niet afschrikken, want deze koffie- en tegelijkertijd ook wijnbar is een plek om op je to visit lijst te zetten. De drie achternamen die in de naam verstopt zitten, zeggen je waarschijnlijk niks, maar White label Coffee misschien wel? Het zijn namelijk dezelfde eigenaren, en daarom drink je hier ook zo’n lekker bakkie van White Label Coffee. Daarnaast kan je bij Schuurmanoomkensgrassotti wijn drinken, ontbijten, lunchen en er zijn pastries. Wat wil je nog meer!?

Adres: Overtoom 558

Bar Kosta

We eindigen de lijst hotspots op de Overtoom met een klapper. Helemaal aan het eind is namelijk Bar Kosta gevestigd, een restaurant waar ieder seizoen van het jaar een dosis gezelligheid te halen valt. ’s Winters met een fles rode wijn rondom het kaarslicht en wanneer we op warme zonnestralen getrakteerd worden, ploffen we neer op het buitenterras. En wil je een hapje eten? Dat kan ook! Doordat Bar Kosta al om 10 uur ’s ochtends opengaat, kan je hier ook ontbijten, lunchen, dineren en heel veel snacks bestellen. Er zijn zelfs vegan bitterballen!

Adres: Derde Kostverlorenkade 42-HS

Ontdek nog meer eetplekken en andere hotspots in Amsterdam:

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Karlijn

    Kosta is mijn favoriet!

Geef een reactie