Telefoon te snel leeg? De batterijduur verlengen doe je met deze 6 tips!

Er is altijd wel een excuus te bedenken om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Het nieuwste model iPhone of Samsung komt binnenkort uit, je wilt een telefoon met een nog betere camera of iets wat ook vaak gezegd wordt: de batterij is enorm achteruit gegaan. Dit laatste is vaak enkel schijn, want met deze tips is de batterijduur verlengen nog nooit zo simpel geweest.

Een telefoonabonnement dat we voor een of twee jaar afsluiten, brengt ons in de verleiding om na afloop zonder wikken of wegen een nieuw abonnement af te sluiten met het nieuwste model iPhone of Samsung. Een duurzame keuze is het echter niet, want een telefoon kan nog veel langer mee dan die een of twee jaar. Er zijn genoeg oplossingen om nog langer van jouw telefoon te genieten zonder dat-ie na een paar uur alweer leeg is.

Batterijduur verlengen van jouw telefoon
1. Laad je telefoon eerder op dan gewoonlijk

Het is niet meer nodig om je telefoon pas bij 1 procent op te laden om zo zuinig mogelijk met de batterij om te gaan. De nieuwe generatie batterijen raakt hier juist overbelast van. Het is daarom beter om jouw telefoon al op te laden wanneer deze de 40 procent bereikt. Dat is natuurlijk lang niet altijd mogelijk als je hele dagen onderweg bent, maar het is wen een stuk beter voor jouw batterij, waardoor deze gemiddeld 1 tot 2 jaar langer meegaat.

2. Vervang de batterij van jouw telefoon

Gebruik de reden ‘Mijn telefoon gaat te snel leeg’ niet meteen als excuus om een nieuwe aan te schaffen. Het is nooit te laat om met tip 1 te beginnen, maar mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn met de batterijduur, laat deze dan eerst door een gecertificeerde partij vervangen. Dit bespaart niet alleen een heleboel geld, ook kan je nog een lange tijd met je huidige telefoon vooruit.

Een nieuwe batterij voelt hopelijk een klein beetje als een nieuwe telefoon. Om dit gevoel nog meer te versterken, plakken we er bijvoorbeeld nog een nieuwe screen protector op. Of misschien wil je wel een nieuw telefoonhoesje? Bijvoorbeeld een samsung a51 hoesje, of een ander voor jouw telefoonmerk. GSMpunt.nl heeft een ruim aanbod aan hoesjes voor iedere telefoon, waardoor er altijd wel iets leuks voor jou tussenzit.

3. Gebruik enkel een gecertificeerde oplader

Ik ben het met je eens. Een nieuwe USB oplader voor een iPhone is hartstikke duur. Het is daarom verleidelijk om er elders een te kopen van slechts een paar euro. Je denkt er in eerste instantie misschien niet aan, maar er zit een groot verschil in kwaliteit tussen deze opladers. De goedkopere variant is meestal niet voorzien van een chip die de spanning reguleert. Met als gevolg dat een telefoon te lang blijft doorladen of een te hoge spanning afgeeft. Dit is niet alleen slecht voor de batterij, maar het kan ook de telefoon onherstelbaar beschadigen.

4. Zet de energiebesparingsmodus (of spaarstand) aan

Jouw telefoon biedt niet zonder reden deze functie aan, dus maak er dan ook gebruik van wanneer nodig. Deze modus zorgt ervoor dat bepaalde achtergrondactiviteiten, zoals eventuele downloads en nieuwe e-mail ophalen, tijdelijk vermindert worden totdat je jouw telefoon gaat opladen. Een aantal functies die dan ook tijdelijk vermindert worden, zijn apps op de achtergrond verversen, bepaalde visuele effecten en de telefoon vergrendelt automatisch na 30 seconden.

5. Batterijduur verlengen door helderheid van het beeldscherm te verminderen

Een hoge helderheid van het beeldscherm kost logischerwijze veel meer energie dan een lage helderheid. Om de batterijduur te verlengen, is het daarom verstandig om de helderheid gedurende de dag zoveel mogelijk te verminderen. Wanneer de zon schijnt, moet je deze waarschijnlijk wel even omhoog gooien, maar tijdens een bewolkte dag, ’s avonds of wanneer je binnen bent, is dit allesbehalve nodig.

6. Gebruik je bepaalde functies niet of nauwelijks? Zet deze dan uit!

Het moet even in je systeem komen, maar door bepaalde functies tijdig uit te zetten, gaat de batterij van jouw telefoon veel langer op een dag mee. Sluit bijvoorbeeld meteen een app na gebruik af, zodat deze niet continu op de achtergrond blijft verversen. Gebruik je geen bluetooth? Zet deze functie dan standaard uit. Ben je buitenshuis en zit je voorlopig niet op Wi-Fi? Zet dan ook deze functie uit. Of even helemaal geen zin om online te zijn? Zet dan gewoon je telefoon op vliegtuigstand.

Ontdek nog meer artikelen over duurzaamheid:

€ – Dit artikel is een betaalde samenwerking.

Reacties

Geef een reactie