Last-minute naar Spanje op vakantie? Zo blijf je binnen budget!

Er is niets fijner dan om af en toe spontaan de Nederlandse sleur te doorbreken en een week in een zonnig oord door te brengen. Europa heeft hiervoor heerlijke bestemmingen in de aanbieding, waarvan Spanje een perfect voorbeeld is. De prijs van een last-minute vakantie of stedentrip kan alleen snel oplopen, maar met een aantal handige tips voorkom je dit eenvoudig en stap je met vele bespaarde euro’s in het vliegtuig naar Spanje.

Wie ziet zichzelf nu niet volgende maand nog onder de Spaanse zon vertoeven? Warme zonnestralen op het gezicht en al het fantastische eten en drinken verorberen. Heerlijk. Voordat het genieten kan beginnen, moet eerst die last-minute vakantie geboekt worden. Een vliegticket neemt altijd een grote hap uit het budget, maar ook de plaats van bestemming heeft invloed op het totale kostenplaatje. Toch hoeft zo’n last-minute vakantie naar Spanje helemaal niet duur te zijn, zolang je je maar goed verdiept in de bestemmingen, data en prijsverschillen.

Last-minute naar Spanje boeken

Voordelige last-minute vliegtickets naar Spanje boeken? Flexibiliteit is key

We weten allemaal dat je de hoofdprijs zult betalen als je in het hoogseizoen of de bouwvakvakantie erop uit wilt. Om een voordelige last-minute vakantie naar Spanje te boeken, moet je je daarom flexibel opstellen en buiten deze periode op vakantie gaan. Vergelijk daarom meerdere potentiële data met elkaar op boekingssites als Skyscanner en Google Flights. Ook één dag eerder vertrekken of één dag later naar huis gaan kan zomaar al tientallen euro’s schelen. Eveneens een vlucht in de vroege ochtend of later op de avond kan een wezenlijk verschil zijn.

Vliegtickets en accommodaties gaan hand in hand

Heb je last-minute vliegtickets gevonden voor een goede prijs? Wacht dan nog héél even met boeken en zoek intussen naar een accommodatie voor deze data. Je moet er namelijk rekening mee houden dat er aanzienlijk minder beschikbaar is als je last-minute naar Spanje wilt. Dankzij de goedkope vliegtickets kan je de bespaarde euro’s uitgeven aan de accommodatie. Of bewaren voor de vele sangria’s, tapas en churros.

Een betaalbare last-minute vakantie vinden, vergt logischerwijze tijd, maar het blijft ook altijd mogelijk om een pakketreis te boeken. Zo ben je in één keer klaar en kan het aftellen beginnen. Last-minute vakanties naar Spanje van FTI reizen zijn hiervoor een goede optie. In de zoekopdracht bovenaan vul je de gewenste data in en vervolgens krijg je verschillende opties onder elkaar te zien. Bovendien kan je sorteren op ‘Beste aanbiedingen’, zodat eerst de beste betaalbare last-minute deals verschijnen.

Last-minute naar Spanje boeken

Reis alleen met handbagage en pak slim in

Met een zonnige en warme bestemming in het vooruitzicht heb je aan enkel handbagage meer dan voldoende. Het is een kwestie van slim inpakken en alle onnodige extra’s thuislaten, waardoor je al snel vijftig euro of meer aan ruimbagage bespaart. Bij een vliegmaatschappij als Transavia mag je naast een handbagage ook een redelijke tas meenemen – en daar past meer in dan je denkt, dus doe er vooral je voordeel mee!

En wat betreft het slim inpakken. Pak setjes kleding in en bedenk wat eventueel meerdere dagen gedragen kan worden, zoals jurken en (korte) broeken. Is er een wasmachine bij de accommodatie aanwezig? Dan kan je halverwege de vakantie een wasje draaien. Anders is er in iedere straat wel een gezellige wasserette te vinden. Neem daarnaast bijvoorbeeld maar één paar schoenen mee en eventueel nog een extra paar slippers of sandalen dat niet veel ruimte inneemt. Handdoeken zijn eigenlijk altijd wel bij de accommodatie aanwezig, dus dat scheelt ook weer een ruimte in de koffer.

Ga naar een minder toeristische Spaanse bestemming op vakantie

Het Spaanse leven is een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo verbaas je je iedere keer weer welk bedrag er aan het eind van het avond op la cuenta staat. Het is natuurlijk wel zo dat de gemiddelde prijzen tussen Spaanse steden behoorlijk kunnen verschillen. Zo betaal je in een Marbella, Madrid of Barcelona vergelijkbare prijzen als Nederland, omdat de inkomens hier een stuk gemiddeld hoger zijn dan elders in het land. Voorbeelden van steden en omgevingen die daarentegen betaalbaarder zijn, zijn de stad Valencia en regio’s Andalusië (het zuiden van Spanje) en Murcia (oostkust ten zuiden van Alicante).

Last-minute naar Spanje boeken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van vliegtuigmaatschappijen

Sta je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van airlines? Zo niet, doen! Vliegtuigmaatschappijen hebben namelijk regelmatig acties waarmee je vluchten met een fijne korting kunt boeken – ook last-minute! KLM heeft bijvoorbeeld de Werelddeal Weken, maar Ryanair en Transavia komen geregeld langsvliegen met goede deals. Mocht je daarom binnenkort een goede actie in de mailbox krijgen en stond je al een tijdje te springen: twijfel niet te lang en boek die meteen die reis.

Lees ook eens deze artikelen over reizen naar Spanje:

Reacties

Geef een reactie