Drink bij deze 21 koffietenten in Amsterdam West jouw favo koffie

Een koffietje drinken in Amsterdam? Dat is keer op keer een ultiem genietmomentje. Ook in Amsterdam-West loop je vandaag de dag om de haverklap koffietentjes tegen het lijf, maar wat zijn nu de leukste om met een bakkie te vertoeven? En waar hebben ze lekkerste koffiebonen? Wij hebben onze favoriete koffiebars in De Baarsjes, Oud-West, Westerpark en omgeving én nét daarbuiten voor je op een rijtje gezet.

Lijst koffietenten in Amsterdam West

Deze lijst koffietenten in Amsterdam West zullen we regelmatig proberen up te daten, zodat je altijd op de hoogte bent van de beste koffiespots. Dit artikel met koffietenten in Amsterdam West is voor het laatst bijgewerkt op 15 september 2023.

Koffietenten in Amsterdam west

Koffietenten in Amsterdam Oud-West


1. Berry

Om de hoek van de Foodhallen vind je koffiebar Berry. Een geliefde plek onder omwonenden en ze staan bekend om hun verse baksels. Van brownies met een koffietopping tot bananenbrood; alles waar je maar zin in hebt. Mocht je naast jouw cappuccino dus ook zin hebben in iets zoets: bij Berry aan de Bilderdijksgracht zit je goed.

Adres: Bilderdijkkade 27

2. Schuurmanoomskensgrasotti

Zo, dat is inderdaad een hele mond vol, máár deze koffie- en tegelijkertijd ook wijnbar (pluspunt!) is een plek om op jouw koffiespots-in-Amsterdam-west lijst te zetten. De drie achternamen die in de naam verstopt zitten, zeggen je waarschijnlijk niks, maar koffiebar White label Coffee wellicht wel? Beide koffiezaken zijn van dezelfde eigenaren en om deze reden serveren ze hier koffie van White Label Coffee.

Adres: Overtoom 558

3. Monks Coffee Roasters

Een koffietent waar je naast jouw favoriete koffie gegarandeerd een portie gezelligheid voorgeschoteld krijgt, is Monks Coffee Roasters. Van een havercappuccino tot filterkoffie met eigen gebrande bonen: Monks Coffee Roasters heeft het allemaal voor je in huis. Pssst, ze hebben ook een webshop; mocht je nog op zoek zijn naar de nieuwste koffietools om thuis aan de slag te gaan.

Adres: Bilderdijkstraat 46

4. Uncommon Amsterdam

Waar eerder Coffee Sometime zat, is tegenwoordig Uncommon Amsterdam gevestigd. Een minimalistische koffiebar (het interieur is to die for) waar ze enkel duurzame koffie schenken. Ze hebben signature dranken en gerechten die er stuk voor stuk fotogeniek uitzien.

Adres: Eerste Constantijn Huygensstraat 63H

5. Wild & The Moon

De Kinkerstraat is sinds september 2023 een hotspot rijker, namelijk Wild & The Moon. Deze ontbijt- en lunchplek, met intussen al diverse vestigingen in Amsterdam, is 100% plantaardig en serveert naast heerlijke koffietjes ook detox sapjes, zoete lekkernijen, ontbijt bowls en warme maaltijden. Wild & The Moon zit op een perfecte hoek, want het eerste deel van de dag zit je buiten heerlijk op het terras. En yes, laptop proof ;).

Adres: Kinkerstraat 334

Koffietenten in Amsterdam west

Koffietenten in De Baarsjes


6. BARTACK

Een van de bekendere plekken op de Postjesweg om een flat white of ander drankje te drinken. ’s Zomers is BARTACK een overheerlijke plek om op hun altijd zonnige terras van jouw bakkie te genieten, maar je kunt het drankje en eventuele hapjes natuurlijk ook to-go meenemen en neerstrijken op een zonnige plek in hun achtertuin, Rembrandtpark.

Adres: Postjesweg 124

7. Huiskamer van Rembrandt

Ga meteen rechtsaf wanneer je voorbij BARTACK loopt en slechts een paar meter verderop vind je aan de rechterhand Huiskamer van Rembrandt. Deze ietwat verstopte koffiebar aan Rembrandtpark staat bekend om hun gemoedelijke sfeer, en om de koppen koffie die met veel liefde voor hun klanten worden gemaakt.

Adres: Orteliuskade 5

8. Vanaut

Vanaut is een koffiewinkel mét koffiebar. Een heerlijke plek in de zomer dankzij het buitenterras aan het water. Ook kunnen studenten en ondernemers hier kosteloos werken. Ze hebben zelfs een printer! Over de koffie: de bonen worden onder meer geïmporteerd uit Nicaragua, Uganda, Ethiopië en Colombia, maar worden gebrand in Amsterdam. Doordat ze zelf controleren hoe de bonen gebrand worden, is de kwaliteit van de koffie altijd gegarandeerd.

Adres: Postjesweg 55

9. Lot61

De koffietent Lot61, eerder uitgeschreven als Lot Sixty One, mag niet in deze lijst ontbreken. Een bekende plek in Amsterdam, en terecht. Al sinds 2003 maken ze voor hun stadsbewoners de lekkerste bakkies. Wat Lot Sixty One extra bijzonder maakt, is dat ze er alles aan doen om met hun koffietent hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Adres: Kinkerstraat 112

10. Local Hero

Drink de volgende keer jouw koffietje bij Local Hero. De koffie die je hier krijgt, is van Bocca Coffee; een van de bekendere koffiebonen in Amsterdam. Naast een koffie kan je hier ook lunchen of kies voor een zoete lekkernij bij jouw drankje. Werk je graag af en toe buiten de deur? Dan kan je hier ook heerlijk met je laptop neerploffen en productief jouw to-do list afwerken. Ze hebben hier een klein buitenterras!

Adres? Jan van Galenstraat 92-H

11. White Label Coffee

Dat de omgeving van Mercatorplein steeds gezelliger wordt, is niet zonder reden. Menig horeca zorgt voor een gemoedelijke sfeer, waarvan koffietent White Label Coffee een voorbeeld is. Hier serveren ze koffie met eigen gebrande koffiebonen. Ben je binnenkort toevallig in Amsterdam Noord te vinden? Daar zit tegenwoordig ook een vestiging van de koffiebar.

Adres? Jan Evertsenstraat 136

12. Mundi

Soms duiken er ineens nieuwe parels op en koffietent Mundi aan de Postjesweg is er zonder enige twijfel een van. Bij deze gemoedelijke koffietent met fluwelen roze banken en vele planten geniet je niet alleen van je favoriete koffie, ook zijn er diverse zoetigheden. En nog meer goed nieuws! Want waar bij een koffietent vaak geen alcohol wordt geschonken, schenken ze hier dolgraag een glas wijn voor je in.

Adres? Postjesweg 98

13. Toni’s

Een waar feestje voor alle koffieliefhebbers in Amsterdam West, want de Postjesweg is sinds september 2023 nóg een hotspot rijker: Toni’s. Geopend door dezelfde eigenaren als Mundi, die slechts een paar deuren verderop zitten. Toni’s is een delicatessenwinkel (denk aan olijfolie, pasta’s, truffeldressing) en broodjeszaak met Italiaanse twist in één, maar ook voor een koffie ben je hier meer dan welkom.

Adres: Van Spilbergenstraat 2 (kruising met Postjesweg)

Koffietenten in Amsterdam west: Ao Bar

Koffietenten in de buurt van Westerpark


14. AO Bar

Bij AO Bar hebben ze overduidelijk een favoriete kleur: blauw (AO is het Japanse woord voor blauw). Bij deze op Japan geïnspireerde koffiebar in de Van Hallstraat is jouw glas matcha of koffie altijd halfvol. Drink een iced latte met havermelk op het zonnige terras of slurp een zijdezachte jasmijnthee op een druilerige dag. AO Bar heeft niet alleen een koffiebar label, want ze serveren ook – uiteraard – Japanse biertjes en een viertiental cocktails op de kaart staan.

Adres: Van Hallstraat 97

15. FUKU Café

Geen blauw, maar zwart en geel zijn twee kleuren die Friedhats FUKU Café typeren. Een heerlijk lokaal plekje waar je binnen of in rustgevende achtertuin van je bakkie cafeïne nipt. Bij binnenkomst staan de lekkernijen al naar je te loeren, eveneens als de prachtige latte art die je haast niet durft aan te raken.

Adres: Bos en Lommerweg 136 HS

16. Espressofabriek

We gaan nog even door met de koffiespots, waarvan Espressofabriek op het Westergasterrein er een is. Als er een koffiesoort in de naam verwerkt zit, weet je dat de koffie hier goed is. Drink je de koffie van Espressofabriek het liefst iedere dag? Heb jij even geluk, want ze hebben ook hun eigen bonen en twee koffiebars; op IJburg en Zeeburgereiland. Dat is door heel Amsterdam genieten dus!

Adres: Pazzanistraat 39

17. Back to Black

Loop vóór of na jouw wandeling door Westerpark of de Jordaan binnen bij Back to Black voor jouw zwarte kopje goud. Ook hier maken ze koffie met hun eigen koffiebonen en vanaf 5 euro per maand kan je al een abonnement bij ze afsluiten. En heb jij altijd al de mooiste figuren in jouw cappuccino willen maken, maar wil dit maar niet lukken? Goed nieuws, want bij Back to Black bieden ze aan Latte Art Workshop aan. Hoe leuk is dat!

Adres: Van Hallstraat 268

18. Koffie ende Koeck

Een lunchroom die dag in dag uit jouw rots in de branding is, is de veganistische plek Koffie ende Koeck. Al voordat bewust vegan eten geaccepteerd hipper werd, toen het eerder nog een ‘geitenwollen sokken’ imago had, bestond Koffie en de Koeck namelijk al. Naast het aanbod filter- en espressokoffie staan ze vooral bekend om hun plantaardige taarten en zoetigheden. Koffie ende Koeck vind je pal tegenover Westerpark aan de Haarlemmerweg.

Adres: Haarlemmerweg 175

19. Lova

In het pand op de Haarlemmerdijk waar voorheen koffiezaak Coffee & Such zat, heeft een nieuw café en creatieve plek afgelopen februari zijn deuren geopend: Lova. Er is veel lova in deze plek gestopt, waardoor het fijn plek is om neer te ploffen voor een bakkie, nog steeds met de bonen van White Label Coffee. Wandel binnen met een vriend(in) en/of je laptop. Alles mag en is mogelijk.

Adres: Haarlemmerdijk 182

Koffietenten nét buiten Amsterdam West


20. CoffeeConcepts

Nog meer koffie! Wie vanaf de Overtoom in Oud-West recht zo die gaat Vondelpark doorsteekt, vindt aan de andere kant CoffeeConcepts. Naast een fijne dosis cafeïne staan ze ook bekend om hun juices en sandwiches. Met Vondelpark als achtertuin neem je jouw koffietje zo het park in; helemaal ready for your picknick- of wandeldate.

Adres? Jacob Obrechtstraat 5 (Oud-Zuid)

21. Caffénation

Nét wel, nét geen west? Een twijfelgevalletje, maar we keuren ‘m bij deze gewoon goed. Om de hoek van de van de Amstelveenseweg kan je – naar mijn mening- één van de lekkerste koffie halen: Caffénation. Ze hebben hier veel kennis van koffie, het melkschuim is altijd perféct en oh, een bakkie filterkoffie is ook altijd om te smullen. Plantaardige melk wordt hier bovendien gestimuleerd. Je kan zelfs voor een cappu met erwtenmelk gaan. Net zo lekker als havermelk, maar dan een tikkeltje minder zoet. Een peacappu dus. Klinkt dit een beetje hip al?

Adres? Warmondstraat 120 (Schinkelbuurt)

Koffietenten in Amsterdam west: Caffénation

Zo… dat was de lijst koffiespots in Amsterdam West. Enjoy! Hebben we er eentje niet benoemd en kan deze écht niet in de lijst ontbreken? Laat het ons weten, zodat wij de lijst kunnen aanvallen.

Reacties

Geef een reactie