Vegetarisch eten bestellen in Antwerpen? 10 restaurants

Vegetarisch eten bestellen in Antwerpen is één groot feest. Het vegetarische aanbod wordt alsmaar groter en groter, waardoor je zelfs als vegetariër tegenwoordig keuzestress hebt. Maar vertel! Heb je zin in Japanse ramen, gyoza, een sappige burger of toch liever een portie Vlaamse frieten met vega snacks? Ontdek in dit artikel onze 10 favoriete bestel- en afhaalrestaurants in Antwerpen voor vegetarisch eten.

Opties voor vegetarisch eten bestellen in Antwerpen

Wanneer je met familie of een groep vrienden eet, is het soms aardig lastig om met iedereens eetwensen rekening te houden. Zeker als vegetariër of veganist, aangezien de mogelijke opties nog weleens betreurenswaardig zijn. Vandaag de dag houden steeds meer bezorg- en afhaalrestaurants hier rekening mee en kunnen we uit een heleboel lekkers kiezen. En wat een aanbod ook! Wij krijgen er spontaan trek van. Bekijk hieronder 10 opties voor vegetarisch eten bestellen in Antwerpen.

Vegetarisch eten bestellen in Antwerpen

Takumi Ramen Kitchen

De Japanse keuken is een favoriet van velen, maar heb je al weleens Japanse ramen gegeten? Ramen bestaan uit noedels, groenten en vlees, vis of vega, geserveerd in een bouillon die al deze ingrediënten tot één smaakvol gerecht maken. Van origine worden Japanse ramen veelal met vlees(bouillon) bereid, maar tegenwoordig zijn er aardig wat vegetarische en veganistische varianten. Zo ook bij Takumi Ramen Kitchen. Ze voegen hier groenten aan toe die je niet zo snel in dit gerecht verwacht, zoals aubergine en zoete aardappel.

Bestel bij Takumi Ramen Kitchen

Umamido

Een beetje hetzelfde verhaal als bij Takumi Ramen Kitchen, want ook bij Umamido – gevestigd in Zurenborg en op Het Zuid – bestel je Japanse ramen. Het vegetarische/ veganistische met tofu aanbod is wat kleiner, maar zeker niet minder lekker. Integendeel zelfs! Voor nog geen 14 euro geniet je van een royale bak Japanse ramen. En vergeet niet te slurpen, want dat betekent alleen maar dat het eten je goed smaakt. Er zijn ook salades met noedels mocht je geen zin hebben in de soepvariant.

Bestel bij Umamido

Beastie Burgers

Soms wil je gewoon niets liever dan een sappige burger. En Beastie Burgers weet daar wel raadt mee. Een mega pluspunt van dit restaurant is dat het aanbod vegetarische groot is, namelijk 9 stuks in totaal. 6 vegetarische burgers en 3 veganistische burgers. Allemaal onder de 10 euro. Dat wordt dus tijdig de menukaart inspecteren. Een burger wordt standaard belegd met tomaten, rode ui en sla. Ook de patat van Beastie Burgers is enorm lekker, mocht je voor een compleet menu willen gaan.

Bestel bij Beastie Burgers

Frituur den Boomgaard

Frituren zijn er genoeg in Antwerpen, maar welke is nu eigenlijk de allerbeste? Frituur den Boomgaard, als je het ons vraagt. De frieten zijn lekker knapperig, de porties zijn royaal, maar er is één ding dat deze frituur in het bijzonder zo lekker maakt: de saté kruiden. Deze zitten niet standaard op de frieten, maar zijn een enorme aanrader. Verder is er een negental vegetarische snacks om uit te kiezen, waaronder een curryworst, bitterballen en mini loempia. Echt waar, deze zijn allemaal vegetarisch!

Bestel bij Frituur den Boomgaard

Vers

Misschien ben je niet op zoek naar avondeten om te bestellen, maar juist naar een vegetarisch ontbijt of vegan lunch. Een speciaal broodje of gezond sapje. Dan moet je zeker eens de menukaart van Vers op Het Zuid bekijken. Vers is een (goh..) verswinkel met broodjes, salades, smoothies, sappen en soepen. Broodjes bestel je al vanaf 5 euro, en een smoothie vanaf 5,50 euro. Dat zijn fijne prijzen, toch?

Bestel bij Vers

Vegetarisch eten bestellen in Antwerpen

Poké Tiki

Er zijn veel poké bowls restaurants in Antwerpen gevestigd. Loop maar eens door de Nationalestraat en je komt er minstens 4 tegen. Een daarvan is Poké Tiki. We kunnen allemaal wel toppings opnoemen die iedereen standaard in zo’n bowl eet. Poké Tiki heeft daarnaast toppings die minder standaard zijn, maar voor een verrassend goede combinatie zorgen. Denk aan granaatappelpitjes, watermeloen radijs, tomaat en ananas. Met deze toppings neem je afstand van de ‘Japanse sushi in een bowl’ en creëer je een kleurrijke, Hawaiiaanse maaltijd.

Bestel bij Poké Tiki

Poké Bowl Original

Een poké bowl afhaalrestaurant waar ik wekelijks te vinden was (want: om de hoek van waar ik woonde), is Poké Bowl Original. Alles is hier gewoon top. Vriendelijk personeel, goede porties en veel overheerlijke toppings om uit te kiezen. Alhoewel ik hier altijd precies dezelfde combinatie bestelde, keek ik iedere keer enorm naar uit. Het enige wat uiteindelijk veranderde, was de proteïne. Ik probeerde namelijk een keer de tofu en was gewoon stomverbaasd. Een mega aanrader dus, net zoals een stempelkaart. ;)

Bestel bij Poké Bowl Original

La Gyozaria by Sum Sum

Gyoza. Daar loopt iedereen toch warm voor? Verwen jezelf daarom eens met tientallen dumplings. De dumplings van La Gyozaria zijn veelal gevuld met vlees of vis, maar er is één veggie variant en daarbij kan je ook sides bestellen. Namelijk zoete aardappelfriet, rijst en wakame. De keuze is misschien niet reuze, maar je kan niet ontkennen dat het een dumplingfeest wordt. Ongegeneerd dumplings veroberen. Wij tekenen ervoor.

Bestel bij La Gyozaria

Otomat

De lijst sluiten we af met twee pizzeria’s, waar Otomat er een van is. Een pizzeria die jullie waarschijnlijk allemaal al wel kennen, want je eet hier niet zomaar een van de beste pizza’s van Antwerpen. Altijd een gezellig restaurant om een hapje te eten, maar soms wil je gewoon thuisblijven en in je pyjama op de bank een pizza eten. En dat is helemaal prima. Er zijn pizza’s met en zonder tomatenbodem, en een drietal vegan pizza’s.

Bestel bij Otomat

Standard

De andere pizzeria die niet mag ontbreken, is Standard. Standard is één van de beste restaurants van Antwerpen voor een pizza met hierop al jouw favoriete toppings. Voor het deeg wordt zuurdesem gebruikt. En de biologische groenten en kruiden worden verbouwd op de daken van PAKT. Er geldt een 10 procent kortingscode voor take-away bestellingen. Wie liever lui dan moe is, kan de bestelling online doorgeven.

Bestel bij Standard

Zoals ik in de inleiding al zei: vegetarisch eten bestellen in Antwerpen is één groot feest. Is een specifiek restaurant niet genoemd, maar hoort dit beslist in deze lijst thuis? Laat het weten in een reactie hieronder en dan wordt dit restaurant toegevoegd. Ontdek alle hotspots in Antwerpen.

Reacties

Geef een reactie