Recept: aubergine uit de oven met burrata en peterselie

Nog een aubergine in huis liggen en weet je niet zo goed wat je ermee moet? Roosteren in de oven! Een aantal standaard specerijen zijn al voldoende om een aubergine uit de oven smaakvol te bereiden. Voor dit bijgerecht gaan we alleen een stapje verder, want het toevoegen van kaas maakt ieder gerecht nog lekkerder, vinden wij dan.

Aubergine uit de oven met burrata

Aubergine roosteren in de oven

De aubergine is een overheerlijke groente, maar roosteren in de oven is misschien nog wel de lekkerste bereidingswijze. Het vruchtvlees wordt in de oven enorm zacht van structuur, waardoor de taaiheid verdwijnt die je wel behoudt als ze bijvoorbeeld in de pan wokt. Standje roosteren vandaag dus.

Garneren met twee soorten kaas

Burrata op een aubergine serveren was eigenlijk een spontane gebeurtenis. Ik wilde deze eigenlijk los eten, maar ineens dacht ik hé: dit kan prima op de geroosterde aubergine. Ook lagen er nog overgebleven versie peterselie en Parmezaanse kaas van de dag ervoor in de koelkast, dus dat leek me een uitstekende combinatie.

Aubergine uit de oven met burrata en verse peterselie
Gegrilde aubergine met burrata en verse peterslie

Ingrediënten voor geroosterde aubergine

Bijgerecht voor 4 personen

 • 2 aubergines
 • 1 burrata
 • Parmezaanse kaas
 • Verse peterselie
 • Knoflookpoeder
 • Chilivlokken
 • Peper
 • Zout
 • Olie

Bereiding

5 minuten bereiden & 40 minuten oventijd

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines en snijd deze in de lengte doormidden. Maak kruislings inkepingen van ongeveer 1 centimeter in de aubergine, in de vorm van ruiten. Laat de onderkant onaangetast, zodat de vorm intact blijft. Besprenkel met wat olie en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Rooster ze voor ongeveer 40 minuten in de oven. Check voor de zekerheid halverwege, want kleinere aubergines gaan een stuk harder.
 2. Haal de geroosterde aubergines uit de oven. Bestrooi deze met een eerste laag Parmezaanse kaas. Snijd de burrata in vieren en verdeel over de helften. Garneer nogmaals met de Parmezaanse kaas en als laatste de verse peterselie. Eet smakelijk!
Aubergine uit de oven met burrata en Parmezaanse kaas

Doe hieronder nog meer inspiratie op:

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Dat van alles zijn! Bijvoorbeeld een (parel)coucoussalade of aardappeltjes met een lekkere salade. Of je maakt er een heerlijk shared dining of borrelfeestje van met bijvoorbeeld (vega) balletjes in tomatensaus, stokbrood met smeersels, artisjokharten, olijven, een soepje en zoete aardappelfriet. Alles is mogelijk! :-)

Geef een reactie